GÜNDEM

Bafra'da Doğalgaz Regülatörü İçin Ağaçlar Kesilecek

 
 3289
Bafra'da Doğalgaz Regülatörüİçin Ağaçlar Kesilecek - Bafra Haber- Yalçın Köse / Kızılırmak Mahallesi Çaycılar Sokakta bulunan ve belediye meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda doğalgaz regülatörü koyulacağı için kesilecek olan ağaçları mahalle esnafları ve sakinleri korumaya aldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber- Yalçın Köse / Kızılırmak Mahallesi Çaycılar Sokakta bulunan ve belediye meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda doğalgaz regülatörü koyulacağı için kesilecek olan ağaçları mahalle esnafları ve sakinleri korumaya aldı.

Bafra Belediye meclisinin doğalgaz regülatörleri için vermiş olduğu onay kararını yanlış bulan Kızılırmak Mahallesi esnaf ve sakinleri ağaçları kesmeye kalkan olursa engel olmaya çalışacaklarını belirterek gerekirse kendilerini ağaçlara bağlayacaklarını ifade ettiler.

Mahalle sakini ve esnafları yapmış olduğu açıklamada şöyle söyledi;

Mahallemizde yapılan doğalgaz çalışmaları doğrultusunda belediye meclisinin kararıyla 10 metre ileride boş alan varken bizim 15 yıl önce mahalleli olarak diktiğimiz ağaçları kesip onların yerine buraya regülatör koyacaklar. Bu ağaçları mahalle sakinleri ile birlikte mahalle esnafı olarak birlikte aramızda para toplayarak diktik burada gördüğünüz çeşmesinden ağacına hepsi mahallelinin parasıyla yapıldı. Burası bizim nefes aldığımız bir yerdir. Burada arkadaşlarla toplanıp nefes alıyor ve dinleniyoruz. Pazar için gelen insanlar dahi burada bulunan çeşmeden yararlanıp ağaçların altında oturarak dinleniyor. 10 metre ileride boş alan var. Orası duruyorken buradaki ağaçlar neden katlediliyor. Biz doğalgaza karşı değiliz biz yeşil alanı yok etmeye karşıyız. Amacımız ağaçları korumak, ağaçları kesmek için gelen olursa da engel olmaya çalışacak gerekirse kendimizi ağaçlara zincir ile bağlayacağız. Umarım geç olmadan bu hatadan dönülür. Belediye meclisinin bilmeden almış olduğu yanlış karar doğrultusunda buradaki yeşil alana zarar verilmez.

 

Ağaçlar Kesilmeyecek

{video}Bafra Belediyesi İmar ve Şehircilik İşleri Müdürü İsmail Mümin Erkoç  Kızılırmak Mahallesi Çaycılar sokakta bulunan doğalgaz regülatörü konulacak alanı yüklenici firma ve vatandaşlarla birlikte yerinde inceledi.

Yaptığımız haberin ardından Bafra Belediyesi İmar Müdürü İsmail Mümin Erkoç regülatör yapılacak alana gelip yüklenici firma yetkilileriyle birlikte inceleme yaptı.

Yapılan incelemelerin ardından firma yetkilileri ve İmar Müdürü İsmail Mümin Erkoç, "Ağaçların kesilmeyeceğini, regülatörün ağaçların yanındaki boşluğa koyulacağını ifade etti. Mahalle esnafı ve sakinlerinin bu yolu da kabul etmemesi üzerine İmar ve Şehircilik İşleri Müdürü İsmail Mümin Erkoç, " Siz aranızdan temsilciler seçerek Belediye Başkanıyla görüşün."          dedi.

Mahalle esnafları bu teklif üzerine ise "Biz belediye başkanımıza gittik bu sefer o buraya gelsin istiyoruz."           İfadelerinde bulundu.



Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Doğalgaz Regülatörü İçin Ağaçlar Kesilecek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0