GÜNDEM

Bafra`da Dereler Kurudu

 
 908
Bafra`da Dereler Kurudu - Samsun`un Bafra ilçesine bağlı Kolay beldesi sınırlarında bulunan Altınkaya Barajı ve HES`de, derelerde su oranı gün geçtikçe düşüyor.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesine bağlı Kolay beldesi sınırlarında bulunan Altınkaya Barajı ve HES`de, derelerde su oranı gün geçtikçe düşüyor.

Alınan bilgiye göre,`` Altınkaya Barajı, Samsun Bafra`da Kızılırmak üzerinde, enerji üretmek amacıyla 1980-1988 yılları arasında inşa edildi. Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 15 milyon 920 bin metreküp, akarsu yatağından yüksekliği 195 metre, normal su kotunda göl hacmi 5 bin 763 hektametreküp, normal su kotunda gölalanı 118,31 kilometrekare. Baraj 700 MW güç ile yıllık 1.632 GWh'lik enerji üretmekte.

Bu üretime karşılık Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan ve Türkiye'nin 4. büyük barajı olan Altınkaya Baraj ve HES Gölü'nde su seviyesi 5 metreye kadar düştü. Geçtiğimiz kış ayında yeteri miktarda kar ve aşırı yağmur yağmamasından ve bu yaz ayının da oldukça kurak geçmesinden dolayı Altınkaya Barajı Gölü'ndeki su seviyesi oldukça düştü. Bu düşüş, ilerleyen yıllar için tehlike arz etmeye başladı. Bazı mahallelerde ise bu yazın içme suyu sıkıntısı çekildiği ifade edildi.``

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Dereler Kurudu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0