GÜNDEM

Başkan Şahin, Bakdem Projesi`nin Detaylarını Açıkladı

 
 28
Başkan Şahin, BakdemProjesi`nin Detaylarını Açıkladı - Bafra Belediyesinin 2016 yılında başlayacağını açıkladığı ve kısa adı "BAKDEM" olan projenin detayları belli oldu.
Bafra Haber

 |  - Bafra Belediyesinin 2016 yılında başlayacağını açıkladığı ve kısa adı "BAKDEM" olan projenin detayları belli oldu.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`in yaptığı açıklamaya göre, projenin kapalı alanı: 1375 m2, açık alanı: 6000 m2, toplam alanı ise: 7375 m2 olacak. Başkan Şahin, Kariyer Ofisi ve AR-GE Merkezinin de bu proje içinde yer alacağını, bu proje ile kadın ve ailenin desteklenmesi, engelliler, kariyer ofisi ve AR-GE olmak üzere 5 önemli alanın bir araya getirilerek hayata geçirileceğini söyledi.

 Zemin Kat ve birinci kat olmak üzere 2 bölümden oluşacak olan projenin 1.375 m2 olan kapalı alanlarında yer alacak birimler şu şekilde olacak:

 "¢Engelli birey koordinasyon birimi

"¢Aile eğitimi ve danışmanlık birimi

"¢Sosyal rehberlik etkinlik odası

"¢Bireysel ve grup etüt odası

"¢Kariyer ofisi ve ar-ge merkezi birimi

"¢Kış bahçesi ve açık sergi salonu

"¢400 kişilik konferans salonu

"¢Engelliler el sanatları odası

"¢Engelliler servisi hizmetleri odası

"¢Sergi salonu

"¢Galeri boşlukları

"¢Fuaye

"¢Bay, bayan ve engelli wc`ler

"¢2 adet açık teras

Projenin 6.000 m2 olan açık alanları

"¢Otopark

"¢Yeşil alanlar

"¢Yürüyüş yolları

"¢Süs havuzu

"¢Engelli çocuk oyun alanı

"¢Çocuk oyun alanı

"¢Spor alanları

Başkan Şahin, projenin içeriği konusunda ve birimleri hakkında bilgi verdi.

 A-Aile ve Kadın Destekleme Birimi

Yukarıda fiziki kapalı ve açık alanlarının detayları verildiği proje Aile ve Kadınların desteklenmesi kapsamında onların bir arada bulunmaları, dinlenme ve eğlenmeleri yanında mesleki becerilerine yönelik çalışmalar yapmaları, eğitim almaları sağlanacaktır.

 Rehberlik hizmetleri ile sağlık, eğitim kültür ve sanat alanlarında desteklenecek, seminer ve konferanslar verilecektir. Aile ve Kadınların desteklenmesi toplumsal mutluluğumuz, çocuklarımızın gelişimi, eğitimi, kültürlü ve sağlıklı nesiller yetişmesi ve ailenin oluşması, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin engellenmesi için çok önemlidir. Bu proje ile tüm bunların hayata geçirilmesi için bilimsel ve akademik çalışmalar dâhil her türlü hizmet gerçekleştirilecektir. Bu proje ile kadın toplumsal hayata daha çok katılacak, özgüven ve beceriler kazanarak, sosyal hayata katkı yapacaktır.

B-Engelliler Yaşam Merkezi Birimi

İlçemizin 143.000 nüfusu bulunmaktadır. Bu nüfus içinde ise 1352 engelli insanımız yaşamaktadır. Esas olan engelli olmak değil, onların önündeki engelleri kaldırmaktır. Bu proje ile amacımız engellerin ortadan kaldırılmasına güçlü bir katkı yapmaktır.

Proje kapsamında yer alan Engelli Birey Koordinasyon Merkezi ile psikolojik destek sağlanacak, el sanatlarına yönelik imkânlar sunulacak, engelli çocuk oyun bahçesinde eğlenecekler, terasta ve açık alanlarda vakit geçireceklerdir. Bu proje engelli bireylerimiz için yeni bir yaşam merkezi olacaktır.

C-Kariyer Ofisi ve Ar-Ge Birimi

Kariyer Ofisi aracılığı ile belediyemize iş başvurusunda bulunan, iş arayan kişilerin kendilerine uygun işlere yerleştirilmesine yardımcı olarak çağımızın en önemli sorunlarından biri olan işsizliğin önüne geçilmesine yönelik bir katkı sağlanmayı amaçlıyoruz. Bu proje ile iş arayan kişiler ve işverenlerin buluşacağı bir ortak bir platform oluşturulması ile yeni istihdam politikalarının geliştirilmesine de imkân sağlanacaktır. Kariyer ofisimizde tüm vatandaşlarımızın iş müracaatı alınacak, işverenlerle iletişime geçilecek ve işe yerleştirme faaliyetlerine yardımcı olunacaktır.

 Bu projemiz ile iş arayan insanlarımıza sağlanacak bazı faydalar ise şöyle sıralayabiliriz.

"¢   İş aramak için zaman kaybını önleyeceğiz

"¢   Umutsuzluğun önüne geçeceğiz

"¢   Tek bir merkezden birçok işverene ulaşım imkânı sağlayacağız.

"¢   İlgili kuruluşlarla işbirliği yaparak vasıflı personel yetiştirmek için çeşitli meslek kursları açılmasını sağlayıp insanlarımızı meslek sahibi olmalarına katkı yapacağız.

"¢   Araştırma ve geliştirme konularında önemli bir başlangıç sağlanacaktır.

 Ayrıcı Kariyer Ofisi ve AR-GE projesi aracılığı ile CV, okuyan ve mezun olan öğrencilerimizin bilgi havuzu oluşturulmuş olacak, Bafralı ve bölgemizin iş adamları ile iletişim ve işbirliği sağlanarak öğrencilerimize staj ve burs imkânlarının daha fazla gerçekleşmesine katkı verilecektir. İşverenlerin istediği vasıfta personelleri onlara yönlendireceğiz. İş-kur, KOS-GEB-OKA ve MFİB ile sürekli koordineli olacağız. İş-kur ve bu kuruluşlarımızın imkânlarını insanlarımıza duyuracağız. Bunlardan faydalanmalarına öncülük edeceğiz.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Şahin, Bakdem Projesi`nin Detaylarını Açıkladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0