GÜNDEM

Bafra`da Şiir Sevgisi

 
 210
Bafra`da Şiir Sevgisi - Bafra Şiir Kulübü, Bafra Küsader, Based ve okulların Kültür ve Edebiyat Eğitsel Kolları gibi şiirin ve diğer edebiyat türleri, son günlerde Bafra`da daha çok gündeme gelmeye başladı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Şiir Kulübü, Bafra Küsader, Based ve okulların Kültür ve Edebiyat Eğitsel Kolları gibi şiirin ve diğer edebiyat türleri, son günlerde Bafra`da daha çok gündeme gelmeye başladı.

Bafralı şairlerimizden Oktay Zerrin, Gülseren Akdaş, Fatma Hatun Esen, Süleyman Altunbaş, Semrin Şahin ve Mehmet Çakır gibi şairlerimiz peş peşe şiir kitaplarını piyasaya çıkartıyorlar.

Bafra`da geçtiğimiz günlerde yapılan İmam-Hatip Okulları Uluslararası, Arapça Şiir Okuma Yarışması da Bafra`da şiire ayrı bir renk getirdi. Bu arada, özellikle Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni Münevver Duman, 9 öğrencinin yarıştığı Arapça Şiir Okuma Yarışması`na katılan öğrencisi Busenur Genç`e moral ve destek verdi. Öğretmen Münevver Duman ile İmam-Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın`ın, Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi`ndeki İngilizce Öğretmeninin Oktay Zerrin olduğu anlaşıldı. Oktay Zerrin, öğretmen olan öğrencisi Münevver Duman ile yarışan öğrencisi Busenur Genç`i tebrik etti. Zerrin, yarışmada kazanmaktan çok medeni cesaret gösterip böyle bir yarışmada okulunu başarıyla temsil etmiş olmanın daha önemli olduğunu söyledi. Yarışma öncesi Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi`ni ziyaret eden Oktay Zerrin burada öğrencilerle birlikte sohbet edip birlikte yemek yediler. Bu arada bazı öğrenciler, emekli öğretmen Oktay Zerrin ile birlikte fotoğraf çekindiler.

Arapça Şiir Okuma Yarışması`nda, Bafra Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Selim Demir 2. olarak büyük bir başarıya imza atarken, birinciliği ise Samsun İlkadım Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi`nden Ahsen Yüksel ve 3. lüğü de Çarşamba Anadolu İmam-Hatip Lisesi`nden Onur Canikloğlu kazandı. Diğer yarışan öğrenciler ise şöyle:

Betül Etli Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi, İsmail Can Levent İlkadım Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hüseyin Tüfekçi Vezirköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi, Burcu Tunç İlkadım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Esra Gören Havza Anadolu İmam Hatip Lisesi.

Yarışmada dereceye giren ve giremeyen öğrencilerin şiirlerini sahnede okuduktan sonra öğretmenleri ve velileri tarafından tebrik edilmeleri ve şiirlerini okurken sahnede duydukları heyecanları yüzlerinden okunuyordu.

Şiirler Arapça`ydı fakat şiirlerin Türkçe anlamları da sinevizyon görüntüsü şeklinde arka fonda yansıtılınca şiirler daha bir anlam ve güzellik kazanmış oldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Şiir Sevgisi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0