GÜNDEM

Bafra`da Yaz Kur`an Kursu Heyecanı

 
 46
Bafra`da Yaz Kur`an Kursu Heyecanı - Bafra`da 2015 Yaz Kur`an Kurslarının açılışı, öğrencilerin yoğun ilgisiyle bütün camilerde yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra`da 2015 Yaz Kur`an Kurslarının açılışı, öğrencilerin yoğun ilgisiyle bütün camilerde yapıldı.

Her yaştan öğrencinin katıldığı "Yaz Kur`an Kursları" Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 3 dönem halinde planlanlı. I. Dönem 22 Haziran 2015-10 Temmuz 2015, ikinci dönem 13 Temmuz 2015-31 Temmuz 2015, üçüncü dönem ise 3 Ağustos 2015-21 Ağustos 2015 tarihleri olarak belirlendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, "Açılış yaptığımız Esentepe, Yavuz Selim, Karaaslan ve diğer camilerde öğrenci yoğunluğu bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu nedenle bazı mahallelerde Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçerek cami yanındaki okulları da eğitim amaçlı istedik. Yaz Kur`an Kurslarına çok önem veriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı bir araştırmaya göre, insanların yüzde 60`ının Kur`an-ı, namaz sürelerinin çoğunu, ön dini bilgileri Yaz Kuran Kurslarında öğrendiği ortaya çıktı. Öğrencilerimizin yoğun olduğu bölgelerde iki aylığına bay ve bayan kuran öğreticisi görevlendirdik. İnşallah camilerimizde hem ramazan ayı dolayısı ile hem de Yaz Kuran kurslarımız ile ayrı bir güzellik oluşacağına, camilerimizin çocuk açacağına inanıyorum.

Bütün velilerimize çağrıda bulunarak çocuklarımızı camilerimize beklediğimizi, camiye misafir olarak gelen çocuklarımızı üzmemelerini, tatilde olan çocuklarımıza biraz katlanabilmelerini tavsiye ediyorum. Yaz ayının sıcağında eğitim veren tüm personelime ve bize güvenerek evlatlarını gönderen ebeveynlere şükranlarımı sunuyorum." dedi.

 

                

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Yaz Kur`an Kursu Heyecanı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0