GÜNDEM

Bafra`da Huzur Toplantısı: Kadına Şiddet Ve Çocuk İstismarında Artış Var

 
 509
Bafra`da Huzur Toplantısı: Kadına ŞiddetVe Çocuk İstismarında Artış Var - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Bafra Kaymakamı Halis Arslan başkanlığında, Emniyet Müdürlüğü Huzur toplantısı gerçekleştirdi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Bafra Kaymakamı Halis Arslan başkanlığında, Emniyet Müdürlüğü Huzur toplantısı gerçekleştirdi.

Bafra Balkan Türkleri Derneği`nde yapılan huzur toplantısına Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit ve büro amirleri, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın muhtar ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda muhtar ev vatandaşlar beklentilerini dile getirirken birçok konuda bilgilendirildi.

En Büyük Desteği Halkımızdan Bekliyoruz

Toplantıda polis ve vatandaş arasında bilgi akışının çok önemli olduğunu belirten Halis Arslan, "En büyük desteği halkımızdan bekliyoruz. Sağlıklı bilgi akışı çok önemlidir. Sağlıklı ihbar çok önemlidir. Sağlıklı ve yerinde olan her türlü bilgide değerlendirilecektir. Su uyur düşman uyumaz. Her gün bu gün gibi sakin olmayabilir. Her gün böyle güzel olmaya bilir. Onun için sizlerden ricamız huzur ve sükunetinizi bozucu emniyet ve asayişinizi zedeleyici bütün olayları gerekli makamlara hemen bildirin."  dedi.

Trafik Tescil Denetleme Şube Amiri Galip Yavaşoğlu, yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi vererek 2014 yılına ait istatistikleri açıkladı.

Yavaşoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

2014 yılında bizim gündüz 2 ekibimiz gece 1 trafik ekibimiz var. Bu ekiplerimizle 2014 yılında yaptığımız çalışmalar sonucunda 35 bin 541 araç kontrol edilmiş bunlardan 6 bin 852 kişiye toplamda 1 milyon 726 bin 455 liralık ceza işlem i uygulanmıştır. 259 tanesi yaralamalı 275 tanesi maddi hasarlı olmak üzere toplamda 534 kaza meydana gelmiştir. En çok şikayet aldığımız abartılı egzoz,  yüksek sesli müzik dinlemek konularında da toplamda bunlarla ilgili de 170 sürücüye cezai işlem uygulandı. Ayrıca 250 tane sürücü belgesiz araç kullanan kişilere cezai işlem uygulanmıştır. 2014 yılı sonu itibariyle Bafra`da 45 bin 164 tane tescilli araç var. Buda nüfusa oranla her 3 kişiden birinin aracı var. Tabi haliyle buda bizim işimizi zorlaştırıyor. Hepinizden bu sebeple destek bekliyoruz. Bu sadece kolluk görevlilerinin görevi değil.

Kadına Şiddette Artış Var

Bafra Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet Polis Merkezi Amiri İsa Sağır, huzur toplantısında muhtarları bilgilendirerek kadınlara yapılan şiddet olaylarında artış olduğunu belirtti.

