GÜNDEM

Bafralı Görme Engellilere Kuş Cenneti`nde Belgesel Sunumu

 
 300
Bafralı Görme EngellilereKuş Cenneti`nde Belgesel Sunumu - Beyazay Derneği olarak faaliyet gösterirken adını Kamuoyu`ndan gelen olumsuz eleştiriler sonucu Bafra Görme Engelliler Derneği olarak değiştiren dernek yönetim kurulu ve üyeleri Bafra Kuş Cenneti`ne Samsun Büyükşehir Otobüsü Kaptanı Ahmet Koçbıyık ile bir gezi yaptılar.
Bafra Haber

 |  - Beyazay Derneği olarak faaliyet gösterirken adını Kamuoyu`ndan gelen olumsuz eleştiriler sonucu Bafra Görme Engelliler Derneği olarak değiştiren dernek yönetim kurulu ve üyeleri Bafra Kuş Cenneti`ne Samsun Büyükşehir Otobüsü Kaptanı Ahmet Koçbıyık ile bir gezi yaptılar.

Geziye ilk kez giden Görne Engelliler Derneği üyeleri, buradaki ağaçların kovuklarına yuva yapan leyleklerin geldiği sesi dinleyip makinalarıyla fotoğraflar çekmeye çalıştılar.

Bafra Görme Engelliler Derneği üyeleri ayrıca Kuş Cenneti Gösteri İzleme Salonu`nda, Kuş Cenneti`ni ve kuşları ve diğer konularla ilgili bir belgesel sunumunu görevliler tarafından dinlediler. Sunumla ilgili değişik sorular yönelttiler.

Geziye, Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Fatih Uyanık, yönetim kurulu üyeleri, Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay, Bafra Boğazkaya Ortaokulu Görme Englli Türkçe Öğretmeni Elif Kocabaş, Küsader Başkan Yardımcısı ve gazeteci Oktay Zerrin ve dernek üyelerini eşleri ile çocukları katıldı.

Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Fatih Uyanık, geziyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu günkü gezinin amacına ulaştığını düşünüyorum. Öncelikle sevgili büyüğüm Naim Okay`a teşekkür ederim. Bize rehberlik etti. Emeği geçen arkadaşlara da teşekkür ederim. Gezimiz amacına ulaştı. Başta ben üyelerimiz, gönüllülerimiz stres atmış olduk. Daha önce gitmediğimiz bir yeri gözlemleme fırsatı bulduk. İlerde yapacağımız projelerin alt yapısını oluşturmuş olduk. Bu gezide yaklaşık 35 kişilik bir arkadaşımız vardı. Gezip geldik. Emeği geçen herkese teşekkürler. Samsun Büyükşehir Belediyesi`ne de bizler için tahsis ettiği otobüs desteği için çok teşekkür ederiz."

Eğitimci ve Küsader Sekreteri ve özellikle de okulu Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi ingilizce Öğretmeni olarak okuluna ve Bafra`ya önemli meblağda Avrupa Hibe desteği sağlayan Naim Okay ise geziyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Dernek üyelerimizin aslında tamamı Kuş Cenneti`ne hiç gitmemişler. O yüzden ilk kez gittikleri bu yeri yakınen hissettiler. Anlatımımızla oraları beyinlerinde canlandırıp Kuş Cenneti hakkında bilgi sahibi oldular. Bafralı olup da Kuş Cenneti`ne gitmemek aslında bir mahcubiyet duygusuydu ama bu geziyle bu mahcubiyet duygusunu atmış oldular üzerlerinden. Ayrıca yakın bir zamanda, bir ay içersinde sergileyeceğimiz Görme Engeliler gözüyle, kalp gözüyle"Leylek Fotoğrafları Sergisi"nde, fotoğraflarını çektikleri, seslerin geldiği yöne yönelip, deklanşöre basıp güzel fotoğraflar çektiler. Aynı zamanda orada bir de piknik yaptık. Gezimiz gayet güzel ve olumlu geçti. Herkes eğlendi. Sazlı- sözlü eğlendik. Ayrıca siz de Bafra Haber olarak bizleri yalnız bırakmadınız. Size de Basın olarak çok teşekkür ederiz."

Bir süre önce Bafra`yı ziyaret edip Bafra Öğretmenevi`nde konaklayan ve birlikte yemekler yiyen Ordu Perşembe İlköğretmen Okulu 1962-1963 Mezunu emekli öğretmenler de Kuş Cenneti`ne gelince Bafra Görme Engelliler Derneği üyeleri onlar Kuş Cenneti Kafeteryası`nda minik bir konser verdiler ve bol alkış aldılar.

Selerin geldiği yere yönelerek, başarıyla leyleklerin fotoğraflarını çeken dernek üyeleri daha sonra Kuş Cenneti`nin doğal güzelliklerini gezip havasını teneffüs ettiler ve yeşil alanlardaki defne yapraklarını topladılar.

Üyeler günün de günlük güneşlik olmasından faydalanıp bir de hep bir arada güzel bir piknik yapıp doyasıya eğlendiler.

Haber: Oktay Zerrin

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafralı Görme Engellilere Kuş Cenneti`nde Belgesel Sunumu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0