GÜNDEM

Bafra'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

 
 1279
Bafra'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Bafra'daki kurum ve sivil toplum örgütlerinden Cumhuriyet Bayramı Kutlama mesajları
Bafra Haber

 |  - Bafra'daki kurum ve sivil toplum örgütlerinden Cumhuriyet Bayramı Kutlama mesajları

BAFRA KAYMAKAMI ALİ KATIRCI`NIN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI:

Kuruluşundan bu güne büyük bir coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet, Ülkemiz için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin de en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir.

Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugünde devam edecektir.

"Yurtta ve Dünyada barış"  düsturuyla iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilen devletimiz, bundan sonraki siyasi ve sosyal hayatında da insanlık onur ve şerefine yakışır bir halde hızlı ve kararlı adımlarla ilerlemesini sürdürecek, cumhuriyetin getirdiği kazanımları en güzel şekilde korumasını bilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 89. Kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutlar, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarını; kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, tüm Türk Milletinin ve Bafralı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Ali KATIRCI
Bafra Kaymakamı

 


 BAFRA BELEDİYE BAŞKANI ZİHNİ ŞAHİN'İN KUTLAMA MESAJI

Bafra Belediye Başkanımız Sayın Zihni ŞAHİN`in Cumhuriyet Bayramı Mesajıdır

Türk Milleti'nin, Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır.

Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir. Yüce Atatürk, 'Cumhuriyet yeni ve sağlam esaslarıyla Türk Milleti'ni emin ve sağlam bir gelecek yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibarıyla, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur' sözleriyle toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme ve çağdaşlaşma döneminin başladığını müjdelemiştir.

Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet'in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olduğudur...

Her 29 Ekim'de yenilenen azim, kararlılık ve enerjimizle; Cumhuriyetin 89. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyor, değerli Bafralı hemşehrilerimin ve Ülkemizin Bayramını kutlar;

Saygılar Sunarım...

Zihni ŞAHİN
Bafra Belediye Başkanı


 

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü münasebetiyle Atatürkçü Düşünce Derneği Bafra Şubesi bir kutlama mesajı yayımladı.


Yirmibirinci yüzyılın ilk on yılı geride kalırken Türkiye, cumhuriyetin 89. Yılını kutlamaktadır. Bugün Ortadoğu bölgesinde başlamış olan sıcak çatışmalar giderek iç savaşlara dönüşmüş ve her geçen gün tırmanarak bölge ve dünya barışını tehdit eden bir aşamaya gelmiştir. 
Avrupa`da ikibin yıl süre ile yaşanan din savaşları bugün üç büyük din arasındaki çekişmelere ve giderek mezhepler ve tarikatlar arası gerginliğe dönüşmüştür. Bölgenin Müslüman çoğunluklu halkları Alevi- Sünni " " Şii topluluklar üzerinden çatışmaya ve savaşa doğru yönlendirilmektedir. İslam ülkeleri mezhepler üzerinden savaşa yönlendirilmekte, Müslüman coğrafyası batı emperyalizminin saldırısına hedef olmaktadır. Bütün bu gelişmeler bölgeyi kitlerken, dünya ülkeleri ve güçleri çaresiz kalmaktadır.

Böylesine olumsuz koşullarda, Türk ulusu, Atatürk Cumhuriyetinin 89. Yılını kutluyor ve dünya barışı için bir umut olarak yoluna devam ediyor. Kurucumuz büyük Atatürk`ün sonsuza kadar yaşayacağını ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti, tarihin dönemeç noktasında, imparatorluklar ortadan kalkarken güçlü bir ulus devlet olarak tarih sahnesine çıkmış, yaklaşık 90 yıllık geçmişinde hem bölgesi hem de dünyanın genel düzeni için güvenlik üreterek, dünya barışına önemli katkılar sağlamıştır.

"Yurtta barış, Dünyada barış"    ilkesi üzerine kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti; bölgesinde bir barış devleti olarak önemli katkılar sağlamalıdır. Kapitalist sistemin içine düştüğü ekonomik krizden savaş yolu ile çıkmak isteyen emperyalist güçlere karşı hem iç bütünlüğünü sağlayarak, hem de mazlum ülkeler konumundaki komşuları ile dayanışma içine girerek evrensel bir barış ve güvenlik ortamının yaratılması için öncü olmalıdır. Aksi yoldaki politikalar hem ülkenin bütünlüğüne hem de bölgedeki barışa engel olacaktır.
Önümüzdeki sürecin hem Türkiye`de iç huzur ve bütünlüğün, hem de dünyada huzur ve güvenliğin sağlandığı bir süreç olması dileğiyle tüm üyelerimizin ve tüm yurttaşlarımızın Kurban Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.
 
Onur  Gündüz
Bafra ADD yönetim kurulu üyesi

 


 

BAFRA ÜLKÜ OCAKLARI

Sevdalısı olduğumuz yüce Türk milletinin bin bir zorluk ve yoksullukla kurduğu şanlı cumhuriyetin 89. yılını idrak etmekteyiz.  Anayasamızın 3. maddesinde de belirtildiği gibi: "Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı`dır. Başkenti Ankara`dır."  ilkesi doğrultusunda Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün de işaret ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kalacaktır. Bu noktada Türk milliyetçileri ve biz ülkücüler Türkiye Cumhuriyeti`nin yılmaz bekçileri olmaktan her zaman gurur duyduk ve duymaya da devam edeceğiz. Millà® ve manevà® değerlere sahip Türk gençleri olarak Atamızın Gençliğe Hitabe`de işaret ettiği gibi "Damarlarımızda dolaşan asil kandan"  feyiz alarak ülkemizin birliği ve bütünlüğüne karşı oynanan her türlü oyunu bozacak güç ve kudrette olduğumuzu tüm dünyaya ilan etmek isteriz.

Egemenliği, asıl sahibine teslim eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk`ün aziz ruhu önünde saygıyla eğiliyor, gerek cumhuriyetimizin kuruluşunda gerekse devletimizin birliği ve bütünlüğünün korunması esnasında şehit düşen Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Yüce milletimizin ve Bafralı hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramı`nı en samimi duygularla kutluyoruz.
 

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı



BAFRA CHP GENÇLİK KOLLARI

Tüm Türkiye Cumhuriyeti bekçilerinin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

 

Her ne kadar da dünyada ve ülkemizde bunu sindiremeyenler olsa da Mustafa Kemal ATATÜRK`ÜN dediği gibi "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır."   Bunu anlayamayan zihniyetler geçmişten ders almayıp ülkemiz üzerinde oyun oynamaktadır. Onlar bilmeli ki Mustafa Kemal ATATÜRK olmasa da onun gençliği onun emanetine sahip çıkacaktır.


Bafra CHP Gençlik Kolları Başkanı

Necdet Yarar


 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0