İsa Sağır konuşmasında, "Toplamda 47 personelimiz 2 ekibimiz ile gece gündüz en iyi ve en hızlı şekilde ihbarları değerlendirip hizmet vermeye çalışıyoruz.   2015 yılı içerisinde bu ay itibariyle 35 tane kabahat fiili gerçekleştirilmiş bunlara idari yaptırımlar uygulanmıştır. Bunların haricinde ilçe merkezinde kişilere karşı suçlarda bir artış meydana gelmekte bu artışın en önemli sebeplerinden biri 6284 kapsamında kadına şiddetin artmasıyla ilgilidir.  Bunlarla ilgili istatistik bilgilere baktığımızda özellikle bazı mahallelerimizde kadına karşı meydana gelen darp olaylarında büyük bir artış söz konusudur. Bunlarla ilgi adli ve idari işlemleri yapıp koruma tedbirleri almaktayız. Bu kapsamda 21 mahallemiz içerisinde daha çok bu tür vakaların gelmiş olduğu Emirefendi Mahallesinde 15 gün içerisinde 24 tane vaka intikal etmiş bununla da ilgili Cumhuriyet Savcılığımıza bilgi verilmiş yine 6244 kapsamında mülki amirimiz ve suç ceza mahkemesi marifetiyle koruyucu tedbir almış 2014 yılı içerisinde toplam 6 tane bayan sığınma talebinde bulunmuş bununla ilgili gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra talep gerçekleştirilmiş ve koruma kararı alınmıştır. 2015 yılı içerisinde bu güne kadar her hangi bir şekilde sığınma talebinde bulunulmamış ancak mülki amirimiz ve mahkeme marifetiyle koruma tedbirleri alınmıştır."  şeklinde konuştu.

 Cinsel İstismarda Artış Var

İletişim teknolojisinin yaygınlaşmasıyla ilgili cinsel istismar suçlarının  arttığını belirten  Çocuk Şube Amiri Mahmut Kurt, "Bafra`mızda yaklaşık 26 bin civarında çocuğumuz var. Biz Çocuk Büro Amirliği olarak 0-18 yaş grubu çocukların karışmış oldukları suçlara veya maruz kalmış oldukları suçlara biz bakıyoruz. Onlarla ilgili soruşturmayı daha dikkatli ve özenli yapmaya çalışıyoruz. Çocuklar çoğu zaman polisle ilk defa karşılaşıyorlar. Onlar örselenmeden, polise karşı bir güven oluşturma duygusu içerisinde görev yapıyoruz. Ağırlıklı olarak çocuklar daha çok kasten yaralama, hakaret suçlarına karışırken son bir kaç yılda göz çarpan özellikle iletişim teknolojisinde artış dolayısıyla daha çok cinsel istismar suçlarında artış var. Onunla ilgilide halkı bilinçlendirme çalışması yapıyoruz."  ifadelerinde bulundu.

Bafra Mobeseyle Daha Güvenli Hale Gelecek

Bafra`da yapımına başlanan mobese ile ilgili açıklama yapan Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, "Bafra inşallah tarihi günlerini yaşayacak. Önümüzdeki süreçte mobese sistemine kavuşmuş olacak. Baktığımızda ilk aşamada 13 noktaya yapılacak ikinci aşamasında 13 noktaya daha sistem kurulup 26 noktada mobese hizmete geçecek ve Bafra kamera ile izleniyor olacak ve Bafra`mız daha güvenli bir hale gelecek ."  dedi.

Sözlerine uyuşturucu ile mücadele ile devam eden Yiğit, "Uyuşturucuyla mücadele kapsamında lise öğrencilerine 15 saatlik bilgilendirme semineri yaptık. Bu sene bununla ilgili tiyatro bunlardan bri tanesi denetimli serbestlik müdürlüğünün diğeri de kaymakamlığın yapmış olduğu bir programdı. Ancak ne yazık ki vatandaşın buna ilgisi ve alakasını bir türlü oluşturamadık. Oluşturamıyoruz.  Sorun var ama hiçbir aile, hiçbir anne baba bu sorumluluğun altına girmek istemiyor.  Ne zaman o sıkıntıya düşerse anne baba bu tarz şeylerle ilgileniyor.  Ancak o zamanda iş işten geçmiş oluyor. Burada en büyük görev anne ve babalara düşüyor. Yani sizlerin çocuklarını iyi takip etmeniz, uyuşturucu kullanan çocukların ne gibi emareleri olduğunu iyi bilmeniz ve bunu zamanında müdahale etmeniz gerekiyor."  şeklinde konuştu.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Huzur Toplantısı: Kadına Şiddet Ve Çocuk İstismarında Artış Var içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0