GÜNDEM

Bafra`da Kütüphane Haftası Kutlandı

 
 148
Bafra`da Kütüphane Haftası Kutlandı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde 51. Kütüphaneler Haftası, Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesinde düzenlenen programla kutlandı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde 51. Kütüphaneler Haftası, Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesinde düzenlenen programla kutlandı.

51. Kütüphaneler Haftası kapsamında, Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce organize edilen program kütüphane binasında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesi Müdürü Nihat Kaya hoş geldiniz konuşması yaptı.

Nihat Kaya konuşmasında, "Bilgi ve iletişim teknolojilerinde sağlanan gelişmelerin etkisiyle sanayi toplumu yerini bilgi toplumuna bıraktı. Bilgiyi üreten ve kullanan ülkeler üstün duruma yükseldiler. Küreselleşen dünyada ülkelerin gelişmişlik oran ve göstergeleri arasında kültürel yatırımlar ve sosyo-kültürel yaşam önemli bir yere sahip olmaya başladı. Sanat, edebiyat ve yazılı kültüre ait tüm birikimlerini halk kütüphaneleri vasıtasıyla korumaya aldıkları gibi bu ürünleri tüm teknolojik imkanları kullanarak kalkın hizmetine de sunabilmektedir.
Ülkelerin bilinenlerden yola çıkarak bilinmeyeni keşfetme diye tanımlayabileceğimiz bilgi üretmeye yönelik ar-ge harcamaları ve bütçeden ayırdıkları paylar giderek artmaya başladı. Dolayısıyla toplumsal tüm kurumları bu yönde dönüşüme hazır hale getirebilmek için bir sinerji ve farkındalık bilinci oluşturuldu.

Bu düşünceden hareketle sizlere sağlıklı ortamlarda hizmet sunabilmek amacıyla ileri teknolojiyi de kullanarak ilçemiz halk kütüphanesi hizmet binamızı daha modern ve çağdaş bir görünüme kavuşturabilmek için 2014 yılında iki büyük onarımdan geçirerek bugünkü çağa ayak uyduran bir yer haline getirdik." dedi.

Nikat Kaya`nın konuşmasının ardından Remziye Cezairli`nin yönetmenliğinde Bafra Dededağı Ortaokulu tiyatro grubu öğrencileri "˜En iyi arkadaş` isimli oyunlarını sahnelediler ve ardından Dededağı Ortaokulu öğrencileri okudukları şiir ile katılımcıların beğenilerini kazandılar.

Şiir dinletisinin ardından Bafra Gençlik Merkezi müzik öğrencileri gösterilerini sunarak, katılımcılarla birlikte türkü seslendirdi.

Okunan türkülerin ardından halk kütüphanesinden 1 yıl boyunca en çok kitap okuyan Mehtap Yılmaz, Tülay Gürsoy, Selma Keskin, Rabia Çelik, Emre Büyüktuna, Fatma Kayakçı`ya Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından ödül takdim edildi.

Ödül takdiminden sonra konuşan Halis Arslan ise şunları söyledi:

Bu güzel eserleri Bafra`ya kazandıran merhum Hasan Çakın beyefendiye Allah`tan rahmet diliyor ve hayırları kabul olsun diyorum. Bir eseri yapmak ne kadar önemliyse yaşatmakta o kadar önemlidir. Yapanlar ne kadar kıymetliyse yaşatanlarda o kadar kıymetlidir.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Kütüphane Haftası Kutlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0