ULUSAL

Bafralı Profesör Tekrar Seçildi

 
 1205
Bafralı Profesör Tekrar Seçildi - Türk Ocakları Genel Başkanlığına Bafralı Prof. Dr. Mehmet Öz seçildi.
Bafra Haber

 |  - Türk Ocakları Genel Başkanlığına Bafralı Prof. Dr. Mehmet Öz seçildi.

Türk Ocakları Genel Merkezinin, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu'nda düzenlenen 43. Olağan Büyük Kurultayı'nda, Genel Başkanlığa Prof. Dr. Mehmet Öz, 175 oyla yeniden seçildi.

Türk Ocakları Genel Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, "Bu ocak bir milli tefekkür ve kültür mektebi olarak kuruldu ve bugün de tarihi bir kurultay icra ediyoruz. Bizim tarihe, millete, insanlığa ve nihayetinde yüce Allah'a karşı borcumuz var" dedi. 

Öz, Türk Ocakları Genel Merkezinin, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen 43. Olağan Büyük Kurultayında yaptığı konuşmada, sıradan bir STK'nın değil "kutlu bir ocağın" kurultayının düzenlendiğini belirtti. 

Türk milletinin yüceltilmesi ülküsünü daha da ileri noktalara getirmek için ocak olarak çalışacaklarını ifade eden Öz, "Bu ocak bir milli tefekkür ve kültür mektebi olarak kuruldu ve bugün de tarihi bir kurultay icra ediyoruz. Bizim tarihe, millete, insanlığa ve nihayetinde yüce Allah'a karşı borcumuz var" değerlendirmesinde bulundu.  

Öz, Türk Milleti'nin derin bir tarihe ve büyük bir kültüre sahip olduğunu kaydederek, dünyayı sadece kılıcıyla fethedip boyun eğdirmiş değil aynı zamanda adalet, hakkaniyet ve insaniyetle büyük medeniyetler, devletler kurmuş bir ecdadın varisleri olduğunu dile getirdi. 

-"Adalet ve hukuk her devirde, herkese lazımdır"

Türk Ocaklarının Kurtuluş Savaşı'nda da Cumhuriyet'in kuruluşunda büyük vazifeler yerine getirdiğine dikkat çeken Öz, şunları söyledi:

"Türk Ocakları bir fikir mektebi olarak Türk dünyasının önünde büyük imkanların belirdiği aynı zamanda büyük kargaşa ve olumsuzlukların yaşandığı bu dönemde Türk İslam dünyasına önderlik yapmak üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Bu büyük davanın tahakkuku için Türkiye'nin içinden Fetret Devri'ne benzer havanın asla ümitsizliğe yol açmaması lazım. Asla Allah'ın yardımından ve inayetinden ümit kesmeyeceğiz, bizim vazifemiz sefer yapmaktır, zafer Allah'ın yardımıyla müesser olacaktır."

Öz, Türkiye'de son günlerde yaşanan gelişmelere de değinerek, Türkiye'de "hukuk devletin" kavramının her zaman tartışmalı olduğunu, hukukun egemenlerin lehine yorumlandığını ifade etti. 

"Adalet ve hukuk her devirde herkese lazımdır" diyen Öz, adalet, töre ve kanun temeline dayanan Türk devlet anlayışının tarihin derinliklerinden geleceğe ışık tuttuğunu anlattı.

-"Asıl ırkçılık onların yaptığıdır"

Türk Ocakları Genel Merkezi Başkanı Öz, seçimler öncesindeki süreçte anayasa tartışmasının ülke gündeminde olduğunu dile getirerek, bu dönemde Türklük kavramının en çok tahrip edilen kavram olduğunu ileri sürdü.

Türklüğün adeta bir etnik gruba indirgenmeye çalışıldığını savunan Öz, "Türk milletinin bu coğrafyada yaşayan bir etnik grup gibi adlandırmak tarihe ve millete saygısızlıktır. Türk milleti kavramının telaffuzundan imtina edilmesi sadece tarihi ve sosyolojik bir olguyu red ve inkar etmek değil aynı zamanda kimliğinizi ve kişiliğini de inkar etmektir. Bizim ecdadımız 72 millete, her türlü etnik ve dini gruba hoşgörüyle yaklaşmıştır. İslam öncesinde de sonrasında da böyle davranmıştır" ifadesini kullandı.

Öz, bazılarının Türklüğü, etnik kimliklerle aynı seviyede gösterdiklerini ve Türk kelimesini kullananları da ırkçılıkla suçladığını kaydederek, "Asıl ırkçılık onların yaptığıdır" dedi. 

"Türkiye'de siyasi özerkliğin yollarını döşeyen birtakım düzenlemeler" yapıldığını öne süren Öz, Türkiye'de iki resmi dilin kullanılmasının söz konusu olamayacağını, Türkçe'nin sadece bir devlet dili değil aynı zamanda medeniyet dili de olduğunu vurguladı.

Öz, "30 yıldır süren etnik fitneye rağmen bizim Kürtçe yahut Kurmanci, Zazaca konuşan yurttaşlarımızın büyük bir kısmı kesinlikle bu ülkenin bölünmesine karşıdır ve karşı olacaktır. İnsanların anadillerini konuşmasının ve kullanmasının önünde hiçbir engel yoktur, kalmamıştır ancak eğitim ve resmi dil konusunda geri adım atılması kesinlikle söz konusu olamaz. Ana dilde eğitim talebi kesinlikle insani bir talep değildir siyasi bir taleptir ve sonucu, onların tabirini kullanacağım, halkları ayrıştırma projesine hizmet eder" değerlendirmesinde bulundu. 

Konuşmalardan sonra Türk Ocağı adına hizmet, kültür, ilim, teşvik ve edebiyat dallarında ödüller takdim edilerek, yeni dönemde görev alacak Türk Ocakları Genel Merkezi Başkanı'nın seçilmesine geçildi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafralı Profesör Tekrar Seçildi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0