GÜNDEM

Bafra`da Savcıdan Ağaç Kesene Dava

 
 321
Bafra`da Savcıdan Ağaç Kesene Dava - Bafra Haber Özel - Samsun`un Bafra ilçesinde apartmana ait 2 ağacı izinsiz kesen bir apartman sakini hakkında dava açıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber Özel - Samsun`un Bafra ilçesinde apartmana ait 2 ağacı izinsiz kesen bir apartman sakini hakkında dava açıldı.

Hacınabi Mahallesi Emirefendi Sokak`taki Doktorlar Apartmanı olarak bilinen apartmanın bahçesinde meydana gelen olayda, apartman sakini Kadir A., apartman yönetiminin karşı kararına rağmen evinin manzarasını bozuyor düşüncesi ile 2 ağacı kesmişti.

Apartman sakini İsmail Üresin apartmannın bahçesindeki ağaçları kesen Kadir A. hakkında şikayetçi oldu.
Soruşturmayı yürüten Bafra Cumhuriyet Savcısı Doğan Karaçizmeli, çevre duyarlılığı olan insanları sevindirecek ve örnek teşkil edebilicek bir iddianame hazırladı. İddianame 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Fatih Ağbaba tarafından kabul edildi.
Apartman sakinlerinin itirazına rağmen, ağaçları evinin görüntüsünü bozuyor diye kesen Kadir A. hakkında mala zarar verme iddiası ile dava açıldı.
İddianamede; Kadir A.`nın apartman bahçesinde bulunan 2 adet Mimoza ağacı keserek zarar verdiği; Bafra İlçe Gıda Tarım ve Hayvacılık Müdürlüğünce rapor tutulduğu; şüphelinin iddiaları kabul etmediği; mağdur ve şikayetçi beyanları değerlendirildiğinde, şüphelinin ağaçlarını kesmek istediğini beyan ettiği; apartman yönetiminin bu hususta net karar vermemesi üzerine toplantıyı terk ettiği; şüphelinin bir apartman sakinine "benim hatam ağaçları keseceğim diye sormak oldu, aslında hiç sormadan direkt kesecektim" dediği; ayrıca başka bir apartman sakininin ağaçlar kesildikten sonra şüphelinin odunları dizdiğini gördüğü ifadeleri yer aldı.
Şikayetçi İsmail Üresin`in vekili Avukat Hüseyin Gökçe, "Davanın açılması demokrasi adına çok sevindirici bir durum. Örnek bir dava olacak. Mahkemenin kararı ne olursa olsun herkes, basit gibi görülen bir ağaç yüzünden mahkemelik olabileceğini bilmeli." dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Savcıdan Ağaç Kesene Dava içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0