GÜNDEM

Bafra`da Çanakkale Kutlamaları

 
 325
Bafra`da Çanakkale Kutlamaları - Bafra`da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlamaları
Bafra Haber

 |  - Bafra`da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlamaları

 Bafra’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlamaları

ESKİ BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ MUSTAFA DEMİR’İN “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ” MESAJI…

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir’in “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” mesajı…
“Çanakkale Savaşı, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran şanlı bir destanıdır. Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale`nin sularında, Conkbayırı`nda ve Anafartalar`da atılmış, bu zaferler Kurtuluş Savaşı’nın özünü oluşturmuştur. O günlere döndüğümüzde kıt imkânlar, nüfus, eli silah tutan insan sayısı, yiyecek az, silahlar kısıtlı ve buna rağmen aylar süren savaş sonrası büyük bir zafer kazanılıyor, kahramanlıklar ortaya çıkıyor.  Şanlı Türk tarihinde önemli savaşlar arasında olan Çanakkale Savaşı, her anlatıldığında gözleri yaşartır, yürekleri dağlar ama Türk insanını her zaman gururlandırır. Milli Mücadele ruhunu herkesin çok iyi anlaması ve benimsemesi gerekmektedir. Bir dakika sonra ölüme gideceğini bile bile mevzi değiştiren, düşmanla göğüs göğüse savaşan kahramanların yazdığı destanı tüm dünya konuşmaktadır. Türk askerinin vatanı, milleti için şehitlik mertebesine nasıl koştuğunu herkes görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti bu kahramanlar sayesinde kurulmuş, halen sarsılmaz gücüyle sağlam temellerle ilerlemektedir. Çanakkale Savaşı, kınalı gencecik vatan sevdalıların kazandığı bir zaferdir. Bir çok annenin, kardeşin babanın bağrının yandığı bu savaşlar, günümüzde Türk milletini müreffeh bir seviyeye ulaştırmıştır. Kurtuluş Savaşı içinde 1915 tarihi, toprak bütünlüğü, bağımsızlık yolunun zeminlerini oluşturmuştur. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olan Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak, her Türk vatandaşının temel sorumluluğudur. Çanakkale Zaferi, birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanı olduğu hatırlardan ve yürüklerden hiçbir zaman çıkarılmaması gerekmektedir. Bu vatan için gözünü kırpmadan canlarını, kanlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz.”

     Mustafa DEMİR
AK Parti Samsun Milletvekili

 SAMSUN MİLLETVEKİLİ AHMET YENİ’NİN MESAJ

“Çanakkale Zaferi Türkiye’yi bu günlere taşıyan en önemli adımlardan biridir. Çanakkale, bu milletin ruhunun abidesini vatan sevgisi ve bağımsızlık harcıyla diktiğinin kanıtıdır. Aynı zamanda Çanakkale’nin her bir karışında yatan şehitlerimiz Türk milletinin Türküyle, Arabıyla, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle, gürcüsüyle birlik ve bütünlük içerisinde nasıl bir dayanışma ortaya koyduğunun da ispatıdır. Çanakkale bu milleti bölmek isteyenlere bir tokat gibi ayakta durmaktadır. 

Biz ilhamımızı Çanakkale’den alıyoruz. Dünyanın seyrini değiştiren ecdadımıza duyduğumuz vefa borcunu onların medeniyet yürüyüşünü taçlandırma gayretimizle ödemeye çalışıyoruz.  Şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazanılan bu vatan toprakları üzerinde yeni bir gelecek inşa ediyoruz. Milletimizin kendi değerleriyle yeniden doğrulması ve her açıdan ayakları üzerinde dim dik durması için çabalıyoruz. Çünkü ecdadın bize bıraktığı emanete gerçek anlamda sahip çıkmanın ancak böyle gerçekleşeceğine inanıyoruz.

Bu inançla, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.”

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İL BAŞKANI ABDULLAH KARAPIÇAK’IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLAMA VE ŞEHİTLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE YAYINLADIKLARI MESAJ

 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi`nin yıldönümünde, üzerinde yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.                                                                                                                                                                                                                 

Tarihin akışını değiştiren ve dönemin en son teknolojisi ile üretilmiş savaş araçlarına karşı; Eceabat, Seddülbahir, Kilitbahir, Conkbayır, Anafartalar ve daha birçok yerde verilen olağan üstü mücadele, Türk milletinin bahis konusu anayurdu savunma olduğu zaman nelerin yapabileceğini açıklıkla ortaya koymuştur.                                                                                                                                                                                    

Çelik ve barutun, inanç ve azim karşısında diz çöküşünün bir kanıtı olan Çanakkale Zaferi`nin, şartlar ne olursa olsun en zor zamanlarda hangi fedakârlıkların yapılacağını göstermesi bakımından tarihi bir önemi bulunmaktadır.                                                                         
Cumhuriyetimizin bir mukaddimesi olarak görülmesi gereken bu zafer, vatan uğruna canından vazgeçmiş şehitlerimizin aziz hatıralarıyla daha büyük bir anlam kazanmaktadır.   
                                                                                                                                                                             
