SAMSUN

Başkan Yılmaz: "Asarcık'ta Mabet Turizmi Gelişebilir"

 
 475
Başkan Yılmaz: "Asarcık'taMabet Turizmi Gelişebilir" - Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) Asarcık Turizm Eylem Planı toplantısı yapıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) Asarcık Turizm Eylem Planı toplantısı yapıldı

İlçede bir kır kahvehanesinde yapılan toplantıda Asarcık'ın turizm potansiyelleri hakkında değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçede ahşap mimariye sahip camileriyle mabet turizminin gelişebileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlık ettiği toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Asarcık Kaymakamı Hicabi Aytemur, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, belediye meclis üyeleri, birlik üyeleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Diğer ilçelerde olduğu gibi 2 yıllık turizm aksiyon planını Asarcık'ta da hazırlayacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, artık çok konuşup az iş yapmak yerine az konuşup çok iş yapmak istediklerini kaydetti. Başkan Yılmaz, "Asarcık'ta az da olsa özgün ve kısa sürede bitirilebilecek işleri konuşup bitirdiğimiz işleri de arkada bırakarak ilerlemenin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki 2017 senesine kadar aksiyon planı önümüze koyalım, bunları da konuşalım ve kararlaştıralım istiyoruz. Bunları da bir daha konuşmayalım. Bitirdikten sonra yeni şeyler konuşalım. Kararlaştırdıklarımızı da bitirmeden başka şeylerden söz etmeyelim. Aksi halde kimseye bir şey anlatamayız" dedi.

İlçede adını hemen koyabilecek 5-6 tane turizm yatırımını hemen belirleyip 2 sene içinde yapıp hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Başka ilçelerde olmayan, Asarcık'a özel olacak turistik değerleri öne çıkarmalıyız. İnanç turizmine dönük, köylerimizdeki ahşap camilerimiz ziyaret sebebi olabilir. Bizim köylerimizde hakikaten ahşap örnekler var. Asarcık'ın yakınında olanları seçerek, bunları gelip ziyaret edilebilen görülmeye değer mabetler adı altında sergileyerek Asarcık'ı turizm potansiyeli haline getirebiliriz. Buna başka ilçelerde de var ama Asarcık'taki başka der, başka donanımlarla da süsleriz. Böyle özgün ürünler ortaya koyabiliriz" diye konuştu.

Asarcık'ta ilk etapta günü birlik turizmin gelişebileceğinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Gelecekleri burada yatırmak şuan için çok rantabl değil. İnsanlar buraya günübirlik gelmeli. Akşam kalabilecek alt yapıyı yapmalıyız ama bunda çok acele etmemeliyiz. Burası nasıl çabuk gelinip görülebilecek bir yer olursa o kadar fazla insanı buraya getirebiliriz. Bugün biran önce Asarcık'ta yapacağımız turizm yatırımlarını belirleyip, hemen projelendirerek, hayata geçirmeliyiz" şeklinde konuştu.

VALİ: "2017 YILI SAMSUN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Samsun Valisi İbrahim Şahin toplantıda yaptığı konuşmasında, "2017 yılı Samsun için çok önemli bir yıl olacaktır. Bu belki zirveye çıkacak bir nokta olacaktır. Biz o döneme kadarki dönemimizi çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Her şeyimizi ortaya koyalım. Turizm destinasyonlarımızı oluşturalım. Materyallerimizi ortaya koyalım. Bir taraftan da bunları deneme mahiyetinde yürütelim ama 2017 yılında ilimize çok yoğun bir medya akımı olacağı için biz o dönemde en azından insanları buraya getirdiğimizde göstermemiz, gezdirmemiz gereken yerleri bitirip azami değerde onlara gösterelim, gezdirelim. Bu iki yıl içerisinde bu gün bu toplantıda konuştuklarımızı ve üzerinde mutabakata vardığımız konuları bu süre içerisinde mutlaka hayata geçirelim. İlçemizin otel ihtiyacını karşılamak için köylerde bulunan ahşap binaları ilçeye transfer ederek veya bunların fotoğrafını çekip bunları kopyalayarak buraya ilçemize yapalım. Büyük oteller yerine insanların içinde kaldığı sıcaklık hissedeceği, hatta sırf bu evlerde kalmak için bile insanların buraya geleceği ahşap yapıları buraya yapalım. Başta Arap turistler olmak üzere yabancı ve yerli turistler, bir bölgeyi birbirlerine överek, tanıtarak ve reklamını yaparak cazibesini artırıyor. O yüzden Samsun'un da turizm açısından sayılamayacak kadar zenginliği var. Bunlar görülüp öğrenilerek ağızdan ağıza reklamı yapılacak. Yine Gökgöl Camii, turizm için eşsiz bir destinasyondur. Ahşap mimari ve estetiğe önem vermemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz: "Asarcık'ta Mabet Turizmi Gelişebilir" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0