GÜNDEM

Bafra`da Nükleer Karşıtı Platformu Kuruldu

 
 141
Bafra`da Nükleer Karşıtı Platformu Kuruldu - Bafra`daki bazı sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Nükleer karşıtı platform kurdu.
Bafra Haber

 |  - Bafra`daki bazı sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Nükleer karşıtı platform kurdu.

Bafra`da nükleer santral farkındalığı yaratmak, nükleer santralin zararlarını kamuoyuna doğru bir şekilde anlatmak amacıyla bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ilk hedeflerinin 25 Nisan Cumartesi günü Sinop`ta gerçekleştirilecek olan mitinge Bafra`dan katılımın ve duyarlılığın artırılması olduğunu ifade ettiler.

Bafra Nükleer Karşıtı Platformun ilk toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Bafra Musiki Cemiyeti, Bafra Umut Derneği (BAFUMDER), Bafra Kültür ve Sanat Etkinlikleri Dernmeği (BASED), Kültür Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği (KÜSADER), Gökçeağaç Köyü Derneği (GÖKDER), Bafra Emenli Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BEKDER), Eğitim-İş ve  Eğitim Sen sendikası Bafra temsilcileri katıldı.

Platform bileşenleri yaptıkları konuşmalarda, Sinop`a yapılacak nükleer santralin felaketlerinden ilk etkilenecek ilçelerin başında Bafra olması dolayısıyla hassasiyetlerini dile getirdiler.

Öncelikli hedeflerinin 25 Nisan günü yapılacak mitinge Bafra`dan katılımı artırmak için, platform bileşenleri, kendi kuruluşlarını harekete geçirmek için gerekli çalışmaları yapmak üzere anlaştılar.

Sürecin devamında nükleer santrallere niçin karşı çıkılması gerekliliği ile ilgili Bafralıların bilinçlendirmesi konusunda panellerin düzenlenmesi kararlaştırıldı. 

25 Nisan Nükleere Hayır Mitinginden sonra platformun devam etmesi ve yeni katılmak isteyen kuruluşlara davet gönderilmesi için çalışmaların yapılması görüşüldü. 

Platform bu sivil toplum kuruluşları dışındaki duyarlı vatandaşların da 25 Nisan Sinop Mitringine katılabilmesi için organizasyon desteği verecek. 

25 Nisan Cumartesi günü Sinop Nükleere hayır mitinge gitmek isteyenler aşağıdaki telefon numarasını arayarak destek isteyebilirler.

Sinop gidiş dönüş ücreti 20 TL
Tarih 25 Nisan 2015 Cumartesi
Yer: Yeni Kent Meydanı Önü
Saat: 10.00 Bafra`dan çıkış

İrtibat Telefon numarası:506 402 8896

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Nükleer Karşıtı Platformu Kuruldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0