SAMSUN

Bakan Kılıç'tan Amatöre Vergi Müjdesi

 
 116
Bakan Kılıç'tan Amatöre Vergi Müjdesi - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, amatör spor kulüplerinin çalışmalarında verginin düşürülmesiyle ilgili olarak Maliye Bakanı ile mutabık kaldıklarını söyledi
Bafra Haber

 |  - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, amatör spor kulüplerinin çalışmalarında verginin düşürülmesiyle ilgili olarak Maliye Bakanı ile mutabık kaldıklarını söyledi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen programa katıldı. Amisos Kafe'de düzenlenen ve amatör spor kulüplerinin katıldığı kahvaltıda konuşan Bakan Kılıç, "Şu anda Türkiye'de 5 milyon 700 bin lisanslı sporcumuz var. Bunlar bilfiil lisansını almış sporcu olarak lisans elde etmiş kardeşlerimiz. 13 bin 452 spor kulübü var. Tabi rakamlar gerçekten çok yüksek rakamlar. Buradaki yapılan çalışmalarla ilgili olarak da 2014 yılında, 13 bin spor kulübüne malzeme yardımı yapıldı. Bu şu anlama geliyor. Neredeyse tüm spor kulüplerine Türkiye'deki bir şekilde bakanlığımız tarafından destek olunuyor, yardımcı olunuyor. Tabi şunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Samsun'da 2014 yılında spor kulüplerine yapılan maddi katkı 1 milyon liranın üzerinde. Sadece bakanlık tarafından yapılan destek bir milyonun üzerinde" dedi.

Yaptıkları çalışmalar içinde tesisleşmenin önemine değenin Kılıç, "Yoğun bir tesisleşme çalışmamız var. Çok ciddi anlamda spor salonu, havuz, açık spor alanları, özellikle son yaptığımız bir hamle var, Türkiye'nin dört bir yanında mahalle tipi tabir ettiğimiz futbol, halı saha ve aynı zamanda sadece tek parça olarak değil yanında basket sahası, bu basket sahası aynı zamanda voleybol sahası olarak da kullanılabilecek. Bunlarla mahalle içlerinde Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalarımız başladı. Bununla amacımız şu, genç kardeşlerimiz yeri geldiği zaman çocuklarımız yazın okul tatil olduğu zaman veya hafta sonları okul olmadığı zaman serbest alan olarak spor yapabilecekleri alanı aradıklarında ailelerinin gönül rahatlığıyla onları spor yapmaya gönderebilecekleri alanlar oluşturmak" diye konuştu.

DOPİNG SORUNU

İlk uluslararası hedeflerinin şu anda 2016 Rio Olimpiyatları, ondan sonra da 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "Tabi belli çalışmalar içerisinde kota almaları başladı, kota müsabakaları var, Puan müsabakaları. 2016 için söylüyorum. Bunları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kılıç sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdiden 2020 için yaptığımız bazı çalışmalar var, önümüze koyduğumuz hedefler var. Bunlara şimdiden başladığımız için ümit ediyoruz ki 2020'de çok farklı noktada olacağız. Tabi bununla beraber, üzülerek belirtmek istiyorum ki, yakın zaman geçmişte biliyorsunuz, sporumuz çok ciddi bir sorunla yüzleşti. O da doping sorunuydu. Fakat biz bu sorunun etrafından dolaşmak, bu sorunu bu sıkıntıyı doğrudan üzerimize alarak çözümü için her türlü imkanı seferber ettik."

AMATÖRE MÜJDEYİ SAMSUN'DAN VERDİ

Amatör spor deyince büyük kulüplerin yaptıkları çalışmaların olduğunu anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şunları kaydetti: "Yakın zamanda Maliye Bakanımız ile bir görüşmemiz oldu. Bunu da Samsun'dan duyurmuş olalım. Önümüzdeki dönem içerisinde amatör spor çalışmalarıyla ilgili olarak, harcanan tabi bir maddi kaynak var kulüpler tarafından. Bunun vergisi noktasındaki düşürülmesiyle ilgili olarak bir çalışma konusunda Maliye Bakanımız ile mutabık kaldık. Bu noktada önümüzdeki dönem içinde yeni bir çalışma yaparak Maliye Bakanlığı ile beraber bizler, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak amatör spor kulüplerimizin yaptıkları harcamalarla ilgili olarak daha rahat hareket edebilmeleri ve vergi oranlarının düşürülmesiyle ilgili çok ciddi çalışma yapacağız. Bunun da inanıyorum ki Türk sporunun desteklenmesi anlamında, maddi kaynak bulması anlamında çok daha farklı bir noktaya gelebiliriz."

Bakan Kılıç, kahvaltının ardından esnaf ziyareti yaptı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bakan Kılıç'tan Amatöre Vergi Müjdesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0