SAMSUN

Bakan Güllüce'den Başkan Yılmaz'a Ziyaret

 
 171
Bakan Güllüce'den Başkan Yılmaz'a Ziyaret - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti
Bafra Haber

 |  - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti

Bir dizi ziyaretler ve çalışmalarda bulunmak üzere Samsun'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Bakan Güllüce'ye Samsun hakkında bilgiler veren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da hazine arazisi sıkıntının yaşandığını belirterek, "1970 ve 1990 yılları arasında Samsun'da yapılmış olan çirkin yapının düzeltilmesiyle ilgili hassasiyetinizi ve hükümetimizin hassasiyetini bildiğim için bu konuda yapacağımız ve bu alanlarda alınmış olan riskli alanlarla ilgili süreçte biraz özel ekipler kurarak bir şeyler yapmamız gerekiyor. Örneğin 2012'de Canik ilçemizde bir sel felaketi yaşadık biz. Bu ölçekte şimdiki Cumhurbaşkanımız o zaman ki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, beni arayarak 'Yusuf bey, bu dere yatağı içerisinde ki alanın riski alan ilan edilmesini çok çabuk gerçekleştirin ve yıkın, temizleyin' dedi. Ama biz o tür şeyleri halen temizleyemedik. Halen o binaları kaldıramadık. Çünkü orada yapacağımız dönüşümü maalesef realize edemedik. Bu dönüşümler kolay işler değil. İşin içinde sosyal boyutlar var. Mülkiyet ve hukuki problemler var. İnsanlar bu dönüşümü istiyor. Ama bizim sahip olduğumuz daire sayıları yine burada şu anda olduğumuz kadar olsun istiyorlar. Bunu isterseniz eğer orada emsaller, yükseklikler hiçte şu an ki yapıdan daha güzel bir yapının ortaya çıkmayacağını düşünüyoruz. Biz yeni alanlar üreteceğiz ve bu alanlara sizleri taşıyacağız, sizler de bunu göze alın diyoruz. Bu konuda ikna edebilir ve gerçekleştirebiliriz. Ama Samsun 'da arazi sorunu var. Samsun'da hazine arazisi problemi var. Tıpkı Trabzon ve Ordu'da olduğu gibi. Bizim en büyük handikaplımızdan bir tanesi bu hazine arazisi kıtlığıdır" dedi.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın başarılı birisi olduğunu söyleyen Bakan Güllüce, "Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde bir protokolümüz vardı. Ordu'ya gelmişken Samsun'a da Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ı ve Samsun Valimiz İbrahim Şahin'i ziyaret etmeyi arzuladık. Şu anda Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'ndayız. Ortak neler yapabiliriz ve hangi hizmetleri önce neyi yapmalıyız ili ilgili konuşmalar yapıyoruz. Başkanımız oldukça başarılı birisidir. Biz de büyükşehirlerin problemlerini nasıl çözeriz diye kafa yoruyoruz ve çaba harcıyoruz. Bakanlığa bağlı bütün ekibimizle buradayız. İşte el ele veriyoruz. Bakanlık ve yerel yönetim olarak sorunları çözmek için çaba harcıyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili başkanımızın talepleri var. Daha öncede buna benzer bir konuyu beraber görüşerek Bakanlar Kurulu'ndan geçirmiştik. Şimdi yine buna benzer konuşlar talep ediliyor. Bu konuda da elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Bakan Güllüce ve Başkan Yılmaz bir süre daha görüştü. Görüşmelerin arından Bakan Güllüce, Samsun Valiliği'ne geçti. Ziyarete AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bakan Güllüce'den Başkan Yılmaz'a Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0