SAMSUN

Başkan Yılmaz: "Çocuklarımız Köylerde Geçimlerini Sağlamalı"

 
 331
Başkan Yılmaz: "ÇocuklarımızKöylerde Geçimlerini Sağlamalı" - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, okuyup belirli bir yaşa gelen çocukların geçinmek için köylerinden ayrılmak zorunda kalmalarının çok üzücü olduğunu belirterek, "Hep beraber el ele verip köy ekonomilerini canlandırmalıyız
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, okuyup belirli bir yaşa gelen çocukların geçinmek için köylerinden ayrılmak zorunda kalmalarının çok üzücü olduğunu belirterek, "Hep beraber el ele verip köy ekonomilerini canlandırmalıyız

Çocuklarımız gurbete gitmek yerine köylerinde geçimlerini sağlayabilmeli" dedi.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti tarafından Ayvacık ilçesinde organize edilen halk buluşması ve açık hava mitinginde konuştu. Programa Başkan Yılmaz'ın yanı sıra eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Samsun Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Ayvacık İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Ayvacık Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mustafa Belur, parti teşkilat yöneticileri ve üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"YOL, SU, KANALİZASYON GİBİ MESELELERİ ARTIK KONUŞMAYACAĞIZ"

Başkan Yılmaz, AK Parti iktidarı sırasında AK Partili kadroların neler yaptığını vatandaşları çok iyi bildiğini ve değerlendirdiğini ifade ederek, "Başbakanımız 2 yıl önce bizi çağırıp dedi ki, 'Biz şehirlerimizde güzel işler yaptık ama köylerimizde bu başarıları elde edemedik. Köylerimiz gidiyoruz hala yol, su, elektrik vs gibi sosyal ihtiyaçlara dönük bir takım taleplerle karşılaşıyoruz. 21. yüzyılın ilk çeyreğinde 2023'e giden bu süreç içerisinde bu olayların hala konuşulur olması beni rahatsız ediyor. Büyükşehirlerde biriktirdiğimiz bilgi birikimin etkisiyle bu köylerimizi de artık kalkındırmalıyız.' İşte şimdi kanun değişikliği ile bütün köyler büyükşehirlere bağlandı. Biz kanun çıkar çıkmaz, seçimden sonra bu görevi üstlenecek olmamıza rağmen hemen harekete geçtik, gidip yerinde olayları incelemeye başladık ve gerekleri için plan-program yaptık. İki senenin içerisinde, bilemediniz en fazla iki buçuk sene içerisinde hiç bir köyde yol ve su meselesi konuşulmayacak artık. Bunlar geride bırakmamız lazım" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZ GEÇİM İÇİN GURBETE GİTMEK ZORUNDA KALMAMALI"

Köylerde artık konuşulması gereken şeyin köy ekonomileri olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Köyün ekonomisini konuşmamız lazım. Köydeki çocukların başka yerlerde iş aramak zorunda olmalarının sebeplerini konuşmamız lazım. Bizim atalarımız, büyüklerimiz bu köylerde büyümedi mi? O köylerde bizi büyütmedi mi? O köylerde bizi baş göz etmedi mi? o zaman niçin bizim gelecek neslimiz, çocuklarımız, o ekonomiyle yetinmiyorlar da başka yerlere gitmek zorunda kalıyorlar artık bunu konuşmamız lazım. Ben buna kafa yoruyorum. Çocuklarımız büyüyüp okuduktan sonra geçimlerini temin etmek için gurbete gitmek zorunda kalmamalı diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"AYVACIK BİR TURİZM CENNETİ OLABİLİR"

Ayvacık'ta var olan ancak başka yerlerde olmayan şeyleri ortaya çıkartmak gerektiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: "Benim gördüğüm güzelim cennet gibi güzelim bir yer Ayvacık. Bu Ayvacığın bir mukayeseli üstünlüğü bir avantajıdır. Bu avantajı süsleyip püsleyip, parlatıp değerlendirebilmeli, Ayvacık'ın geçimine katkı verebilecek, ekonomisine katkı verebilecek bir ürün halinde getirmemiz lazım. Bununla ilgili süratle işe koyulmamız lazım. Bu gölün etrafındaki yolları hemen bu yazın asfalt yapıp, gelen bir arabanın aşağıdan Derbent'in üzerinden dönüp buraya gelebileceği şekilde burayı düzenlememiz lazım. Bunun ötesinde, burada muhakkak konaklama tesisleri yapmamız lazım. Bir şirket, bir banka 50 adamını getirip buradaki otele yerleştirip üç gün burada bir toplantı yapmak istiyorum dediğinde buna ev sahipliği yapabilmemiz lazım. Ayvacık'ı başka ilçelerden farklı hale getirdiğimiz takdirde hepimiz bundan kazanırız".

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yılmaz: "Çocuklarımız Köylerde Geçimlerini Sağlamalı" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0