GÜNDEM

Bafra`da Makine Ekipman Dağıtım Töreni

 
 281
Bafra`da Makine Ekipman Dağıtım Töreni - 2011 yılı  7. Etap Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, Bafra`da başvuruda bulunarak hibe almaya hak kazanan yatırımcıların Makine Ekipman dağıtım Büyükpark`ta yapıldı.
Bafra Haber

 |  - 2011 yılı 7. Etap Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, Bafra`da başvuruda bulunarak hibe almaya hak kazanan yatırımcıların Makine Ekipman dağıtım Büyükpark`ta yapıldı.

2011 yılı  7. Etap Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, Bafra’da başvuruda bulunarak hibe almaya hak kazanan yatırımcıların Makine Ekipman dağıtım Büyükpark’ta yapıldı.
 
Törene Samsun Vali Vekili Mustafa Özer, Bafra Kaymakamı Ali Katirci, Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Garnizon Komutanı Personel  Yarbay İbrahim Dağtekin,Bafra Belediye Başkanı Sayın Zihni Şahin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü  Sayın Kadir Güven, Kurum Müdürleri, Şube Müdürleri, Teknik elemanlar ve çiftçiler ve basın mensupları katıldı.
 
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, Bafra Kaymakamı Ali Katirci, Samsun Vali Yardımcısı Mustafa Özer birer konuşma yaptılar.
 
Yapılan konuşmaların ardından hibe desteği almaya hak kazanan yatırımcılara sertifikaları dağıtıldı. Makine ekipman parkının gezilmesiyle tören sona erdi.
 
Kırsal kalkınma plan ve programları ile 2011-2015 Ulusal Tarım Stratejisi çerçevesinde, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda Belirlenen bazı tarımsal makine ve ekipman alımlarına yönelik yapılacak harcamalarının belirli oranlarda hibe olarak finansmanı yoluyla,  tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi gelir ve sosyal standartların geliştirilmesi, ayrıca, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek amacıyla uygulamaya konulmuştur.
           
Bu amaçla 2011 yılında KKYDP makine ekipman alımının desteklenmesi projesi çerçevesinde Bafra İlçesinden 439 çiftçi 4.566.600 TL tutarında yatırım için 2.283.300 TL tutarında hibe desteğinden faydalanmak amacıyla başvuruda bulunmuştur. Değerlendirmeler sonucunda 14 farklı makine ekipman için 122 çiftçi 1.456.410,00 TL tutarında yatırım için 728.205,00 TL hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Makine ekipman proje işlemleri tamamlanmıştır. 
Dağıtımı yapılan makine ekipmanlardan el traktörüne, İlçemizde fındık ve meyve yetiştiriciliği yapan üreticiler tarafından talepte bulunulmuş olup bu taleplerden 26 adet el traktörü desteklenmiştir. 
Tarla işlemede kullanılan, hasat sonrası bitki artıklarını parçalayarak toprağa gömen 14 adet diskli tırmık desteklenmiştir.
İlçemizde yoğun olarak yetiştiriciliği yapılan sebze ve tarla tarımında ilaçlama işlemini gerçekleştiren 13 adet pülverizatöre destekleme verilmiştir.
Hububat ekiminde kullanılan 12 adet mibzer, destekleme almaya hak kazanmıştır.
İlçemizde yüksek kuşak köylerinde biçerdöverle biçim yapılamadığından, 5 adet Biçer Bağlar makinesi desteklenmek suretiyle Çiftçilerimizin elle hasat işleminden kurtulması sağlanmıştır.
 
İlçemizde 24.000 dekar alanda üretimi yapılan ve hayvancılıkta kaba yem ihtiyacını karşılamada kullanılan silaj yapımında mutlaka kullanılması gereken 12 adet silaj makinesi çiftçilerimize kazandırılmıştır.

KAYNAK: BAFRA İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Makine Ekipman Dağıtım Töreni içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0