SİYASET

Başesgioğlu`ndan Mhp İlçe Teşkilatına Ziyaret

 
 1431
Başesgioğlu`ndan Mhp İlçe Teşkilatına Ziyaret - MHP MYK Üyesi Başesgioğlu: "Bafra MHP'nin Yükselen Kalelerinden Biridir" dedi.
Bafra Haber

 |  - MHP MYK Üyesi Başesgioğlu: "Bafra MHP'nin Yükselen Kalelerinden Biridir" dedi.

Son günlerde hareketlilik kazanan belediye başkanlığı, aday adaylık çalışmaları, siyasi parti üst kademe yöneticilerin de verdiği destekle sürüyor.

MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi, İstanbul Milletvekili ve Eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, MHP Bafra İlçe teşkilatını ziyaret etti.

Ziyarete MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, MHP Samsun İl Genel Meclisi Üyesi Bünyamin Duran, MHP Bafra İlçe Teşkilatı Başkanı Av. Hüseyin Acar, Bafra Belediye Başkan Aday Adayları Aslan Yıldırım ve Nusret Seven, MHP Kadın Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sinoplular Derneği Başkanı Sadettin Kutlu, Bengülüler Derneği Başkanı Mehmet Kaygusuz, Muhtarlar, Esnaflar ve çok sayıda partili vatandaşlar katıldı.

Başesgioğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Sizlerle birlikte Bafra'da bulunmaktan mutluluk duydum. Samsun ve Bafra'da kendimi sanki evimdeymiş gibi hissettim. Bizler aynı havzanın çocuklarıyız. Bafra'dan çok güzel sinyaller aldık. Bafra, MHP'nin yükselen kalelerinden biridir. Birçok bedel ödeyerek bu noktaya gelinmiştir.
Bu miras, bu bayrak elden ele devam edecektir inşallah. Sizler kritik günlerde Türkiye'nin çimentosu görevini yapıyorsunuz.
Kadın Kolları olsun, diğer birimler olsun herkes görevini güzel ve iyi yapıyor. İnşallah hep birlikte başarılı olacağız. İlk Mahalli Seçimde, MHP olarak hedefe yakınsınız. Yeter ki kırgınlıklar olmasın aranızda. Allah'ın izniyle siz başaracaksınız. Bafra'da bu ışığı gördüm.

Bu seçim Türkiye'nin kader seçimidir. Bafra Samsun'u, Samsun da Türkiye'yi etkiler. Bir tek oyun bile bu tür seçimlerde büyük rolü, etkisi vardır. Biz İstanbul'da birkaç oyla kaybettik. Başarılı çalışmaları, oyları sandığa yansıtmak gerekir.

Biz Büyük Şehir Yasası'na karşı çıktık. Büyük Şehir olunca sihirli bir şey mi gelecek sanki? Zaten belediyelerin imkânları belli. Bu sistemde özel idare kalkıyor.

Hani demokrasi, hani yerel yönetim? Bu işler referandumla olur. Kime sordular ki bunu peki?
Köylere emlak vergisi gelecek, içme suyu ruhsatı sorun olacak. Şehirlerdeki hayat pahalılığı aynen köylere yansıyacak. Belediye Başkanlarının imkânları kısıtlıdır. Nüfusu az olan köy ve ilçelere hizmet de gelmeyecek.
Birçok yerde beldeler kapandı. Peki, oralarda çalışanlar ne olacak? Bir yığın sorun yani. Bir Dış Politika caydırıcı olmalı. Silah kullanmadan bu sağlanmaya çalışılmalıdır. Bölücü başı Şam'dayken gitti sınıra. Sabrımızı taşırmayın. Suriye bölücü başını 89 yılında yapılan baskı sonucu oradan çıkardı.
2013 yılında ise her gün, her hafta Esad'a ağır şekilde yükleniyorlar fakat Türkiye'nin caydırıcılığı, etkisi yok.

Şu kaçırılan pilot konusunda adamların ne suçu, günahı vardı ki kaçırıldılar? Bizim bu pilotlarımız için pazarlık konusu yapıldı. Güçlü Devlet'in yakasına kimse yapışamaz. Güçlü olmalı Devlet. Ekonomide de işler kesat. Sanayici ve Esnafların durumları belli. 1999'ların tasarruf olarak gerisindeyiz. Tasarrufsuz yatırım mı olur? Dış Kredilerle bu iş çözümlenmez. Döviz darlığına yol açar bu durum. Köklü tedbir yok. Faiz oranları yüksek. Türkiye'de sahte cennetin adresi budur.

Fabrikalar yapmalı, yatırımlar yapmalıyız. Türk Ekonomisi, yabancı sermayelerle kalkınmaya katkı sağlamaz. İşsizlik almış başını gidiyor. Gençler işsiz. Ülkenin milli birlik ve beraberliği tehdit altında.

Andımızı niye kaldırıyorlar? Bafra`nın, Samsun`un şikâyetleri mi var bu konuda? Yok, tabi ki? Birilerinin sıkıntıları var, Etnik Grupların sıkıntıları var. Dilimiz çok önemlidir. Dilimizi parçalamaya çalışıyorlar. Millet olma vasfımız iyi değil.

Gitsinler de Güney Doğu'yu bir görsünler. Milli birlik ve beraberliğin ne hale geldiğini bir görsünler. Bunları Türkiye önlemezse gençlere bu etnik sorunlar yüzünden iyi bir miras bırakamayız.

Adaletsiz bir yarış var. Bu konuda sizin gayretlerinize ihtiyacımız var. MHP Mitingi'ni kaç TV verecek göreceğiz. Yine kayıtsız kalacaklar bu tepkimize.

Türk Milliyetçileri'nin toplanma yeri burasıdır. Gün bugündür. Siyasi sahneye, arenaya çıkacağın yer burasıdır.

Gönüllerimizi birbirimize açalım ve müreffeh bir seviyeye bu olayı taşıyalım. Süreci iyi değerlendirelim.

Mesele sadece Bafra meselesi değildir. Olaya geniş bakın. İyi, başarılı bir netice alamaya gücümüz var. Bir kişiyi bile bu uğurda sakın heba etmeyin. Bu davada kolay insan yetişmiyor ve asla umutsuzluğa da kapılmayın. İnşallah hedefimize hep birlikte ulaşacağız. Hepimize hayırlı olsun. Haklarınızı da helal ediniz."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Başesgioğlu, yaptığı konuşmadan sonra partili vatandaşların değişik konularla ilgili sorularına cevap vererek ziyaret sona erdi.

Oktay ZERRİN-Bafra

Bafranın haberi, bafra

 MHP
  • BafraHaber Yorum
  • Başesgioğlu`ndan Mhp İlçe Teşkilatına Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0