SAMSUN

Başkan Yılmaz, Lise İnşaatının Temelini Attı

 
 471
Başkan Yılmaz, Lise İnşaatının Temelini Attı - Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ADEKA İlaç Sanayi ve Ticaret A
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ADEKA İlaç Sanayi ve Ticaret A

Ş.'nin ortaklaşa yaptıracağı Vezirköprü ilçesindeki lise inşaatının temeli atıldı.

12 derslikli lisenin temel atma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, lisenin 15 Şubat 2015 tarihinde eğitim öğrenime başlayacağını söyledi.

Vezirköprü ilçesinin Göl Mahallesi'nde yapılacak lise inşaatının temel atma törenine, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ADEKA Samsun Fabrika Müdürü Adem Gül, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Açan, Vezirköprü İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, SASKİ Genel Müdürü ve Genel Sekreter Vekili Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt ile meclis üyeleri katıldı.

Kurban kesilip duaların edildiği lise temel atma töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Göl Mahallesi'ndeki lisenin büyük bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Uzun zamandır bu ihtiyacın ve talebin nasıl karşılanacağına dair çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Yılmaz, "Uzunca süredir ne zaman Göl mahallesine gelsek çocuklarımızın uygun şartlarda eğitim öğrenim imkanına kavuşamadıklarını, sınıfların fiziki şartlarının iyi olmadığını görünce vicdanen huzursuz oluyorduk. Buna bir çare bulmaya çalışıyorduk. Bu süreçte de bir takım temaslar içinde olduk. Bu temaslar sonucunda çok sevdiğimiz hayırseverimiz ADEKA İlaç Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpacıoğlu ve onun Samsun'daki fabrika müdürü Adem Gül ile oturup proje üzerinde tartıştık. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapabilmek için karar verdik. Bu okulun ihtiyacını her defasında açık yüreklilikle vurgulayan başta öğretmenlerimiz olmak üzere ilçe başkanımıza, belediye başkanımıza, kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Büyük gayretleri oldu. Onlar da yatırım programına aldırarak devlet eliyle yapımıyla ilgili süreci işletiyorlardı. Süreç işliyor ama daha kısa sürede yapılması için birlikte önayak olduk. Hep beraber el ele tutuşarak bu noktaya geldik. Mütevazi bir temel atma töreni ile inşaatımıza başladık" dedi.

Lisenin 12 derslikli olacağını açıklayan Başkan Yılmaz, "Bu okul yapıldıktan sonra çocuklarımız servislerle Vezirköprü'ye gidiş geliş yapmak zorunda kalmayacaklar. Standardı yüksek, ısıtmasından diğer laboratuvar ortamlarına kadar şehirdeki liselerde hangi konfor ve ortam düzeyi varsa burada da olacak. Göl'ümüzde eğitim alt yapısıyla ilgili eksiklik, bizi tedirgin eden durumdan çıkmış, çok amaçlı lisemiz kurulmuş olacak. Çocuklarımız mutlu ve huzurlu eğitim görecekleri liseye kavuşacak. 15 Şubat yarı yıl tatilinden sonra çocuklarımızı okulumuzun bahçesinde cıvıl cıvıl oynarken, dolaşırken görecek, kucaklayacağız. Allah'ım hayırlı uğurlu etsin. Burada yaptıkları eğitim yatırımının hayrı, Arpacıoğlu ailesinin yedi ceddinin ruhuna gitsin. Hayırları zekatlarına, kaza ve belalardan uzaklaşmasına katkı versin" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz, Lise İnşaatının Temelini Attı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0