GÜNDEM

Bafra'da Filistin İçin Dua Ettiler

 
 2682
Bafra'da Filistin İçin Dua Ettiler - Yalçın Köse / Bafra Haber- Samsun`un Bafra İlçesinde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Vatandaşlar, Gazze`de ölen insanlar için teravi namazı sonrası basın açıklaması yapıp dua ettiler.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse / Bafra Haber- Samsun`un Bafra İlçesinde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Vatandaşlar, Gazze`de ölen insanlar için teravi namazı sonrası basın açıklaması yapıp dua ettiler.

Kent Meydanı`nda yapılan basın açıklamasını Organizasyona katılan Sivil Toplum Kuruluşları adına Avukat Murat Bircan Yaptı.

Murat Bircan`ın yaptığı basın açıklaması şöyle;

Müslümanlar,  evet bugün sizlere Allah-ü tealanın bizler için seçtiği sıfatla sesleniyorum. Şu veya bu ırktan değil, şu veya bu partiden değil, zengin yada fakir değil, şuralı yada buralı değil, sadece Müslüman.

Bu sıfata haiz olmanın gereği olarak burada toplandık ve tarafımızı tüm dünyaya haykırıyoruz. Biz mazlumun yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz inşallah.

 

Filistin`de tüm hızıyla ve acımasızlığıyla devam eden katliamı, Suriye`de, Irak`ta, Doğu Türkistan`da, Arakan`da ve daha adını bile bilmediğimiz coğrafyalarda uygulanan zulmü şiddetle kınıyoruz.

Hadis-i Şerifte buyrulur ki, "ËœBiz haksızlığı gördüğünüzde elinizle düzeltin, şayet gücünüz yetmiyorsa sözünüzle düzeltin, eğer buna da gücünüz yetmiyorsa kalben buğzedin, bu da imanın en zayıfıdır.` Bizim bu zulmü durdurmaya gücümüz yetmiyor, ama en azından bu zulümleri durdurmak için bütün uluslar arası teşkilatlara sesleniyoruz.  Lütfen elinizden geleni yapın ve bu zulmü durdurun.

Filistin`de, Gazze`de tüm dünyanın gözü önünde savunmasız insanlar katlediliyor. Kundaktaki bebekler, sahilde oynayan çocuklar, anneler katlediliyor. Tüm dünya da sessiz yada zalimin yanında.  ABD ve Almanya tarafını belli etti. Dediler ki İsrail kendini savunuyor. Bu nasıl bir savunmadır. Günahsız İnsanları katletmek nasıl savunma olur. Bunun akılla, vicdanla bağdaşması mümkün değildir.

Kardeşlerim, bugün bir olma vaktidir. Bugün dua vaktidir. Yapılacak olan duaya hep birlikte, gönülden amin diyelim. Umulur ki dualarımız kabul olur, kabul olurda Rabbimiz zalimlerin üzerine ebabillerini gönderir. Filistinli çocuğun attığı taşın etkisi tanktan, toptan, füzeden daha çok olur ve bu zulüm biter.

Haydi bu mübarek günlerde hep birlikte duaya, hep birlikte gözyaşlarıyla Allah`a yakarışa.

Yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar "ËœKahrolsun İsrail`, "Ëœ Filistin Uyuma Müslümanlar Yanında` gibi sloganlar attılar. Atılan sloganlardan sonra Mustafa Özcan Gündoğdu tarafından Fatih Suresi okundu ve dua yaptırıldı.

Organizasyona Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra AK Parti ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Filistin İçin Dua Ettiler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0