SAMSUN

Bafra'da Mahallelere 'Kültür Evi'

 
 97
Bafra'da Mahallelere 'Kültür Evi' - Samsun'un Bafra İlçe Kaymakamlığı tarafından mahallelerde eğitimin seviyesini yükseltmek için başlatılan çalışmalar kapsamında ilk etapta iki mahallede Kültür Evi açılışı yapıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Bafra İlçe Kaymakamlığı tarafından mahallelerde eğitimin seviyesini yükseltmek için başlatılan çalışmalar kapsamında ilk etapta iki mahallede Kültür Evi açılışı yapıldı

Bafra Kaymakamlığı tarafından başlatılan proje kapsamında yeni mahalle olan yerleşim yerlerinde bulunan öğrencilerin eğitim seviyelerini yükseltmek için kültü evleri açılıyor. İlki Harız Mahallesi'nde gerçekleştirilen Kültür Evi açılışına Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Çalık, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay, mahalle sakinleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış öncesi konuşan Harız Mahalle Muhtarı Sedat Demet, Kültür Evi'nin açılmasındaki desteklerinden dolayı Kaymakam Halis Arslan'a teşekkür etti.

Öğrenciler adına konuşan ortaokul öğrencisi Gamze Babacan, "Öğretmenlerimizin vermiş olduğu konularda bilgisayardan araştırmamız gereken konular oluyordu ve okula eksiklik içerisinde gidiyordum. Kaymakamımızın köyümüze açmış olduğu Kültür Evi'nde artık arkadaşlarımızla birlikte bilgisayardan ders yapıp, kitap okuyup satranç oynama fırsatı bulacağız. Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Günümüz dünyasında ülkemizde her alanda gelişmelere ayak uydurarak çalışmalar devam etmekte. Bilhassa teknolojiyi yakalamak, teknolojinin imkanlarından faydalanma adına tabi merkezdeki mahallelerimizde ve okullarımızda var ama yeni mahalle olan köylerimizde teknolojiye ayak uydurmak ve bilgiyi kullanmak adına internetten faydalanma adına atılan bu adıma çok mutlu oldum" diye konuştu.

Kaymakam Halis Arslan da yaptığı konuşmada, "En büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Eğitim insanlarımıza yapılan, çocuklarımıza yapılan en büyük yatırımdır. Buradaki yer de bir eğitim yatırımıdır. Buradaki çocuklarımız akşamları boştaydı. Herkes kendi evinde tek başına ders çalışıyordu. Şimdi grup halinde danışarak, etkileşerek, yarışarak ve hatta tatlı bir rekabete girerek dolayısıyla burada güzel bir etkileşim, iletişim olacak. Bu tür yerler çok önemlidir. Aynı zamanda çağımızın çok önemli gereksimi olan iletişimde modern teknolojinin, modern iletişim, modern haberleşmenin, modern çağımızın en önemli gereği olan bilgisayar hepinizin kullanması gereken teknolojidir. Atatürk'ün dediği gibi tek bir şeye çok ihtiyacımız var. Çalışkan olmak çalışkan olmak" şeklinde konuştu.

Kaymakam Arslan konuşmasının sonunda Mahalle Muhtarı Sedat Demet'e mahalle halkıyla olan işbirliği ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Protokol tarafından Kültür Evi'nin açılışı yapıldı. Kültür Evi'nde bulunan bilgisayarlar ve kitaplıkları gezen konuklar kaymakam Halis Arslan'a teşekkür etti. Açılış sonrası İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü folklor ekibinin gösterisinin ardından yapılan ikramla program son buldu.

Daha sonra Eldavut Mahallesi'ne giden Kaymakam Arslan ve beraberindeki heyet burada Kültür Evi açılışına katıldılar.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Mahallelere 'Kültür Evi' içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0