SAMSUN

Başkan Yılmaz: "Büyük Samsun Otel Alanını Halkın Hizmetine Sunacağız"

 
 552
Başkan Yılmaz: "Büyük SamsunOtel Alanını Halkın Hizmetine Sunacağız" - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hukuki süreci tamamlanıp tahliye edilerek yıkımına başlanan Büyük Samsun Oteli arazisinin ne olacağına ilişkin spekülasyonlara son noktayı koydu
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hukuki süreci tamamlanıp tahliye edilerek yıkımına başlanan Büyük Samsun Oteli arazisinin ne olacağına ilişkin spekülasyonlara son noktayı koydu

Başkan Yılmaz, otelin yıkılmasından sonra ortaya çıkacak alanı rekreasyona tabi tutup düzenleyerek "Panoroma 1919 Müzesi" ve Kurtuluş Yolu ile bütünleştireceklerini açıkladı.

50 yıl önce yapılan, 1997 yılından bu güne kadar da 5 yıldızlı olarak hizmet veren Büyük Samsun Oteli ile ilgili hukuki süreç tamamlanarak yıkılıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkılan otelden ortaya çıkacak alanla ilgili ortaya atılan spekülasyonlara Başkan Yusuf Ziya Yılmaz yanıt verdi. Başkan Yılmaz, yıkımın tamamlanmasından sonra yeni bir bina yapılmasının hukuken mümkün olamadığını belirtti.

Hukuki sürecin tamamlanmasıyla otelin mevcut işletmecisi Kurumahmutoğlu ailesi ile görüştüklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Büyük Samsun Oteli'nin durumu, yıllardır süren bir hukuki süreçti. Otelin işletmecisi Kurumahmutoğlu ailesi, bu hukuki süreçte bir mücadele verdi. Ama bu mücadelenin hukuki süreci sonuçlanarak tahliye kararı çıktı. Biz de kendisi ile görüşerek bu kararı tebliğ ettik. Samsun'daki bu kangreni çözmek zorunda olduğumuzu anlatıp kendilerine yakışan bir şekilde bu tahliyeyi yapmamızda yardımcı olmasını istedik. Sağ olsun bize yardımcı oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Otelin içinde işleticiye ait olduğu iddia edilen malzemeleri alıp bize teslim ettiler. Biz de binanın yıkımına başladık" dedi.

Otel kısmının yeniden restore edilip yeni bir vizyon kazandırarak işletime açılmasının mümkün olmadığını belirten Başkan Yılmaz, "Binanın depreme karşı dayanıklılığı yeterli değil. Ayrıca böyle bir masrafı yaparak binayı restore edip yeniden işletime açmamız, İmar Kanunu açısından da söz konusu olamıyor. Çünkü bina denizden doldurularak oluşturulmuş alan üzerine inşa edildiği için imar problemi olan bir yerde bulunuyor. Burayı yıkıp yeni bir bina yapmamıza da imkan olmadığına göre otel binasını ve onun dışındaki diğer teferruatları kaldıracağız" bilgisini verdi.

Otelin yan tarafında bulunan ve içinde iki adet büyük salonu olan binanın yıkımını gerektirecek hukuki bir sorun olmadığının altını çizen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Yan tarafında çok güzel iki katlı salonu bulunan ayrı bir bina var. Bu bina otelle ayrı rotasyonda. Bu binanın kullanımını engelleyen bir durum söz konusu değil. Bu binanın içine bir takım basit tefrişler yaparak burayı düğün salonu, toplantı turizmi ve galeriler olarak kullanmayı düşünüyoruz. Onun dışındaki unsurları kaldırıp komple rekreasyonunu yapacağız. Büyük bahçeyi emek de harcayarak güzel bir rekreasyon alanı haline getirmek istiyoruz. Burayı İlkadım Anıtı, Kurtuluş Yolu ve Cumhuriyet Meydanı ile de ilişkilendireceğiz. Yanındaki Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nu yepyeni bir çerçeve ile yenileyip burayı da Panoroma 1919 Müzesi haline getireceğiz. Yani Büyük Oteli kaldırdıktan sonra yapacağımız yeni rekreasyon ve peyzaj ile bu alanı, Kurtuluş Yolu ile bütünleştireceğiz. Dolayısıyla ortaya, yepyeni bir 19 Mayıs 1919 ruhu ve rotası çıkmış olacak" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz: "Büyük Samsun Otel Alanını Halkın Hizmetine Sunacağız" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0