EĞİTİM

Bafra`da "İşimi Biliyorum Mesleğimi Seçiyorum" Kariyer Günleri

 
 104
Bafra`da "İşimi BiliyorumMesleğimi Seçiyorum" Kariyer Günleri - Samsun`un Bafra ilçesinde Bafra Fen Lisesi öğrencilerine yönelik, " İşimi biliyorum Mesleğimi Seçiyorum" konulu kariyer günü düzenlendi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde Bafra Fen Lisesi öğrencilerine yönelik, " İşimi biliyorum Mesleğimi Seçiyorum" konulu kariyer günü düzenlendi.

Bafra Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İşimi biliyorum, mesleğimi seçiyorum kariyer günleri projesinin 1. oturumu Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti.


Bafralı işadamı Bülent Arslan`ın konuşmacı olarak davet edildiği toplantıya Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Fen Lisesi Müdürü Kazım Yılmaz, Hakan Acar, Lütfi Anlayışlı, Bayram Kopuz, Aytaç Akın ve Bünyamin Yiğit katıldı.

Projenin açılış konuşmasını yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan "Bu projeye en büyük desteği veren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu`na teşekkür ediyorum. Bu projeyi Bafra`daki 11. sınıflara hazırlayan, Bafra Fen Lisesi Müdürüne teşekkür ediyorum.  Ve bu projenin perde arkası kahramanı Hasan Özata`ya teşekkür ediyorum. Bafralı çocuklara Bafra açık olsun" dedi.

Kaymakam Halis Arslan Uçak Mühendisi Hakan Acar, Genel Muhasebe Müdürü Lütfi Anlayışlı, Maden Yüksek Mühendisi Bayram Kopuz İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın ve Mimar Bünyemin Yiğit`e plaket ve katılım belgesi verdi.

ARSKOM şirketler grubu yönetim kurulu başkanı, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Bafra Sağlık Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Bilgisayar Sistem Analisti Bülent Arslan konuşmasında "Sevgili arkadaşlarım, Değerli Öğretmen arkadaşlarım, öncelikle böyle bir organizasyonu uygun gördükleri için çok teşekkür ediyorum.

Benim bütün çalışmalarım burada başladı. 1968 yılında Bafra Lisesi`nden mezun olduk. O günden bu güne Bafra`da pek çok şeyin değiştiğini görüyorum. O zamanlar Bafra`da bir lise, bir Ortaokul ve bir de sanat okulu vardı.
Şunu hiç aklınızdan çıkarmanızı istemiyorum. Sizler de bu güzel ilçenin okul sıralarından mezun olacaksınız, hayata atılacaksınız bir laf var doğdun yer değil doyduğun yer olacak.

Sizin hayata başladığınız yer. Ama siz Bafra`dan kopmayın. Bafra`nın bugünde yarında her zaman siz gençlere ihtiyacı olacak. Bir şirket birbirleriyle çalışacağı insanlarda uzmanlık arar. Hakikatten uzmanlaşmak iş dünyasında başarılı olmak altın anahtarıdır. Aranılan insan olmanın en önemli koşulu budur. Bir işi ben hangi işte uzmanlaşırım sorusunu sormadan yola devam edemezsiniz. İş hayatına atılmadan önce hedeflerinizi belirleyiniz. Öncelikle hedef belirlemek olmalıdır. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken ise azım ederek ve başarılı bir şekilde çalışmaktır" dedi.
Daha sonra soru cevap şeklinde öğrencilerle konuşmalar yapıldı ve program sona erdi.

 

Bülent ARSLAN KİMDİR
1975 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Fizik Bölümü`nden mezun olduktan sonra, lisansüstü eğitimini "Business System Analysys & Design" konusunda İngiltere`de Londra City Üniversitesi`nde tamamlamıştır. Üniversite yıllarında oldukça başarılı bir spor hayatı da bulunmaktadır. Üniversiteye başladığı ilk yıllarda Fenerbahçe Genç ve "B" takımlarında başarılı kaptan kalecilik yapmış ve 1972 yılında İstanbul Genç Karmasına ve oradan da Genç Milli Takıma seçilerek milli olmuş, zamanın değerli hocası Sabri Kiraz tarafından da Fenerbahçe A takımına terfi ettirilmiştir. 
Lisansüstü eğitiminden sonra yurda dönüşünde, Yapı Kredi Bankası`na hizmet veren BİLPA`da sistem geliştirme departmanında 5 yıl süre ile görev yapmış ve akabinde serbest hayata atılmış başarılı bir yazılım uzmanıdır.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da "İşimi Biliyorum Mesleğimi Seçiyorum" Kariyer Günleri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0