GÜNDEM

Bafra`da Cumhuriyet Şiir Dinletisi

 
 197
Bafra`da Cumhuriyet Şiir Dinletisi - Oktay ZERRİN-Bafra Haber/ Bafra Musiki Cemiyeti Şiir Kulübü, Bafra Belediyesi ve Bafra Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen "Cumhuriyet Şiir Dinletisi" büyük ilgi gördü.
Bafra Haber

 |  - Oktay ZERRİN-Bafra Haber/ Bafra Musiki Cemiyeti Şiir Kulübü, Bafra Belediyesi ve Bafra Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen "Cumhuriyet Şiir Dinletisi" büyük ilgi gördü.

Şiir Dinletisi, 27 Ekim Salı akşamı, saat 19.30`da, Bafra Musiki Cemiyeti`nde; Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Dinletiyi Bafra ADD YönetimKurulu üyesi ve emekli Türkçe Öğretmeni Fatma Dursun sundu.

Programda, Bafra ADD Başkanı Fazilet Canıgür, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğünden emekliye ayrılan Hasan Kılıç, eski Bafrasporlu futbolcu, yazar Kemal Kopuz, Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat birer konuşma yaptılar.

Ardından şairlerden"Edebiyat Nöbeti" Dergisinden şair, yazar ve araştırmacı Celal Karaca, Nevruz Uğur`un "Bana Bir Bafra Ver"şair, yazar ve gazeteci Oktay Zerrin"Cumhuriyet İçin"şair, öykü yazarı ve Türkçe Öğrtmeni Semrin Şahin, Sennur Sezer`in"Sus"Bafra Haber köşe yazarı, şair ve araştırmacı İdris Anarat"Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet"ve Neyzen Tevfik`ten"Atatürk"şair ve emekli eğitimci Mehmet Alan(Birfani)"Köyde Çocukluğum", özel bir hastanede Kardiyoloji Uzmanı, Dr. Canan Uğur Mevlana`dan"Öğrendim", Ziraat Mühendisi Esra Deniz Karagöl Nazım Hikmet`ten"Seni Düşünmek(Ben şarkı söylemek istiyorum), İnci Deliosman"Öğretmen", Gülay Sürmeli Nazım Hikmet`ten"Kuvay-i Milliye`den", Emekli Polis Memuru Nuh Ak"Gel de Aldırma", Eğitimci Ülker Karataş Behçet Kemal Çağlar`dan"Cumhuriyet", şair ve eğitimci Saynur Yıldız Çelik"Çocuk ve Cumhuriyet", Recep Şahinoğlu"Zor Bir Gün", Murat Eker"Sensizliğe Mahkum"ve Bafra Şiir Kulübü Başkanı, şair Fatma Hatun Esen de Nazım Hikmet`ten"Bu Memleket Bizim"adlı şiirleri okudular. Dinletinin elektronik ses düzenini TSM Koro ses sanatçısı İsmail Es yaptı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Cumhuriyet Şiir Dinletisi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0