SAMSUN

Bafra'da Sydv Binası Ve Sesli Kütüphane Açılışı

 
 318
Bafra'da Sydv Binası Ve Sesli Kütüphane Açılışı - Samsun'un Bafra ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) yeni binası ile sesli kütüphanenin açılışı yapıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) yeni binası ile sesli kütüphanenin açılışı yapıldı

İlk olarak SYDV'nin yeni binasının açılışı gerçekleştirildi. Gazipaşa Mahallesi Şehit Hüseyin Var Sokak'taki yeni binanın açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, İlçe Garnizon Komutanı İlhan Güngör, Belediye Başkanı Zihni Şahin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi konuşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Hasan İrer, vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada, "Günümüzde hükümetimizin sosyal devlet adına yapmış olduğu hizmetler takdire şayan. Bir evde bakım hadisesi, sevgi evleri kimsesiz çocuklara sahip çıkma noktasında onları topluma kazandırma adına hele de evinde bir hastası olduğunda bakıma muhtaç, bakanı olmadığında işe gitse evdeki hastası mağdur oluyor. Gitmese geçim sıkıntısı yaşayacak böyle bir konuda evde bakım, insanların maaşa bağlanması sosyal devlet adına çok önemli bir gelişme diye düşünüyorum" dedi.

Kaymakam Halis Arslan, "Sosyal devlet ilkesinin en iyi uygulayıcısı olan vakıflarımız vatandaşımızın daima kara gününde onun yanında yer almış ve sıcak kapısını sevgiyle dolu güler yüzlü personeli ile karşılaşmış ve vatandaşımızın her zaman olduğu gibi dualarını almıştır" diye konuştu.

Vali İbrahim Şahin ise, "Hükümetimiz son yıllarda özellikle Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlanmasıyla beraber biraz daha yapı değişikliğine uğradı. 80'li yıllardan bu tarafa Sosyal Yardımlaşma Vakfı gerçekten son derece güzel ve sağlıklı hizmetler veriyor. Vakıf kültürü aslında bizim medeniyetimizde var. Geriye döndüğümüzde batılıların çokça bilmediği hatta uygun kelime dahi koymadığı bir yapı bizim ecdadımızdan beri bin yıldır var ayrıca bizim dinimizin de bir emri. Cumhuriyet dönemiyle beraber devam etmiş, bugüne kadar gelmiş işte bu güzelliklerdir bizi biz yapan" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İsmail Çiçek tarafından yapılan dua sonrası vakfın yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.

"ENGELLERİ AŞIYORUZ" PROJESİ

Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın açılışının ardından Vali Şahin ve beraberindekiler Hasan Çakın Kütüphanesi'nde düzenlenen programa katıldı. Kütüphanenin toplantı salonunda öğrencilerin halk oyunları ile başlayan programda konuşan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlit Özen, OKA'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özen, sesli kütüphanenin 133 bin lira proje sözleşmesinin 100 bin lirasının OKA tarafından karşılandığını açıkladı.

Kaymakam Halis Arslan ise yaptığı konuşmada, "Görme engellilerin kamu hizmetlerine erişimi sağlanması özellikle görme engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetleri erişimi konusunda bir engel daha kaldırılmış oldu" ifadesini kullandı.

Vali Şahin ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Engelleri Aşıyoruz sloganı yerine aslında 'engelleri kaldırıyoruz' olmalı. Engelleri aşmak onu bir şekilde başarıp aşma anlamına gelir ama engelin orada kaldığı anlamına gelir. 'Engelleri ortadan kaldırıyoruz' bir daha engel çıkmayacak anlamına gelir. Biz engelleri kaldırıyoruz yaparsak daha isabetli olur."

Konuşmaların ardında sesli kütüphanenin açılışı yapıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Sydv Binası Ve Sesli Kütüphane Açılışı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0