GÜNDEM

Bafra`da Müzeler Günü Kutlandı

 
 84
Bafra`da Müzeler Günü Kutlandı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde 18 Mayıs Müzeler Günü, Bafra Kaymakamı Halis Arslan`ın katılımıyla Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi bahçesinde kutlandı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde 18 Mayıs Müzeler Günü, Bafra Kaymakamı Halis Arslan`ın katılımıyla Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi bahçesinde kutlandı.

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi müdürü Muhsin Endoğru açılış konuşması yaptı.

Endoğru, "Bafra Müzesinde 2014 yılı sonu itibari ile etütlük ve envanterlik toplam 1500 adet eser bulunmaktadır. Bu eserlerden 371 tanesi Etnoğrafik, 282 tanesi arkeolojik, 114 tanesi envanterlik sikke bulunmaktadır. Ayrıca define şeklinde etütlük mahiyetinde 733 tane sikkede bulunmaktadır.

Müzemizi 2014 yılı sonu itibari ile yerli yabancı olmak üzere toplam 9 bin 591 kişi ziyaret etmiştir. Ulaşılan bu rakam ilçemiz turizmine büyük katkı sağlamaktadır. Bu katkı artarak devam edecektir." dedi.

Müzeye gelen ziyaretçilerin sayını çok az olduğunu belirten ve artması gerektiğini ifade eden Kaymakam Halis Arslan, "Bafra doğa ve kültürel turizm açısından çok geniş bir yelpazeye sahip, bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Bunlarla da ilgili çalışmalar yapılıyor ve yapılacaktır. Yalnız müzemizi ziyaret eden sayısı oldukça az, bu sayı bizi kesmez, bu sayıyı büyük bir şekilde arttırmamız gerekiyor bunun içinde tanıtmamız gerekiyor. Bu konuda herkese görev düşüyor. Bazen müzeyi ziyaret etmelisiniz diyorum, çocuklara ve vatandaşlara müzeden haberi olmayan insanlarımız. Müzemizi tanıtmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Gazi İlkokulu 4-B sınıfı öğrencisi Yiğit Türker, Cumhuriyet Ortaokulu 7- B sınıfı öğrencisi Gökçen Taş günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudu. Şiir sonrası Atatürk Ortaokulu 6-E sınıfı öğrencisi Nimet Naz Elmas müzeyi anlatan kompozisyon çalışmasını okudu.

Bafra Musiki Cemiyeti Türk Halk Oyunları ekibi, Bafra`ya has ayak oyunlarını sergileyerek katılımcıların beğenisini topladı.

Halk oyunları gösterisinin ardından Bafra Musiki Cemiyeti Fotoğraf Kulübü`nün Bafra`nın tarihi ve doğal güzellikleri fotoğraf sergisini incelendi. Sergi esnasında Bafra Musiki Cemiyeti Gençlik Grubu klasik müzik dinletisi vererek katılımcıların güzel dakikalar geçirmesini sağladı.

Program katılımcıların müze gezisiyle son buldu.

Programa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Müzeler Günü Kutlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0