SAMSUN

Bafra`da Fındık Hasadı Devem Ediyor

 
 461
Bafra`da Fındık Hasadı Devem Ediyor - Samsun`un Bafra ilçesinde fındık hasadı yapan üreticileri ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, oda bünyesinde oluşturdukları mühendislerle çiftçilere 7/24 saat hizmet vermeye başladıklarını söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde fındık hasadı yapan üreticileri ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, oda bünyesinde oluşturdukları mühendislerle çiftçilere 7/24 saat hizmet vermeye başladıklarını söyledi

Bafra Çalköy, Dikencik ve Yeşilköy Mahallerinde fındık hasadı yapan çiftçileri ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Tosuner, "Bafra`da fındık üretici ve yetiştiricilerine, oda bünyesinde çalışan danışman ziraat mühendisleri aracılığı ile ücretsiz 7/24 saat ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Bu hizmetimiz ekimden hasada kadar üretici ve yetiştiricilerimizin herhangi bir problem ve ya sorun ile karşılaşmaları durumunda odamıza bir telefon ile ulaşmaları yeterli olacaktır. Fındık üretici ve yetiştiricilerimizin problemleri, dalında uzman mühendislerimiz ve oda yetkililerimiz tarafından en hızlı şekilde çözüme kavuşturulacaktır. Amacımız doğru ve kaliteli ürün üretimi ve standartlarına ulaştırmaktır. Fındık üreticimizin ne zor şartlarda fındık ürettiklerini, fındık üreticisinin işinin kolay olamadığını, hasat zamanı fındıkları toplamak için işçi tuttuklarını da yerinde gördük. Fındık taban fiyatlarının 15 lira değil de 20-25 lira olması çok doğaldır. Fındığın zahmeti de çok, emeği çok. İnşallah herkes emeğinin karşılığını alır. Bu seneki fındıklarda kalite çok güzel. Geçen seneki verim olayından en az yüzde 70 fazla. Devletimiz tarafından da dekar başına verimin daha fazla desteklenmesini istiyoruz"  dedi.

"TOPRAK TAHLİL LABORATUVARI KURACAĞIZ" 

2016 yılında toprak tahlil laboratuvarı kuracaklarını ifade eden Tosuner, "Her yıl belirli oranlarda verimliliklerini kaybeden topraklarımız eğer müdahale edilmediği takdirde zamanla verimliliğini kaybedecektir. Toprağın ihtiyacı bilinmeden ezbere yapılan uygulamalar bizi yanlış sonuçlara götürür. Projemizin ana hedefi, bünyemizde bir adet toprak tahlil ve analiz laboratuarı kurup ilçemiz genelinde tarımda kullanılan arazilerin verimlilik oranlarını ve durumlarını ölçmektir" diye konuştu.

Ziraat Odası Tarım Danışmanı Semra Yıldırım, "Bu yıl üreticilerimize hasatla ilgili bilgilendirmeler yapıyoruz. Toprak tahlili konusunda da bilgi aktarıyoruz. Odamızın faaliyetleri hakkında da her ay gelip düzenli olarak bilgi veriyoruz" açıklamasında bulundu.

Üretici Gürsel Düzgüney ise, "150 dönümlük bir arazimiz var ama verimi tam olarak alamıyoruz. Bunun da sebebinin toprak tahlili olmamasından kaynaklandığını Bafra Ziraat Odası Başkanı ve mühendislerinden öğrendim. 2016 yılında ilk olarak yapacağım iş, toprak tahlilini yaptırmak olacaktır. Toprak tahlilinin ardından 2016 yılında verimin ve rekoltenin yüksek olacağını tahmin ediyorum"  ifadelerini kullandı.

Fındık üreticisi Türkan Düzgüney, "Bafra Ziraat Odası`nın bu tür faaliyetlerinden memnuniyet duyduk. İnşallah bundan sonra biz üreticilerin yanlarında olup fındıkta kalitenin ve randımanın yüksek olmasında bizlere faydalı olacaklarına inanıyoruz"  şeklinde konuştu

Bafra Çalköy, Dikencik ve Yeşilköy Mahallerinde yapılan ziyaretlere Oda Başkanı Osman Tosuner`in yanı sıra oda yönetim kurulu üyeleri ve ziraat mühendisleri katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Fındık Hasadı Devem Ediyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0