SAMSUN

Başkan Yılmaz'dan Gazilere Yemek

 
 291
Başkan Yılmaz'dan Gazilere Yemek - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Samsun'daki gazilere yemek verdi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Samsun'daki gazilere yemek verdi

Samsunum-1 gemisinde düzenlenen yemeğe Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hacı Demirezen, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg.Kur.Kd.Alb. Mehmet Zeki Bodur, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dullar Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı İrfan Öztürk, EMŞAV Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, askeri erkan, gaziler ve yakınları katıldı.

Yemek öncesi konuşan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, "Vatan topraklarının her karışı aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin mübarek kanları ile hamur olmuş, dalgalanan şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu kanlardan almıştır. Milli Mücadele döneminin mucizelerinden olan Sakarya Meydan Muhaberesi Anadolu insanının ölüm kalım mücadelesi olmuş ve Kurtuluş Savaşımızın kaderini tayin etmiştir. Bu büyük mücadele kaybedilseydi, sömürgecilerin Anadolu'yu paylaşım planı olan Serv gerçekleşecek, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hayal olacaktı. Muzaffer olgularımızın başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman askerleri bin bir yokluk ve yoksulluk içerisinde inanılmayacak bir fedakarlık örneği sergileyerek Türk devletinin yılmayan azim ve kararlılığını göstermiş ve sömürgeci devletlerin kabaran arzuları kursaklarında bırakılmıştır" dedi.

Gazilerin günlerini kutlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bugün sizlerle birlikte olduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Sabah anıta çelenk koyarak başladığımız tören güzel oldu. Büyük Cami'de güzel bir mevlit okutuldu" diye konuştu.

Gazilerle beraber olmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini ifade eden Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, katılan gazilere teşekkür ederek, gazilerin gaziler günün kutladı.

Konuşmaların ardından yemeklerini yiyen gaziler, gemi ile Karadeniz turu yaptılar.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz'dan Gazilere Yemek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0