GÜNDEM

Başkan Şahin Haberaks Tv`de Canlı Yayın Konuğu Oldu

 
 144
Başkan Şahin Haberaks Tv`deCanlı Yayın Konuğu Oldu - Belediye Başkanımız Zihni Şahin,  uydu ve D smarts üzerinden yayın yapan Haberaks televizyonunda canlı yayına katıldı.
Bafra Haber

 |  - Belediye Başkanımız Zihni Şahin, uydu ve D smarts üzerinden yayın yapan Haberaks televizyonunda canlı yayına katıldı.

 

 Belediye Başkanımız programda Sinan Sallabaş`ın konuğu oldu ve soruları cevaplandırdı. Başkanımız Programda sorulan sorular kapsamında aşağıda ki konular hakkında detaylı açıklamalar yaptı.

Büyük Şehir Belediye Başkanımız İle El Ele Verdik

" Bütün şehir yasası ile ilçe belediyeler olarak önemli zorluklar yaşıyoruz. Yıllık gelir kaybımız 35 milyon TL,  5 yıllık kaybımız ise 175 milyon TL, bu rakam yaklaşık 80 milyon dolara tekabül ediyor.  Bu durumun düzelmesi için beklentilerimiz var. Her şeye rağmen tüm zorlukları da aşmaya kararlıyız. Ayrıca büyük Şehir belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Bey ile Bafra için sürekli beraber oluyoruz. Bu bizim için önemli bir şans. Başkanımızla el ele verdik. Bafra için önemli çalışmalar yapılıyor. Grup köy yollarımızda ciddi mesafeler alındı. Beklentilerin üzerinde bir çalışma yapıldı. Planlanan çalışmalara ilaveler yapıldı. OSB`nin yolu konusunda da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca sedde projesi yapılamaz diye kaygılanmalar oluyor. 10 bin metrekarenin üzerindeki parklarda bahçelerde büyükşehre iş düşüyor. Yusuf Ziya Bey Nisan aylarında çalışmaya başlayalım diye oradan bize destek verdi.  Daha önemli ve güzel projelerde hayata geçecek. Büyük şehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.

Organize Sanayi Bölgesi Bizim Geleceğimiz

İlçemizin en önemli problemi işsizliktir. Bunun azaltılması için çalışmalar yapılıyor. Ticaret ve sanayi odası Başkanımız Göksel Başer Bey ile birlikte ciddi ve önemli çalışmalar yapılıyor. Bizde her türlü desteği sağlıyoruz. Çünkü OSB Bafra`mızın geleceğidir. Önemli adımlardan biride Medical İhtisas OSB`dir. Bunun imzaları atıldı. İlçemiz bu çalışma ile dünyaya tanıtılacaktır. İstihdamda artacaktır. Bafra OSB`ye sürekli yeni yatırımcılar geliyor. OSB`de şu anda 15 adet fabrika üretimde, 4 fabrika inşaat halinde ve 4 fabrika ise proje aşamasındadır.  Ayrıca Sera OSB içinde çalışmalarımız bulunuyor. Yer konusunda hiçbir sıkıntımız bulunmamaktadır. OSB`nin yol problemini de Büyük şehir belediyemiz çözecek. Bafra OSB`yi inşallah el birliği ile cazibe merkezi haline getireceğiz.

Bozulan Yollarımız İçin Doğal Gaz Firması İle Protokol Yaptık

Bafra`mız çevre dostu ve ekonomik bir yakıt olan doğal gaza kavuştu. Tabii bu çalışma yapılırken yollarımız bozuluyor. Bir medeniyete ulaşırken bir sıkıntıda yaşanmış oluyor. Yollar bozulmadan doğal gaz gelmesi mümkün değil.  Biz 2 yıl boyunca doğal geçen 11 mahallemizde yollarımızı yaptık. Tüm asfalt ve kaldırımları dönemimizde yapılan kendi tesislerimizde ürettik. Dönemizde alınan kendi araçlarımızı kullandık. Hızlı mesafe aldık.  Bütün şehir yasası ile bazı sokaklar bize bazı caddeler büyük şehir belediyemize ait. Bu bir problem oluşturuyordu. Doğal gaz firması ile bir protokol yaptık. Halkımızın mağdur olmaması için Buna göre doğal gaz geçen tüm yollarda ki yama, bakım ve onarım çalışmalarını biz yapacağız. Ayrıca Ali Kale Caddesi,  makine ikmalden Samsun-Sinop yoluna kadar kaldırımıyla asfaltıyla inşallah yapılacak. Aynı zamanda şimdiki kapalı spor salonu, stadın aynı zamanda yapılmakta olan havuza gidiş yolu da yapılacak.  Yeni Kent Meydanı`ndan Doremi düğün salonu oradan da bulvara doğru yine kaldırım çalışmaları da yapılacağı sözünü Büyük şehir belediyemizden aldık. Süleyman Türk Caddemizin kaldırımları da yapılacak.

İşletme Fakültemizin Kararı Yök`ten Çıktı

İlçemiz OMÜ` ye ait Şevket Aşcı Turizm Fakültesine sahip oldu. Bu yıl eğitime başladı. Bununla yetinemeyiz. Bafra`mızı bir üniversite şehri yapmak için el birliği ile çalışıyoruz. Bu konuda Sayın bakanımız A.Çağatay Kılıç, milletvekilimiz ve hemşerimiz Ahmet Yeni, Samsun milletvekillerimiz,  siyasi irademiz, sivil toplum kuruluşlarımız, OMÜ rektörümüz ve ekipleri hep beraberiz. İşletme Fakültemiz için YÖK kararı da çıktı. İkinci fakültemizi de kavuştuk. Bafra`mızın Kızılırmak Üniversitesi hedefine ulaşacağına inanıyorum. Bunun için Ben Bafra`mıza, iş adamlarımıza, siyasetçilerimize, basınımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza güveniyorum. Bu hedefe inşallah ulaşacağız.

Biz Zorluklardan Yılmayız, Değişimi Devam Ettireceğiz

Biz zorluklardan yılmayız. Çünkü Bafra`mıza ve insanlarımıza sevdalıyız. Hizmetlerimizi tüm zorluklara rağmen bu zorlukları aşarak  yapacağız., 2009`da da   göreve geldiğimizde kamu borçları bakımından Bafra Belediyesi Türkiye`nin en borçlu 7. Belediyesiydi. Ayrıca Esnafımıza, işçi ve YEDAŞ` en az 25 milyon borç vardı.  Biz bunlardan da yılmamıştık. Hepsini ödemiş bununla birlikte 35 proje ve hizmeti ilçemize kazandırmıştık. Büyük bir değişim başlattık ve inşallah bunları devam ettireceğiz.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Şahin Haberaks Tv`de Canlı Yayın Konuğu Oldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0