SAMSUN

Başkan Yılmaz, Gazileri Samsunum-1 Gemisi'nde Ağırladı

 
 4822
Başkan Yılmaz, GazileriSamsunum-1 Gemisi'nde Ağırladı - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "19 Eylül Gaziler Günü" münasebetiyle Samsunlu gazi ve yakınları ile şehit ailelerini Samsunum-1 Gemisi'nde onurlarına verilen yemekte ağırladı
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "19 Eylül Gaziler Günü" münasebetiyle Samsunlu gazi ve yakınları ile şehit ailelerini Samsunum-1 Gemisi'nde onurlarına verilen yemekte ağırladı

Son zamanlarda yaşanan terör olayları ve verilen şehitler nedeniyle duygusal bir havada geçen yemeğe Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Samsun İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, valilik ve adiye makamlarından üst düzey idareciler, resmi kurumların il müdürleri, Samsun'a yeni atanan İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Canik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, gazi ve şehit dernekleri yöneticileri ve üyeleri ile basın mensupları katıldılar.

Yemek sırasında bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, gazi olarak yaşamanın sorumluluğu, şuuru ve gururu ile büyük Türk devletine sadakatle bağlı olduklarını ifade ederek, "Valilik makamımızın kahraman gazilerimize olan yakın ilgi ve alakası bizleri bahtiyar edecek düzeydedir. Ayrıca Garnizon Komutanlığı'nın gazileri bağrına bastığı aşikardır. Bunun yanı sıra kendi evimiz konumunda bulunan ve kahraman gazilerimizi gerçek bir dostluk örneğiyle el üstünde tutan Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizler için sınır tanımayan çalışmaları bizlere her zaman güç vermiştir" diye konuştu.

Ardından söz alan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da ülkenin bağımsızlığının sürdürülebilmesi için yapılan fedakarlıkların herkes tarafından bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu vatan için ne canlar verildiğinin çok iyi bilinmesi gerekiyor. Bu ülkenin, bu devletin, bu bayrağın, bağımsızlığın ve hür yaşamanın maliyetini hepimiz çok iyi biliyoruz ve bunu gençlerimize de anlatmalıyız. Gaziler gününde bu duyguları yaşayarak şehitlerimizi rahmetle anmak, yine gazilerimizden hayatlarını kaybedenleri rahmetle anmak, hayatta olan gazilerimize en içten minnet ve şükranlarımızı ifade etmek için buradayız. Başta Valiliğimiz olmak üzere tüm kamu kurumlarının kapıları gazilerimize ve şehit yakınlarına sonuna kadar açık. Onların sorunları bizim sorunlarımızdır. Bu düşüncelerle Valiliğimiz bünyesinde şehit ve gazi büromuz kurulmuş ve şube müdürü de atanmıştır. Yeni şehit acılarının yaşanmamasını diliyor ve gazilerimizin bu anlamlı gününde bir kez daha onları şükran ve minnetle anıyorum. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımıza da bu ev sahipliği için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz, Gazileri Samsunum-1 Gemisi'nde Ağırladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0