SAMSUN

Başkan Genç, Savcı Kiraz'ın Şehit Edilmesini Kınadı

 
 73
Başkan Genç, SavcıKiraz'ın Şehit Edilmesini Kınadı - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini kınadı
Bafra Haber

 |  - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini kınadı

Canik Belediyesi Nisan ayı ilk meclis toplantısı yapıldı. 2014 yılı Faaliyet Raporu'nun görüşüldüğü Meclis Toplantısı'nda, Başkan Osman Genç, 2014 yılında yapılan hizmetler ve çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Meclis üyelerine yönelik konuşan Başkan Genç, Canik Belediyesi olarak 2014 yılında yaptıkları çalışmaları anlatırken, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın terör örgütü mensupları tarafından rehin alınarak şehit edilmesini de Meclis adına kınadı.

"TERÖRE KARŞI BİRLİK OLMALIYIZ"

Kiraz'a yapılan saldırının demokrasiye, insanlığa ve bağımsız yargıya yapılmış bir saldırı olduğunu ifade eden Genç, "Bu saldırı ülkemizin istikrarına darbe vurmak isteyenlerin, ülkeyi yeniden karışıklığa sürüklemek isteyenlerin bir oyunudur. Terörizmle ve terörizmin amaçlarıyla mücadelede birlik olmalıyız. İnsanlığı, özgürlüğümüzü ve bağımsız yargıyı tehdit eden her türlü terörü kınıyor ve lanetliyorum. Merhum savcımıza Allah'tan rahmet diliyor, yakınları ve yargı camiamıza sabırlar temenni ediyorum" dedi.

"DOLU DOLU FAALİYET RAPORU"

Toplantıda 2014 Yılı Faaliyet Raporu'nu Meclis Üyeleri ile paylaşan Başkan Osman Genç, "Seçimlerin ardından tam bir yılı geride bıraktık. Faaliyet Raporumuz dolu doludur. 2014 yılı da ilçemizin başarısının Karadeniz ve Türkiye'ye deklare edildiği bir yıl oldu. Başta Yeni Mahalle ve Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız olmak üzere, Muhtarlar Derneği Binası, 'Bir Can Bir Fidan', Engelsiz Park, Hanımlar Konağı, Sancaktepe ve Canik Merkez Camii, Hacıismail ile Yavuzselim Mahalleleri Güzel Evim Mutlu Geleceğim projelerimiz gibi daha pek çok yatırıma geride bıraktığımız bir yılda başladık veya tamamladık. Ayrıca geçtiğimiz bir yılda mazlum coğrafyalar Bangladeş ve Suriye'ye giderek oralardaki kardeşlerimize su kuyusu ve gıda desteklerinde bulunduk. Özellikle eğitim yatırımları olmak üzere hiç bir belediyenin başaramadığı projeleri hayata geçirmiş olmanın onurunu yaşıyoruz" diye konuştu.

"YENİ TÜRKİYE'Yİ DOĞRU ANLAMALIYIZ"

21. yüzyılın, belediyecilik anlayışının değiştiği ve şehirleşmenin ön planda olduğu bir yüzyıl olduğunu ifade eden Başkan Genç, "İlçelere örnek teşkil eden ve Samsun'a katma değer katan bir ilçe belediyesi olarak, şehrin ufkunu dünya ufkuyla bir araya getirme hedefiyle çalışıyoruz. Şehirler insan gibidir. Şehirleri doğru imar edersek, o şehrin bütün uzuvları engelsiz olur. Canik'te bunu büyük oranda başardık. Samsun Karadeniz'in kavşak şehri. Bu süreçte bizler de yaptığımız hizmetlerle Samsunumuza ve Türkiye'mize katkı sağlıyoruz. Samsun'a katma değer katan bir ilçeyiz. Biz hizmet konusunda bu şehrin lokomotifiyiz. Yeni Türkiye'yi doğru algılarsak şehrimizi geleceğe doğru ve hızlı şekilde taşırız" şeklinde konuştu.

"DEĞERLERİYLE BÜYÜYEN BİR ŞEHİR"

Şehrin ufkunu dünya ufkuyla bir araya getirme hedefiyle çalıştıklarını vurgulayan Genç, şunları söyledi: "Bilgiyi, finansı, insanı ve bilişimi doğru yöneten şehirler önde olur. Samsun'u herkesin çalışmaya ve üretmeye istekli olduğu bir şehir olarak kılmalıyız. Ancak böyle ilerleyebiliriz. Samsun'un, dünya şehirleriyle rekabet edebilecek avantajlarını iyi tespit etmeliyiz. Ancak bütün bunları yaparken de geçmişimizden ve değerlerimizden kopmamalıyız. Bizim hedefimiz, milli ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen ve gelişen bir şehir. Her yıl bir önceki yıldan daha iyi hizmet etmeye çalışıyoruz. İnşallah 2015 yılı daha iyi olacak."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Genç, Savcı Kiraz'ın Şehit Edilmesini Kınadı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0