EĞİTİM

Bafra`da Eğitim Masaya Yatırıldı

 
 2268
Bafra`da Eğitim Masaya Yatırıldı - Samsun`un Bafra ilçesinde 2015-2016 yılı eğitim-öğretim yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde 2015-2016 yılı eğitim-öğretim yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bafra Öğretmenevi`nde düzenlenen toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Selim Çakır ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı. 
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "2014-2015 okullarımızda okullaşma oranlarımızda en yüksek oranlara ulaştık, önemli kayda değer gelişmeler sağladık. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz ve sığınmacılarımızın eğitim-öğretime kazandırılması, onların toplumsal kaynaşmasının sağlanması için tedbirler üzerinde duruyoruz. Yaz aylarında 47 bin öğrencimiz taşıma sureti ile eğitime erişiyor. Taşıma ihaleleri ve bunların yemek ihalelerini yapılacak. Geçen yıl 64 milyon lira taşıyıcılara, 24 milyon da yemek hizmetine ödemek sureti ile il genelinde 84 milyon liralık bir bütçeye ulaşıldı. Her yıl yaptığımız gibi eğitim-öğretim yılında kitapları ulaştırmak için çalışmalarımız sürüyor. Ders kitaplarımızın yüzde 80`i ilimize ulaşmış durumda" dedi.

"3 YIL İÇERİSİNDE SAMSUN EN İYİ İLK ON ARASINDA OLMALI"   
Samsun`un eğitim-öğretim yılına en az sorunla başlaması gerektiğini söyleyen Vali İbrahim Şahin, "Bir yerde hareket varsa, insan yaşıyorsa mutlaka sorun vardır ama biz onların üzerine gideceğiz, sorunları aşağıya çekeceğiz. İlimizde kendimize hedef seçtik. 3 yıl içerisinde Samsun en iyi ilk on arasında olmalı diye hedef koymuştuk. Bunu gerçekleştirmek çok kolay değil ama bunun için emek veriliyor. 10-15 yıl geriye dönerseniz Samsun Türkiye`de en iyi eğitim veren illerde ilk on da idi. Onun için bizim de böyle bir hedefimiz var. En kötü hedefimiz ilk 16. Samsun Türkiye`de en fazla nüfusu olan ilk 16 il arasında. Dolayısıyla bizim de eğitim-öğretimdeki en kötü hedefimiz 16 olması gerekiyordu ama biz 10 olarak hedef koyduk"    diye konuştu. 

Misafir diye tabir ettiğimiz Suriye`den, Irak`tan gelen göçmenlerin çocuklarının, ayrıca mülteci statüsünde olup da Samsun`da "yabancı" diyebileceğimiz 5 bin civarında fert var ve bu çocukların Türkçe öğrenmesi ve topluma kazandırılması önemli"    diyen Vali Şahin şöyle konuştu: "Bunun dışında önemsediğim Fatih projesi. Taşımalı eğitimde çocukların taşınması. Yaşanabilecek kazalarla ilgili çok sıkı tedbirler alacağız.

Fiziki mekanların temizliği ve çocukların daha sağlıklı ortamlarda eğitim görmesi. Onun için arkadaşlarımızın olabildiğince dikkatli olması, öğretmenlerimizin kılık kıyafetleri tabi ki bir serbestlik alındı ama bu serbestliği öğretmenlerimizin bırakın sınıflara girmesi kahveye bile girerken bile terettüp ettiğimiz bir tarzda giyinmemeleri gerekiyor.

Öğretmen, öğrenci ilişkileri bizim için önemli. Valiliğimiz projesi olan özellikle 72 ayı geçen çocuklarımızı yüzme kursuna almaya başladık. Geçen yıl bir başlangıçtı ama önümüzdeki sezon çocukların 24 saat yüzme öğrenmeleri ile bir faaliyete sokacağız."   

Vali Şahin`in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Eğitim Masaya Yatırıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0