GÜNDEM

Bafra'nın Sorunlarını Sıraladılar

 
 97
Bafra'nın Sorunlarını Sıraladılar - Bafra Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Ali Kale Turistik Tesislerinde  Belediye Meclisi Başkan Vekili Hamit Kılıç yönetiminde gerçekleşti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Ali Kale Turistik Tesislerinde Belediye Meclisi Başkan Vekili Hamit Kılıç yönetiminde gerçekleşti.

{video}Meclis gündeminde  Kardeş Şehir Şehir ile ilgili Başkanlığın yazısı, Gayrimenkul satışı ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısı ve kadro ihdası ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün yazısı yer aldı.
 Bafra`ya Sinop`tan Kardeş İlçe

 Bafra Belediye Meclisi, Belediye Başkanlığında yapılan yazılı başvuru sonrası yaptığı oylamada  oy çokluğu ile Sinop`un Ayancık ilçesi ile kardeş şehir oldu.

 Belediye`den Gayrimenkul Satışı

Emirefendi Mahallesi`nde bulunan Bafra Şehirler Arası Yolcu otogarının Samsun Büyükşehir Belediyesi himayesine girmesi ile mülkiyet hakkının Bafra Belediyesinde kaldığı Benzin istasyonu ile otogar arasında bulunan hizmet binası mülkiyet hakkı satışı Bafra Belediye Meclisi kararı ile satıldı.

 Norm Kadroya onay

 Bafra nüfusunun artmasıyla birlikte Bafra Belediyesine tanınan kadro ihdası ile belediye tarafından oluşturulan yeni norm kadro belediye meclisi tarafından onaylandı.

 İmar plan tadilat başvuru bedeline itiraz

 Bafra Belediyesi Meclis toplantısında gündem dışı olan meclis üyelerinin İmar plan ve tadilat başvuru ücreti dilekçesi gündeme alınarak tarife komisyonuna havale edildi.

 Belediye meclisinde önceki oturumlarda alınan karar neticesinde kararlaştırılan imar plan ve tadilat başvuru bedelinin yüksek olduğu Bafra belediyesine eş değer olan Atakum Belediyesinde bu fiyatın beş yüz lira olduğu belirtilerek fiyatın bin, bin beş yüz lirada düşürülmesi istendi.

Ali Kale, Yavuz Ataseven, Hakan Aytünür ve İsmail Bekar imzalı dilekçe meclis tarafından görüşülerek incelenmesi için oy birliği ile tarife komisyonuna havale edildi.

Belediye Meclisinde Gündem Dışı Konuşulan Konuların Satır Başları ise şöyle;

Hepimiz Bir Olalım Ne Gerekiyorsa Yapalım

Gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Hakan Aytünür, Bafra ile ilgili önemli gördüğü konulara değindi.

Bafra`nın problemlerini sıralayan Aytünür, "Karaköy harasından Bafra`nın girişine kadar olan kısım karanlık. Bu konuyu bir türlü çözemedik.  Bu artık siyasi iktidarında, muhalefetinde sorunu değil. Bu artık Bafra`nın sorunu. Biran önce buraların aydınlatılması gerekli bunun için bir çalışma yapılmasını talep ediyorum. Bu hepimizin ortak sorunudur. Burada kazalar oluyor, bir süre önce burada bir arkadaşımız vefat etti.  Bunun için hepimiz bir olalım ne gerekiyorsa yapalım.

 Bu kavşaklar ile ilgilide bir çalışma yapılmasını tekrar gündeme getirmek istiyorum.. Bu hastane kavşağının girişindeki yerin tek taraflı olmasını  talep ediyor oranın kapatılmasını istiyorum. Samsun`dan istikametinden gelenler için  içeriye daha geriden bir tek yönlü giriş yapılırsa otomobillerin karşılıklı gelmeleri önlenecek ve insanların bu sefer dalgınlığa düşüp kaza yapma olasılığı ortadan kalkar. Aynı şekilde Tofaş kavşağı ve aşağıdaki Sinop yolunun kavşağı ile ilgili bir çalışmanın yapılmasını istiyorum.

 Ayrıca Bafra`nın en büyük sorunlarından bir tanesi trafik sorunudur. Şehir içinde çekecek yer yok. Herkes üst üste, bir şekilde park ediyor. Yüksek okulun karşısında kullanılmayan pazar alanı 1500 metre kare bir yer var. İmar müdürlüğü, Samsun Büyükşehir  Belediyesine gider bir çalışma başlatılırsa orada bir otopark alanı olarak ilan edilip en azından bankalar bölgesinin yükünü kaldırırız. Hemde belediyeye bir gelir olur. Belediyemiz kredi çekiyor, karşılığı yok. en azından bir gelir kaynağı olur. Trafikte rahatlar."    dedi.

 Bafra`nın Tek Yön Alışkanlığını Edinmesi Lazım

Gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Ali Kaplan ise trafik sıkışıklığı hakkında konuşarak çözüm üretilmesi konusunda çalışma yapılması gerektiğini belirterek gözlemlerini aktardı.

