GÜNDEM

Başkan Yardımcılarına Yurt Dışı İzni

 
 82
Başkan Yardımcılarına Yurt Dışı İzni - Yalçın Köse - Bafra Haber / Bafra Belediye Meclisi Olağan Ekim Ayı 2. Birleşimi Ali Kale Turistik Tesislerinde gerçekleştirildi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse - Bafra Haber / Bafra Belediye Meclisi Olağan Ekim Ayı 2. Birleşimi Ali Kale Turistik Tesislerinde gerçekleştirildi.

Bafra Belediye Başkanı zihni Şahin`in başkanlık ettiği toplantıda bütçe komisyonu raporu, tarife komisyonu raporu ve gündeme sonradan eklenen Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt`un Yurt dışı ve diğer ülkelere yapılabilecek ziyaretlerde gerekli görüldüğünde meclis üyeleri ve komisyon üyelerinin de götürülmesi, masraflarının belediye tarafından karşılanması konuları görüşülerek oylandı ve oy çokluğu ile meclisten geçti.


{video}VATANDAŞ EVLENMESİN Mİ?

Toplantıda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Belediye Meclis Üyesi İsmail Bekar, tarife komisyonu raporunun okunmasından sonra Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`e "Belediyeye evlilik cüzdanı almak için gelen vatandaşların  belediyeye borçları olduğu takdirde evlilik cüzdanı veriliyor mu? Verilmiyor diye bir şaibe var."           şeklinde soru yöneltti.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, " öyle bir uygulama yok."           diyerek cevapladı.

İsmail Bekar, "Bunu yaşayan vatandaşlar var. Bir kaç tane  şikayet geldi.  Bir vatandaş cüzdan almaya gitmiş. Bir yerden  borcu varmış belediyeye, borcunu öde şeklinde bir baskı olmuş. Bu durum akıllara zarar yani, bunu yapan kimse, vatandaş evlenmesin mi?"           şeklinde konuştu.

Zihni Şahin, "Seninde alacağın olsa adam gelse bir şeyler yapmaya kalksa alacağını istersin ama vermemek gibi bir şey olamaz. Bana öyle bir şikayet gelmedi. Böyle bir şey varsa..."           dedi ve sözü kesilerek ismail bekar tarafından "Her şey size gelmiyor başkanım."           cevabı verildi.

Zihni Şahin ise İsmail Bekar`a  "gelir genelde her şey kulağıma geliyor."    şeklinde cevap verdi.

NE NİYETLE GİDECEKLER?

 Toplantı gündemine sonradan eklenen  AK Parti meclis üyesi ve Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt`un dilekçesinin görüşülmesinde Meclis üyesi veya komisyon üyelerinin gitmesi durumuna itiraz eden  MHP İsmail Bekar, "Ne niyetle gidecekler?"           diyerek itiraz etti.

İsmail Bekar ve Zihni Şahin`in arasında geçen diyalog şöyle;

İsmail Bekar: Başkanım Meclis veya komisyon üyeleri ne amaçla gidecekler, ne niyetle gidecekler yurt dışına?

Zihni Şahin: Gidecek derken kesin gidecek değil. İşi düşerse gidecek İnceleme gezisi için.

İsmail Bekar: Neyi inceleyecekler?

Zihni Şahin: Şehirleşmeyle ilgili işte...

İsmail Bekar: Başkanım onun  için gidilmesine gerek yok. Ben 15 yıl yurt dışında kaldım. Onu bedava, gitmeden size anlatabilirim yani.

Zihni Şahin: Bu konuyla ilgili bir gündem olursa, gidebilecek hazırda durması için yani.

İsmail Bekar: O zaman alırız başkanım o kararı niye şimdi alıyoruz ki?

Zihni Şahin:  Ani bir şey oldu, gidecek o zaman adam ara toplan onlarla mı uğraşılacak. Dönem başında alırız kararı illaki gidecek diye bir şey yok.  Geçen dönem kararımız vardı. Bir defa gittim ben.

İsmail Bekar: Siz gidin başkanım size bir şey demiyorum.

Zihni Şahin: Arkadaşlar kararımızı alalım, gerektiğinde gidilecek kesin gidilecek diye bir durum yok yani.

 Konuşmaların ardından İsmail Kurt`un gündem dışı dilekçesi oylanarak oy birliği ile meclisten geçti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Yardımcılarına Yurt Dışı İzni içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0