GÜNDEM

Bafra`ya Yeni Şehir Mezarlığı Yapılacak

 
 232
Bafra`ya Yeni Şehir Mezarlığı Yapılacak - Yalçın Köse- Bafra Haber / Bafra Asri Mezarlığında mezar alanı kalmamasından dolayı Bafra`ya yeni şehir mezarlığı yapılacak.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Bafra Asri Mezarlığında mezar alanı kalmamasından dolayı Bafra`ya yeni şehir mezarlığı yapılacak.

Bafra Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Asri mezarlığın dolmasından ve ileri ki zamanlarda yer probleminin yaşanacak olması nedeniyle   Bafra`ya yeni bir mezarlık yapılması için yer tahsis edildi.

 Yeni şehir mezarlığı Yakıntaş Mahallesi`ne (köyü) yapılacak. Yeni mezarlık alanı Bafra`nın merkezine 5,8 kilometre uzaklıkta ve yapılacak  yeni mezarlık 190 bin 886 metrekare alana sahip. 270 bin metrekare alana sahip olan Asri mezarlıkta resmi kayıtlara göre  12 bin insanımızın mezarı bulunuyor.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin mezarlık için Eylül ayı meclis toplantısından yaptığı konuşmada, "Bildiğiniz gibi mezarlıktaki mezar alanları bitti bitecek. Bu noktada mezarlık işleri büyükşehirdeydi ama büyükşehir adına protokol ile buraları işletiyoruz fakat yer bulma ve yer işlerini onlar halletmişler, meclis kararları da var. Mezarlık yeri Karamandere`den Üçpınar`a giderken yol üzerinde Şentepe eski ismiyle Cingavur denilen yerdeki 190 dönüm alan. Burada köyü olan için problem olmuyor tabi ama köyü olmayanlar için Allah korusun buradaki mezarlıkta alan bittiğinde sıkıntı olacak. Onun için bizde burada hazırlıklarımızı yapacağız."  demişti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`ya Yeni Şehir Mezarlığı Yapılacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0