SAMSUN

Bakan Kılıç: "Türkiye'de 90 Bini Aşkın Passolig Kartı Başvurusu Var"

 
 459
Bakan Kılıç: "Türkiye'de 90 BiniAşkın Passolig Kartı Başvurusu Var" - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye genelinde şuana kadar 90 bini aşkın passolig kartı başvurusu olduğunu söyledi
Bafra Haber

 |  - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye genelinde şuana kadar 90 bini aşkın passolig kartı başvurusu olduğunu söyledi

Bir takım ziyaret ve incelemeler için memleketi Samsun'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Stadyumu'nda Samsunspor - Karşıyaka maçını izledi.

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şuanda Türkiye genelinde 90 bini aşkın passolig kartı başvurusunun olduğunu belirterek, "Bunlardan bir kısmı taraftarlarımızın kendi kulüp logosuyla istedikleri kartlar oluyor, kimisi de logosuzlar. Bazı konular hakkında kamuoyunda bilgi noktasında eksiklik var. Belki arkadaşlar bilgilendirmede eksik kalmış olabilirler. Onları da tekrar bir bilgilendirme noktasında çalışmaları için ricada bulunduk. Örneğin 'her kartta mutlaka ve mutlaka takımınızın logosu olacak' deniliyor. Böyle bir şey yok. Bu isteğe bağlıdır. Tamamen taraftarlarımızın hangi takımlı olduğunun kartın üzerinde olmasını isterse o zaman bu şekilde başvurusunu yapıyor ve gelecek olan passolig kartı üstünde tuttuğu takımın logosu ile geliyor. Eğer böyle bir şey yapmazsa TFF'nin logosu ile geliyor" dedi.

"ŞUANDA İSTANBUL'DAKİ DERBİDE 11 BİN 500 KİŞİ BİLETLENDİRİLMEDEN GEÇMİŞ"

Bu akşam İstanbul'da oynanacak olan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisindeki passolig kartı satışları ile ilgili de bilgi veren Bakan Kılıç, "Şuanda İstanbul'daki derbide 11 bin 500 kişi biletlendirilmeden geçmiş. Bu sezon kombine satın almış olan taraftarlarımız kombine kartları ile maçlara girebilecekler. Bunu da üstüne koyduğumuz zaman Beşiktaş Spor Kulübü'nün 15 bini aşkın da kombineli taraftarı var. Şuanda satış da devam ediyor" diye konuştu.

"PASSOLİG UYGULAMASI SÜPER LİG VE PTT 1. LİG İÇİN GEÇERLİ"

Passolig uygulamasının şuanda Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de geçerli olduğunu hatırlatan Bakan Kılıç, "Bu uygulamamız inanıyorum ki ileriki zamanda çok güzel geri dönüşümleri olacak. Statlarımızdaki huzur ortamını sağlayabileceğimize inanıyorum. Buradan elde edilen maddi kaynak yani kartlarla ilgili ödenen biletlerin yüzde 47'si doğrudan kulüplere aktarılmak üzere biriktiriliyor. Kulüplerin çok ciddi maddi geliri olacak. Yani taraftarlar kendi kulüplerine çok büyük destek verebilecekler. Nasıl ki taraftarlar forma satışlarında kulüplerine destek oluyorsa, buradan da destek olacaklar. Şuan için passolig uygulaması süper lig ve PTT 1. Lig için geçerli gelecekte başka çalışmalarda olabilir" şeklinde konuştu.

"ÇOKÇA GÜNDEME GETİRİLEN KREDİ KARTI ÖZELLİĞİ MEVCUT ANCAK BUNLAR İSTEĞE BAĞLI"

Passolig kartının üzerinde farklı özelliklerin olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "Toplu taşımalarda kullanabileceğiniz bir unsuru var. Çokça gündeme getirilen kredi kartı özelliği mevcut ancak bunlar isteğe bağlı. Kartı aldınız sadece futbol müsabakasına giriş için kullanmak istiyorsunuz. Bu sizin tercihinizdir. Farklı şekilde kullanmak istiyorsanız da bu opsiyon sizin için var. Bu taraftarımızın hangi şekilde kartını kullanmak istemesindeki tercihine bağlıdır. Dolayısıyla biz bugün buraya passolig kartımız ile geldik" diye konuştu.

"YOĞUN VE ÖZVERİLİ BİR ÇALIŞMA VAR"

Passolig kartı uygulamasına karşı çıkan takımlar hakkında da bilgi veren Bakan Kılıç, açıklamasını söyle sürdürdü:

"Bu TFF'nin yürüttüğü müzakereler ile devam edecek bir süreçtir. Ama şuanda bana verilen bilgi doğrultusunda önümüzdeki sezon için görüşmelerin iyi gittiği ama bazı farklı görüşler var. Bana TFF yetkilileri ile spor ve kulüp yetkililerimizin görüşmeleri sonucunda onun da gayet güzel bir şekilde sonuca bağlanacağına inanıyorum. Burada hepimizin yeni bir dönem içerisine girmemiş olmaktan dolayı biraz sakin olmamız gerekiyor. Bazı aksaklıklar olabilir. Bu noktada ben taraftarlarımızın birazcık anlayış göstermesini rica ediyorum. Yoğun ve özverili bir çalışma var. Bu noktada vatandaşlarımızın bizlere, taraftarların da kulüplerine destek olmalarını rica ediyorum. Bu şekilde bu geçiş sürecimizi atlatıp ondan sonra da yolumuza çok daha huzurlu ortamlar içerisinde devam edeceğimize inanıyorum"

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bakan Kılıç: "Türkiye'de 90 Bini Aşkın Passolig Kartı Başvurusu Var" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0