Ali Kaplan konuşmasında, "Kadı Çeşmesi`nin önünde ve Akbank Kavşağının orada yol karışımı oluyor, sabahları birde hamsi ile balık geldiği zaman trafik duruyor. Üniversitenin orada migrosun önünde  ters yol uygulamasına başlanması lazım yani Tekel Caddesine girişleri engellemek lazım.  Onunla ilgili bir bilirkişi heyetimi olur  UKOME olur artık ilçede UKOME  var mı bilmiyorum?  Tekel Caddesine  sürekli giriş değil de, Bulvar Caddesi gibi sürekli çıkışlar verilirse anca rahatlar. Bu konuda uzman birilerini getirip, Bafra`nın tek yön alışkanlığını edinmesi lazım. Şuan ki sistem tamamen tıkanmaya yönelik.  Dolmuşun bir tanesi kadı Çeşmesinin orada yolcu aldığı zaman bitti. Trafik ilerlemiyor. Hamsi geldiği zaman trafik ilerlemiyor."    dedi.

 İbrahim Korukçu ise Ali Kaplan`a Cevaben: "Ali, bildiğin üzere ulaşım hizmetleri büyükşehire geçti. UKOME denilen bir merkezi var. Bu merkezde bütün ilçelerde ki yol güzergahları ve taşıt güzergahları ile ilgili bir çalışma başlatıldı. Bizdende temsilci arkadaşlarımız oradalar. Biz sizin taleplerinizi onlara ilettik. İşte migros kavşağı, kadı Çeşmesi önü onların hepsi iletildi. Ya ışıklı sinyalizasyonla işi çözmeye çalışacaklar ya hızlanması için ara yollardan çıkışlar verecekler.  Burada yollar için ve dolmuşlar için çalışma yapıyorlar."    dedi.


Milletin arabasının masrafını kim karşılayacak?

 Gündem dışı konuşmada söz alarak doğalgaz çalışmaları sonucu bozulan ve o şekilde bırakılan yollar hakkında söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi İsmail Bekar sorular sorarak aldığı cevaplar karşısında, Bu milletin arabasının masrafını kim karşılayacak? diyerek sitemde bulundu.

 Konu hakkında geçen konuşmalar şu şekilde:

 İsmail Bekar: Bu doğal gaz ile ilgili asfalt yapım çalışmalarını belediyeye mi ait doğal gaz şirketine mi ait?  

 İbrahim Korukçu: Büyükşehire ait olan yolların onarımından büyükşehir belediyesi, bize ait olan sokaklardan Bafra Belediyesi sorumlu. Doğal gaz firması yola verdiği zararı telefi ediyor.

 İsmail Bekar: Peki bu ödemeler nereye kullanılıyor? Yolları görüyoruz.

 İbrahim Korukçu: bu mevsimde asfalt yapılma şansı yok. Taş olan yerlerde tamir oluyor ama asfalt yapılma şansı yok.

 İsmail Bekar: Şimdi asfaltın zamanı varda, yurt dışında dikkat ettim ben yağışlı havalarda asfalt dökülüyordu.  Türkiye`de bize mi has bir şey yani çok basit bir şey.  Asfaltın kışın yağmurda daha iyi tutunduğunu ben biliyorum. Kışın asfalt yapılmaz diye bir şey mi var? Bu milletin arabasının masrafını kim karşılayacak? Belediye bundan sorumlu değil mi?

 Haşim Kılıç cevaben: Fen işleri müdürümüz burada yok. Belki bir dahaki toplantıda ya belediyede buna cevap alabiliriz.

 Sorular Havada Kalıyor

Gündem dışı sorulan sorulara verilen cevaplardan meclis üyelerinin tatmin olmaması ve birim müdürlerinin meclis gündemine göre meclise gelmesi nedeni ile söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ramazan Çotur, "Arkadaşlar sorular soruyorlar, herkesin bildiği ve bilmediği şeyler vardır. Burada şuana kadar birim müdürlerimiz burada oluyorlardı. Kurul açısından burada olması gerekenler burada olsunlar. Konunun muhatabına bilgi amaçlı sorduğumuz zaman birim müdürü olduğu zaman belki bizi daha iyi aydınlatır. İsmail Bey bir şey soruyor havada kalıyor. Öbür arkadaşımız bir şey soruyor havada kalıyor. Burada olmaları gerekiyorsa birim müdürleri burada olsunlar. Her şeyi burada İbrahim korukçu bey bilmeyebilir, başkanım bilmeyebilir veya imar müdürümüz bilmeyebilir. Zannedersem gündemdeki evraklara göre müdürler geliyor buraya ama  bunun haricinde diğer müdürlerin burada olması gerekiyorsa burada olmaları lazım."    Şeklinde konuştu.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'nın Sorunlarını Sıraladılar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0