GÜNDEM

Bafra`da Güvenli Traktör Kullanım Semineri

 
 1129
Bafra`da Güvenli Traktör Kullanım Semineri - Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Araştırma ve Eğitim Dairesi Başkanı Yusuf Avan, son 5 yılda ülke genelinde tarım araçlarının karıştığı 13 bin 325 trafik kazasında bin 556 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 24 bin 288 kişinin ise yaralandığını, her yıl yaklaşık 300 vatandaşın tarım araçlarının karıştığı kazalarda kaybedildiğini söyledi.
Bafra Haber

 |  - Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Araştırma ve Eğitim Dairesi Başkanı Yusuf Avan, son 5 yılda ülke genelinde tarım araçlarının karıştığı 13 bin 325 trafik kazasında bin 556 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 24 bin 288 kişinin ise yaralandığını, her yıl yaklaşık 300 vatandaşın tarım araçlarının karıştığı kazalarda kaybedildiğini söyledi.

"Güvenli Traktör Kullanımı"    Kampanyası`nın 4.sü Samsun`un Bafra ilçesinde gerçekleştirildi. Traktör kazalarının önlenmesine yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili bakanlıklar ile sivil toplum örgütlerinin yanı sıra bir akü firmasının desteğiyle başlatılan "Güvenli Traktör Kullanımı" kampanyası Konya, Manisa ve Balıkesir`den sonra Samsun`un Bafra ilçesinde düzenlenen eğitimle devam etti.
Bafra Büyük Park Sosyal Tesisleri`nde düzenlenen eğitim programının açılışına, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Demirezen, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çiftçiler katıldı.
Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl yaptığı konuşmada, günümüzde trafik kazalarının açtığı maddi ve manevi kayıpların ne yazık ki üzücü rakamlara ulaştığını belirtti.
Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Özellikle hasat zamanlarında yoğunlaşan tarım araçları ve traktör kullanımı ne acıdır ki beraberinde getirdiği kazalarla gündem oluşturmaktadır. Toplu olarak hak etmediğimiz acı tatlı olaylar gündem de olmamalı diyoruz. Gelişen ve büyüyen Türkiye`mize yakışan bir tablo görmek için, farkındalık oluşturabilmek için tüm paydaşlarımızla beraber çalışıyor ve çalışmaya devam ediyoruz. Amacı traktör hakkında traktör kullanıcılarını bilgilendirmek, güvenli sürüş tekniklerini benimsetmek, traktör kazalarını azaltmak, tarımlar işlerin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak ve araçları daha iyi tanıtmak olan bu projede emeği geçen herkese ve çiftçilerimize teşekkür ederim"    dedi. 

"HER YIL 300 KİŞİ ÖLÜYOR"   
Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan yaptığı konuşmada, "2014 yılı itibarıyla ülkemizde bin 400 tarım aracı kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 116 kişi hayatını kaybetmiş, 533 kişi yaralanmıştır. Son 5 yılda ülke genelinde tarım araçların karışmış olduğu 13 bin 325 trafik kazasında bin 556 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 24 bin 288 kişi yaralanmıştır. Bu çok önemli bir rakam. Her yıl yaklaşık 300 vatandaşımızı tarım araçlarının karışmış olduğu kazalarda kaybediyoruz"    bilgilerine yer verdi. 
Kaymakam Ali Katırcı ise Türkiye`nin iki en önemli ovasına sahip Samsun`da bu programın yapılmasının faydalı olduğunu vurguladı. 
Program akü kullanımı, traktörlerin güvenli kullanım sunumu ve ilk yardım konularında verilen bilgilerle devam etti. Yapılan sunun sonunda düzenlenen traktör tekeri ile yarış ve kasa atlama yarışlarında dereceye giren çiftçilere ödülleri verildi.

2 saatlik toplantı ardından kampanyaya destek veren bir akü firması tarafından traktör lastiği çevirme yarışı gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi. Dereceye girenlere Zihni Şahin tarafından ödülleri verildi.

Toplantıda en büyük ilgiyi bir düzeneğe sabitlenen ve düzenek tarafından ters döndürülen otomobil gördü. Otomobilin içine oturan vatandaşlar emniyet kemerli ve kemersiz bir şekilde ters döndürülen otomobildeki kaza anını canlı yaşadı. Toplantı esnasında Jandarma Ekipleri ve Toplum Destekli Polis Ekipleri trafik kuralları ile ilgili stant kurdular.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Güvenli Traktör Kullanım Semineri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0