SAMSUN

Bakan Yardımcısı Baş: "Türkiye'de Üretilen Buğdaylar Pahalı"

 
 368
Bakan Yardımcısı Baş:"Türkiye'de Üretilen Buğdaylar Pahalı" - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, dünyadaki buğday üretiminin, Türkiye'deki üretimden çok daha ucuz olduğunu ve buğday ihracat edemediklerini söyledi
Bafra Haber

 |  - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, dünyadaki buğday üretiminin, Türkiye'deki üretimden çok daha ucuz olduğunu ve buğday ihracat edemediklerini söyledi

Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Samsunspor Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı'yı ziyaret etti. Ziyarette Samsun Limanı hakkında sunum yapan Samsunport Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, "Bizde tahıl ithalatı bir hayli fazla. Burası Türkiye'nin tahıl girdi merkezi oldu. Özellikle Rusya'dan gelenler. Rusya'dan çok fazla buğday alıyoruz. Bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ciddi bir tahıl ithal ediyor. Bizde kaliteli buğday yok. Gelen buğdayla paçal yapılıyor" dedi.

Türkiye'deki buğday üretiminin diğer ülkelere göre pahalı olduğunu belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, "İhraç ettiğimiz ürünleri belli bir kaliteye getirmek için, yoksa Türkiye'nin üretimi Türkiye'ye yetecek kadar var. İhracattaki sorunumuz; dünyadaki buğday üretimi bizim üretimimizden çok daha ucuz. Biz Türkiye'de buğdayı diğer birçok ülkelere göre iki misliden yiyoruz. Onun için dışarıya buğday ihracat edemiyoruz. Edersek devlet sübvanse etmek zorunda kalıyor. Un olarak ihracat etmekte daha avantajlıyız. Onu da belli bir kaliteye çıkarmak için buğday alıyoruz" diye konuştu.

Ziyarette ayrıca Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Nihat Soğuk, UDHB deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızır Reis Deniz de katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bakan Yardımcısı Baş: "Türkiye'de Üretilen Buğdaylar Pahalı" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0