GÜNDEM

Bafra`da Doktora Hakaretten Eczacıya Ceza

 
 2911
Bafra`da Doktora Hakaretten Eczacıya Ceza - Bafra Haber Özel Haber - Samsun`un Bafra ilçesindeki bir eczacıya görevi başındaki doktora hakaretten ceza verildi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber Özel Haber - Samsun`un Bafra ilçesindeki bir eczacıya görevi başındaki doktora hakaretten ceza verildi.

Bafra Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada hakim, eczacıyı doktora hakaretten suçlu buldu ve indirimlerle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. 5 yıl boyunca denetimli serbestlik şartı ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Olay Bafra Devlet Hastanesinde, acil servis doktoru B. O. S. ile eczacı E. E. S. arasında meyana geldi.
İddiaya göre nöbetçi eczacı E., acil servis doktoru B.`yi eczanede olmayan ilaçları kasıtlı olarak ve ilaç firmasına kar sağlamak amacı ile reçeteye yazmakla suçladı. Doktor B. eczacıyı görevi başında memura hakaretten şikayet etti.

2015 yılında yaşanan olay özetle şöyle gelişti:
Acil servis doktorunun yazdığı ilaçların nöbetçi eczanede olmaması üzerine eczacı, doktoru telefonla arayıp görüşmek istedi ancak doktor telefonlara cevap vermedi.
Bunun üzerine eczacı hastaneye gelerek, doktor ile acil bölümünde görüşüp, "yazdığı ilaçların stoklarda kalmadığını, vakit geç olduğu için temin edemeyeceğini, başka ilaç yazması gerektiğini"    söyledi.
Doktor ise nöbetçi eczane olduğu için ilaçları bulundurmasının zorunlu olduğunu, başka ilaç yazmayacağını ifade etti.
Doktorun iddiasına göre eczacı "hocam siz bize yardım etmiyorsunuz, yazdığınız ilaçları belkide başka türlü yazıyorsunuz bu insanlara"    şeklinde kendisinde olmayan ilaçları kasıtlı olarak yazmakla itham etti ve daha sonra yüksek sesle hastalara "bu doktor herkese aynısını yazıyor ilaç şirketi ile anlaşmış olabilir"    dedi.
Yaşananlar üzerine doktor. eczacıdan şikayetçi oldu. Davanın karar duruşmasında eczacı, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. 5 yıl boyunca denetimli serbestlik şartı ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Doktora Hakaretten Eczacıya Ceza içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0