SAMSUN

Balkan Türkleri Derneği Gecesi

 
 286
Balkan Türkleri Derneği Gecesi - Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği, geleneksel dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma gecesini gerçekleştirdi
Bafra Haber

 |  - Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği, geleneksel dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma gecesini gerçekleştirdi

Tekkeköy-Kutlukent Düğün Salonu'nda Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma gecesine dernek üyeler ve davetlilerin yanı sıra Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar da katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Cihat Yılmaz, "Derneğimiz, 1987 yılından bu yana faaliyet gösteren ve kendi mülküne sahip bir dernektir. Üyelerimizin dini ve resmi günleri ile acı, tatlı günlerini paylaşmak maksadıyla kısa mesaj sistemimizle üyelerimize düzenli olarak mesaj atılmaktadır. Yılda iki defa basılan dergimiz ile derneğimizin çalışmaları, faaliyetleri hakkında yazılar ile kültürümüz hakkında bilgiler yer almaktadır. Her yıl düzenli olarak geleneksel kazan pilavı ve dayanışma gecesi de düzenlemekteyiz. Bunların yanında ayrıca 26 öğrenciye sizlerinde desteğiyle her ay düzenli olarak burs vermekteyiz. Samsun Mübadele Müzesi ile ilgilide çalışmalarımız hızla sürüyor" dedi.

Gecede ayrıca konuşmalar yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise mübadelenin ve mübadillerin Türkiye'de ki konumuna dair konuşma yaparak dernek çalışmalarına ellerinden gelen desteği vereceklerini söylediler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Balkan Türkleri Derneği Gecesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0