SAMSUN

Bakan Kılıç: "Avucunuzu Yalarsınız"

 
 157
Bakan Kılıç: "Avucunuzu Yalarsınız" - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız arasında bir takım farklı düşüncelerle fitneler çıkartmaya çalışanlar var
Bafra Haber

 |  - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız arasında bir takım farklı düşüncelerle fitneler çıkartmaya çalışanlar var

Hiç boşuna uğraşmayın, avucunuzu yalarsınız" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Samsun 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleşen kongreye Bakan Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin'in yanı sıra AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Demircan, AK Parti Samsun milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. Kongrede konuşan Bakan Kılıç, "11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ile o günün Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında sürekli gazetelerde birtakım olumsuzluklar çıkartılmaya çalışıldı. Ne oldu? El ele, kol kola hizmete devam ettiler. Şimdi de Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız arasında bir takım farklı düşüncelerle fitneler çıkartmaya çalışanlar var. Hiç boşuna uğraşmayın, avucunuzu yalarsınız. Bu kardeşlik, bu birlik ve beraberlik AK Parti'de bozulmaz. İçimize bazen tuzluklar girer. Ne yapalım. Onlar da buyursunlar. Kapı orada. Ayrıldılar gittiler zaten. Onlara da uğurlar olsun" diye konuştu.

2015 SEÇİMLERİ VE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

7 Haziran 2015 seçimlerinin önemine değinen Bakan Kılıç, "2015'te 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde Türkiye'nin temel ihtiyacı olan yeni bir anayasanın yapılması için yazılması için gerekli olan oyu almamız gerekiyor. Bunu vatandaşlarımıza iyi anlatmamız gerekiyor. Çünkü bu anayasayla Türkiye'nin önünü açmak zor. Hatta imkansız. 7 Haziran seçimlerinde bizim anayasayı değiştirebilmemiz için çoğunluğu almamız gerekiyor. Hep beraber alacağız inşallah. Hep beraber alacağız inşallah ve Türkiye'nin önünü açıp, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Cumhuriyetimizin köklerinin atıldığı Samsun'da, Gazi Mustafa Kemal'in istiklal yürüyüşünü başlattığı bu meşale şehirden yeni anayasamızı yazacak çoğunluğun adımlarını atacağız. İşte o zaman Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2053'te, 2071'deki hedeflerimize çok hızlı adımlarla ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu.

"SAVUNMA SANAYİİNE 'MADE IN TURKEY' DAMGASI"

Savunma sanayiinde artık Türk mallarının olacağını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, "Biz, Türkiye'de vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için yola çıktık, ne vaat ettiysek yerine getirmeye çalışıyoruz. Dedik ki, 'Savunma sanayimizi güçlendireceğiz. Savunma sanayimiz için ihtiyaç duyulan araçların çoğunu dışarıdan alıyoruz. Yerlilik oranı yüzde 20, bunu arttıracağız'. Hamdolsun şimdi yüzde 55'leri geçti. Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, kendi helikopterimizi yapıyoruz. İnşallah 2023'e giderken kendi savaş uçağımızı yapacağız. Ankara'da hipodromdaki geçit törenlerinde askeri araçlar geçer, uçaklar geçer. Artık o törenlerde üzerinde Made In USA ya da Made In Germany yazan tanklar görmeyeceğiz. Made In Türkiye yazan, Türk malı tanklar göreceğiz oradan. Gökyüzünden geçecek helikopterlerin üzerinde Made In Türkiye yazacak. Biz bunun için yola çıktık. Bunları vaat ettik. İşte gerçekleştirmekte olduğumuz için halkımız bizimle ve bize desteğini devam ettiriyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, "Türkiye'de ve Samsun'da birçok başarılı çalışmalara imza attık. Ben benimle bu yolu paylaşan devlet büyüklerimize, partililerimize, eşime ve aileme çok teşekkür ediyorum. Kongremiz hayırlara vesile olsun" şeklinde konuştu.

Samsun'un Karadeniz'in en büyük şehri olarak ülke kalkınmasında koştuğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bugün bizim düğün gibi tarif edebileceğimiz bir şölenimiz gerçekleşiyor. Bu şölenimizin ve kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bütün içtenliğimle söylüyorum. Bugün bu kardeşlik ortamından dolayı hamd ediyorum. 2002'den bugüne ekonomisi büyüyen, dünyada prestiji yükselen, ülkede sağlık, eğitim, sporda ve birçok alanda harika işler yapan bir hükümetin, bir siyasi partinin içerisinde ve böylesine güzel bir şehirde belediye başkanlığı yaptığım için Allah'a bir kez daha hamd ediyorum. Sizlerin o günleri, belki o 2002'den önceki o kötü günleri çabuk unutuyoruz. Samsun, şu anda bildiği gibi 1 milyon 270 bin olan Karadeniz'in en büyük şehri olarak ülkemizin kalkınmasında koşar adımlarla katkı vermeye çalışan büyük bir potansiyeldir. Biz de bu potansiyelde görev almış faniler olarak bu potansiyele katkı vermeye ve bu enerjinin sinerjisini yükseltmeye çalışıyoruz. Bunu bu siyasi birlikteliğimizle yapıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Bakan Kılıç'a ve Genel Başkan Yardımcısı Şahin'e birer seramik tablo hediye etti. Daha sonra Bakan Kılıç ve Genel Başkan Yardımcısı Şahin salondan ayrılırken, tek adayın olduğu kongrede oy kullanımına geçildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bakan Kılıç: "Avucunuzu Yalarsınız" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0