ULUSAL

Bankada Parasını Unutanlar Bu Habere Dikkat!

 
 141
Bankada Parasını Unutanlar Bu Habere Dikkat! - Herhangi bir bankada 10 yılı aşkın süredir paranız bulunuyor ve hiç bir işlem de yapmadıysanız paranızı kaybedebilirsiniz.
Bafra Haber

 |  - Herhangi bir bankada 10 yılı aşkın süredir paranız bulunuyor ve hiç bir işlem de yapmadıysanız paranızı kaybedebilirsiniz.

Türkiye Bankalar Birliği, zaman aşımına uğramış hesaplar hakkında uyarıda bulundu. Herhangi bir bankada 10 yılı aşkın süredir paranız bulunuyor ve hiç bir işlem de yapmadıysanız paranızı 15 Haziran 2016`da kaybedebilirsiniz. Türkiye Bankalar Birliği`nin kullanıma sunduğu internet sitesinden ise adınıza paranız olup olmadığını çok basit bir şekilde sorgulayabilirsiniz.

SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye Bankalar Birliği`nden yapılan açıklamada, `Bilindiği üzere, 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu`nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat,emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir. 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu`nun 62. maddesinin uygulamasına ilişkin yayımlanan Yönetmeliğin 8. maddesi gereğince, zamanaşımına uğrayan mevduat,emanet ve alacakların listesi Türkiye Bankalar Birliği internet sitesinde Şubat ayı başından Mayıs ayı sonuna kadar ilan edilecektir. Bu çerçevede, listede isim ve hesap bilgileri yer alan kişilerin en geç 15 Haziran 2016 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu bankanın ilgili şubesine geçerli kimlik bilgileri ile başvurmamaları halinde yasa gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet ve alacakları gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na devredilecektir.` ifadeleri kullanıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bankada Parasını Unutanlar Bu Habere Dikkat! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0