GÜNDEM

Bafra`da Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

 
 79
Bafra`da Cumhuriyet Bayramı Kutlandı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yıl dönümü resmi törenle kutlandı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yıl dönümü resmi törenle kutlandı.

Bafra Kent Meydanında gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına vatandaşlar ilgi göstermedi. Geçmiş yıllarda tören alanı vatandaşlar tarafından tıka basa doldurulurken bugün vatandaşların ilgisizliği göz çarptı.

Tören Bafra Kaymakamlığında Bafra protokolünün tebrikatı ile başladı ve ardından Kent Meydanında devam etti.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile Kent Meydanı'nda devam eden resmi törene Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, öğrencileri ve halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. 

Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu heyecanını ve bu destanın varış noktası olan cumhuriyetin ilanının 91. Yıl dönümünü ilk günkü gibi büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu anlamlı günde imkansızlık ve çaresizlikleri yenerek İstiklal Savaşını kazanmamızı sağlayan, milli ve manevi değerlerimize olan saygı ve bağlılığımızı daha da pekiştirme ihtiyacına özellikle dikkat çekmek istiyorum.

Kurtuluş savaşında gösterilen üstün gayret ve fedakarlıklar sonucunda kahramanlarımız tarafından bizlere armağan edilen cumhuriyet bizim için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan cumhuriyet bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyet milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri almak kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet birlik beraberlik içerisinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. Ne mutlu ki 91 yıl önce bugün büyük Atatürk`ümüzün önümüze koyduğu muhasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinde çok büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız. Büyük Atatürk`ün, "   Ãƒ"¹Ã..."Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.`, "   Ãƒ"¹Ã..."Vatan borcu çalışmakla ödenir.` "   Ãƒ"¹Ã..."Yurt sevgisi ona hizmetle, ona çalışmakla ölçülür.` Vecizelerini rehber edinerek, laf değil daha çok hizmet üreterek aziz milletimize kutsal vatanımıza karşı olan vazifemizi eksiksiz yerine getirdiğimizde en büyük hedeflerimizi dahi gerçekleştirmemiz mümkün olacaktır.

Değerli Bafralılar bu tarihi gün dolayısıyla başta büyük devlet adamı eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal savaşımızın kahramanlarını, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızı, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanının bölünmez bütünlüğüyle can veren aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor, tüm Bafralı hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor hepinize saygılar sunuyorum."       dedi.

Törende Bafra Fen Lisesi öğrencilerinden Seza Bengihan Kurt, Ahmet Kutsi Tecer`in "   Ãƒ"¹Ã..."29 Ekim` adlı şiirini, Bafra Fen Lisesi öğrencilerinden Bünyamin Turan,  Arif Nihat Asya`nın "   Ãƒ"¹Ã..."Olamam` adlı şiirini okudu.

Törende, Hırvatistan`ın başkenti Zagreb`de düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonasında 74 kiloda dünya birincisi olarak altın madalya kazanan Furkan Bayrak, Polonya`nın Katoviçe şehrinde düzenlenen Avrupa Gençler Grekoromen Güreş şampiyonasında 50 kiloda Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Doğuş Ayazcı`ya kaymakam Halis Arslan tarafından ödül takdim edildi.

 Ödül takdiminin ardından Levent Yılmaz yönetiminde Kızılırmak İlkokulu Halk Oyunları ekibi gösterilerini sunarak tören alanını Bafra Belediyesi Folklor ekibine bıraktı.

Folklor ekibinin gösterilerinin ardından okullar ve diğer kurum ve kuruluşlarının resmigeçit töreninin ardından Fen Lisesi öğrencilerinin koreografi gösterisi ile cumhuriyet kutlamaları sona erdi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Cumhuriyet Bayramı Kutlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0