SAMSUN

Başkan Yılmaz Mecliste Konuştu

 
 85
Başkan Yılmaz Mecliste Konuştu - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Belediyesi'nin hüküm ve tasarrufundaki Atatürk Bulvarı'na cepheli olan binaların yüzde 75'inin belediyeden alınmış iş yeri açma ruhsatının olmadığını söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Belediyesi'nin hüküm ve tasarrufundaki Atatürk Bulvarı'na cepheli olan binaların yüzde 75'inin belediyeden alınmış iş yeri açma ruhsatının olmadığını söyledi

Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2015 yılı Nisan ayı 8. Birlemişinin 2. Oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında meydandaki meclis binasından gerçekleşti.

FIRTINAYA KARŞI 1 MİLYON TL İMALAT YAPILACAK

Gündem maddelerinin tek tek oylanmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hafta sonu Samsun'da yaşanan fırtınada fazla zarar görmediklerini söyledi. Başkan Yılmaz, "Geçen hafta sonu Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece deniz fırtınası oldu. Son 10 yıldır bu denli şiddetli ve dalga boyu yüksek olan bir deniz fırtınasına tanık olmadık. İyi bir fırtına oldu ve bu fırtınadan da bir miktar zarar gördük. Gördüğümüz zarar özellikle Taflan-Çatalçam sahillerinden ziyade Kurupelit Marinası'nın Atakent'e olan kesimlerdeki sahillerde oldu. Bu zararların iktisadi karşılığı düşük ama bu denli şiddeti yüksek bir fırtınaya rağmen sahillerimizdeki tahribatın az olması aslında bizim bazı tedbirleri almamızı gerektirmeyeceğini düşündük. Çünkü bir sonraki fırtınada şu anda sonuçlardan daha şiddetli, daha kötü, daha fazla zarara dönüşecek bir boyuta dönüşebilir. Yani şu anda kırdı, döktü ama tam indiremedi. Biz şu andaki kırılmış ve dökülmüşlükleri tamir ettiğimiz takdirde veya yeni bir kırılmaya veya dökülmeye karşı daha kuvvetli hale getirdiğimiz takdirde ilerle olabilecek zararı azaltmak düşüncesiyle sahilde bazı imalatları yapma yönünde Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü ile temasa geçtik. Oradan bir ekip geldi. Onların da önerilerini aldık. Buralara yaklaşık olarak 1 milyon TL imalat yapacağız. Bu şuanda 1 milyon TL'lik zararımız var anlamına gelmiyor. Ama ilerde bir fırtına daha olduğunda bu zararın 1 milyon TL'nin daha üzerine çıkabilir diye korktuğumuz için bunu yapmayı düşünüyoruz" dedi.

BAŞKAN YILMAZ GÜLSAN SANAYİ SİTESİ ESNAFINI UYARDI

Gülsan Sanayi Sitesi esnafına uyarılarda bulanan Başkan Yılmaz, "Samsun-Tekkeköy arasındaki hafif raylı sistem büyük oranda Petrol Ofisi tesislerinin dışından Örnek ve İlkadım Sanayilerinin arkasından Küçük ve Organize Sanayi Sitelerine kadar ulaşıyor. Böylece sahilinden bir sahil yolu, ortasından da hafif raylı sistem ile geçilen İlkadım, Örnek, 19 Mayıs Sanayileri şehirle adeta sadece Atatürk Bulvarı'ndan değil hem sahilden bir yolla hem de içinden hafif bir raylı sistem ile bağlanıyor. İlkadım ve Örnek Sanayi Siteleri inanılmaz değer kazanıyor. İlkadım, Örnek ve 19 Mayıs Sanayisi ve oradaki Kirazlık'ın eski tarım alanları, kısmen konut olarak kullandıkları alanlar bir mezbelelik, bir arka bahçe, bir terk edilmiş alan olmaktan çıkıyor. Onun için burada Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki 'biz sanayiciyiz, biz şehre yakın olmalıyız. Organize ve Küçük Sanayi Sitelerinin hemen yakınında olmamız gerekir' diyen Gülsan Sanayi Sitesi'nin mensuplarına duyurulur. İlerde buralardan alan zor temin ederler. Şimdiden bu kadar kıymet ve değer kazanma ihtimali ve arifesinde olan yere ilgilerini çekmeleri gerekir. Biz herkese yer göstermek zorunda değiliz. Ama şehrin belli kesimlerini inşa ve ihya ederken otomatik olarak oraya yönelik olan, işi de o olan insanlarında o duyarlılık ve o ilgi içersinde o tarafa doğru yönelmesini ancak böyle söyleyebilirim" diye konuştu.

"YÜZDE 75'İNİN BELEDİYE AÇMA RUHSATI YOK"

Başkan Yılmaz konuşmasının devamında şunları söyledi: "Tekkeköy'den itibaren hatta havaalanından itibaren Samsun merkezine kadar bizim devlet yolunun etrafındaki bütün kötü kullanımlarla ilgili Estetik Kurulu kararlarımız var. Belediye yönetimleri olarak gerek Tekkeköy Belediye Başkanlığımızın gerekse de bizim buradaki kötü kullanım ile ilgili olayı kimseye anlatamıyoruz. Yani her havaalanından karşıladığımız gerek devlet büyükleri olsun, gerekse bunun dışındaki misafirlerimiz olsun şehrimize yakışmayan bu çevre düzeni ile ilgili konuda ciddi eleştirilerle muhatap oluyoruz. Bir de bakıyoruz ki Kutlukent geçişi, Kirazlık geçişi yani Tekkeköy Belediyesi'nin hüküm ve tasarrufunda olan yola cepheli olan binaların yüzde 75'i ruhsatsız. İşletme ruhsatı yok, kullanım izin belgeleri yok. Oradaki ticarethanelerin çoğu Allah göstermesin tüp taşıyan çocuğun ayağı takılıp başı bir yere çarpsa ölse, Tekkeköy Belediye Başkanı'na ve Büyükşehir Belediye Başkanı'na 'gel buraya' derler. 'Ruhsatsız olarak burada bu ticaret faaliyetini sürdüren bu iş yerinde niye buraya göz yumdun, niye buraya müsaade ettin' derler. Kirazlık tarafında Soğancılar Grubu'na ait orada Tekkeköy Belediyesi'nden kalma bir bina yapılmıştı. O binaya yukarıdan gelen taş binayı tahrip etti. Binanın sahipleri yargıya gitti ve Tekkeköy Belediyesi suçlu çıktı. Tekkeköy Belediyesi Soğancılar Grubu'nun binasını tazmin etmek zorunda kaldı. Buna Büyükşehir Belediyesi de dahil. Bu konularda bizim yumuşak yaptığımız kararlar, idare ettiğimiz insanlara iyilik değil, kötülük yapıyoruz. Muhakkak doğruyu söylememiz lazım, doğruyu yapmamız lazım. Tekkeköy Belediyesi'nin eskiden kalma şu andaki Başkan Hasan Togar'ın hiçbir suçu yok, o sıradaki sağlı sollu işletmelerin yüzde 75'inin belediyeden alınmış işyeri açma ruhsatı yok. İlçelerinizde siz de çok dikkat edin. Artık bu konularda gösterdiğiniz müsamahanın bedelini olabilecek bir yangında, bir kazada, bir belada dönerler size 'gel bakalım belediye başkanı buranın ruhsatını göster' derler. Siz suçlu olursunuz."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz Mecliste Konuştu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0