GÜNDEM

Bafra`da Otoparklar Hizmete Giriyor

 
 1740
Bafra`da Otoparklar Hizmete Giriyor - Samsun`un Bafra İlçe Belediyesi trafik sorununu azaltmak için kapalı ve açık otoparkları hizmete sunuyor
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra İlçe Belediyesi trafik sorununu azaltmak için kapalı ve açık otoparkları hizmete sunuyor

Otoparklardaki hizmetler belediye bünyesinde kurulan İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Belediye meclis toplantısında da konu karara bağlandı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, yeni uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada, "5393 sayılı Belediye Kanunu`nun 71. maddesi ve 18. maddesi gereğince yeni bir uygulamaya geçtik. Nüfus yoğunluğumuz, ilçemizdeki araç sayımız, yeni mahallelerimiz olan köylerimizle bağlantılarımız nedeniyle insan ve araç trafiği açısından önemli sorunlar yaşanmaktaydı. İlk etapta yeni kurulan müdürlüğümüz bünyesinde Kızılırmak Mahallesi Kurtoğlu Sokak`ta açık oto park, Kızılırmak Mahallesi`nde bulunan pazar yeri içinde ki açık oto park, Yeni Kent Meydanımız altındaki kapalı oto parkımız bulunacak ve halkımıza hizmet verecektir. Buralarda gerekli çalışmalar yapılmaktadır. İlerleyen zamanlarda daha başka oto parkları da devreye sokacağız. Bünyemizdeki parklarda hem çok daha ekonomik olacak hem de araçlar daha güvenli olarak kalacaktır. Bu çalışma ile ilçe trafiğimizin biraz olsun rahatlamasını istiyoruz. İlk uygulamalar sırasında halkımızın, araç sahiplerinin ve esnaflarımızın olumlu görüşlerini aldık. Bundan dolayı mutluyuz. İnşallah trafiğimiz biraz daha rahatlayacaktır. Mülkiyeti belediyemize ait olan çeşitli park, bahçe, turistik tesisler gibi işletmeler bulunmaktadır. Bunlarda İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüzün hizmet alanı içerisindedir. Bunların bir kısmının ihalesi devam etmektedir. İhalesi devam eden işletmeler bu uygulamamızın dışındadır" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Otoparklar Hizmete Giriyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0