GÜNDEM

Bafra`ya Dünya Mirası Piyangosu

 
 3584
Bafra`ya Dünya Mirası Piyangosu - Samsun'un Bafra ilçesinin Gökçeağaç köyünde yapılacak olan "Karadede Panayırı" için hazırlıklar başladı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinin Gökçeağaç köyünde yapılacak olan "Karadede Panayırı" için hazırlıklar başladı

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin yürüttüğü TÜBİTAK destekli "Türkiye`de Panayırlar"  isimli proje ile Bafra`nın Tarihi Karadede Panayırı Dünya Mirası Listesi'ne girmek için aday gösterilecek.

Türkiye de ki 40 panayırdan 12`sinin kabul edildiği projede sona yaklaşılıyor. 12 panayır içinde gerekli kriterlere uyan son 5 panayırdan biri olan Karadede Panayırı'nın kaderi ise GÖKDER tarafından 31 Ağustos Pazar günü Bafra`ya bağlı Gökçeağaç Mahallesi'nde düzenlenecek panayırda belli olacak.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nden gelecek 8 kişilik akademik bir ekip 31 Ağustos Pazar günü, gün boyunca panayır alanında toplam 250 kişinin görüşünü alacak. Bu 250 kişinin 50'si panayırdaki esnaf diğer 100 kişi erkek ve diğer 100 kişi ise bayan olacak.

Her yönü ile Karadede Panayırı'nı inceleyecekler. Hava sıcaklığından, kısa zaman öncesi gelişin olaylara kadar her şey rapor edilecek. Bu rapor ile görüşmeler tek tek değerlendirilecek ve bu değerlendirme sonucunda uluslararası panayır özelliği için gerek ekonomik gerekse tanıtım için destekte sağlanacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan GÖKDER Başkanı Turgut Demir, " ÇOMÜ ve TÜBİTAK tarafından 3 yıldır sürdürülen proje kapsamında belirlenmiş 12 panayır`dan biri de Karadede Panayırı'dır. Bu Bafra`nın uluslararası tanıtımı için bir fırsattır. Bafra`nın yöneticileri, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ile meslek ve sanayi odaları bu fırsatı iyi değerlendirmeli Karadede Panayırı'na gerekli desteği ve özeni göstermelidirler. Panayır alanın da Bafra'nın esnafı tezgahını sanayici ve iş adamı da standını açarak yer almalı. Herkes panayırın başarısı için elinden gelen çabayı sarf etmelidir. Bafra`nın pidesi, lokumu, pirinci, salçası, karpuzu orada sergilenmeli, satılmalı bu tanıtım şansı iyi değerlendirilmeli"  dedi.

Bu yıl en az 25 bin kişinin katılması beklenen panayırda Gökhan Güney gibi ünlü sanatçılarda konser verecek. Birçok aktivitenin yapılacağı panayır esnasında kurulan alışveriş pazarında ise traktörden, ayakkabıya pek çok şeyi almak mümkün olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteklediği ve GÖKDER tarafından kurulan panayır 31 Ağustos Pazar günü yapılacak. Panayır 30 Ağustos 2014 Cumartesi öğleden sonra başlayacak panayırda gece de farklı etkinlikler yapılacak, ayrıca panayır alanında konaklamak isteyenler çadırlarını alıp kamp kurabilecekler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`ya Dünya Mirası Piyangosu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0