Milletimizin kutlu varlığını tahrip ve imha etmek, namus ve şerefini ayaklar altına almak, geleceğini karartmak amacıyla yapılan saldırıların; Çanakkale`deki tabyalar ve bataryalar arasından yükselen vatan sevgisine ve imana çarptığını söylemek yanlış olmayacaktır.                                                                                                                                                                                                                    

Emperyalist mihraklara karşı şanlı ceddimizin emaneti olan topraklarımızı, göğüslerini siper ederek savunan ve bu uğurda fani bedenlerinden vazgeçen aziz şehitlerimizin kahramanca direnişleri emsalsizdir.                                                                                       

Devşirme ve dönme zihniyetlerin, milli duygu ve bilinçten yoksun sözde aydınların, karanlık mahfillerde filizlenen ihanet senaryolarının yırtılıp atıldığı, bağımsızlık idealinin bir yer altı ırmağı gibi yeryüzüne fışkırması elbette Çanakkale`deki muazzam mücadele ile olmuştur.                                                                                                                                                                                        

Değerlerimizi yok etmek, binlerce yılda meydana getirdiğimiz zenginliklerimizi sömürmek amacıyla toplanıp kıyılarımıza kadar gelen işgalci güçlere karşı, kararlılık ve cesaretle gösterilen hamiyetli iradenin, her türlü silahtan daha güçlü olduğu tüm dünyaya bir kez daha ispat edilmiştir.                                                                                                                                                                                                                          

Nitekim hayatlarının baharında, aziz vatanımızı muhafaza etmek, işgal ve tacizlerden kurtarabilmek için canlarından vazgeçen şehitlerimizin hak ve hatıralarının her daim farkında olunması gerekmektedir.                                                                                                  

Dileğim, üzerinde yaşadığımız toprakların nasıl vatan olduğunu hiç kimsenin aklından çıkarmamasıdır.                                                       
Dün Çanakkale`de, bugün terörist mihraklara karşı vatanımızın değişik yörelerinde sürdürülen mücadele sonucunda, şehit düşmüş kahramanlarımızın önem ve kıymeti her zaman bilinmeli, aziz hatıraları her zaman yaşatılmalıdır.                                                                  
Unutulmamalıdır ki, geçmişteki muhteşem milli gayretin şartlar olgunlaştığında bugünde gösterileceğinden, son yurdumuz Anadolu`nun muhafazası gerektiğinde, her türlü çabanın saklı duran yüreklerde yeniden ortaya çıkacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.                                                                                                                                                                                                                             

Bu vesileyle “18 Mart Şehitler Günü”nde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşları olmak üzere, Türk vatanını koruma ve kollama görevini yürütürken şehitlik mertebesine ulaşan bütün aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah`tan rahmet diliyor, kahramanca mücadelelerinin derin anlamının dünya durdukça hatırlanılmasını temenni ediyorum.                                                                                                                                                                                                 

Mekânları cennet, ruhları şad olsun.

Kaymakamımızın 18 Mart Şehitler Günü Mesajı

Bugün, Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde canını feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Şehitler Günüdür.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çanakkale Zaferi Türk askerinin ruh kudretini gösteren, şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan-millet sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin simgeleri olarak gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz.
Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini dahi kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz. Merhum İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi:
“Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber,
Sana aguşunu açmış duruyor peygamber.”

Bu vesileyle, vatan ve bayrak uğruna şehit olan tüm Şehit’lerimizi ve ebediyete intikal eden kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyor, aziz milletimize ve Bafralı hemşerilerime esenlikler diliyorum.

Ruhları şad olsun!

     Ali KATIRCI
 Bafra Kaymakamı

 


BAFRA CHP İLÇE ÖRGÜTÜ BASIN AÇIKLAMASI

SÖZ VERİYORUZ
Tarihimizin en hüzünlü zaferidir Çanakkale; Yoksulluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekun direnişinin gerçek bir destanıdır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur düşmanla sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz şehitlerimize aittir.

    Girdiği çatışmada yaraladığı düşman askerini, canını tehlikeye atarak sırtına alıp düşman siperine kadar götürme cesaretini gösteren Mehmetçik, düşmanın her rütbesindeki askerini kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyerek, savaşın yalnızca öldürmekten ibaret olmadığını tüm Dünya ya bir kez daha hatırlatmıştır.

    Çanakkale zaferi vatan topaklarını savunmak için şahlanan Türk Milletinin en büyük destanlarından birisidir. Bu zafer adını tarihe altın harflerle yazdıran 253 bin şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarihtir.

     Çanakkale savaşı, demir ve çeliğin, insan gücünü ve cesaretini yenemeyeceğini, vatan sevgisini öldüremeyeceğini, yıldıramayacağını bütün Dünya ya kanıtlamıştır. Bu savaş Milletçe uyanışımızın gerçek başlangıcı olmuştur. Mustafa Kemal ve silah arkadaşları Arı burnun’ dan, Anafartalar’ dan, Koca çimen’ den bir güneş gibi doğmuştur. Çanakkale de feda edilen Türk kanı, Türk istiklalinin ve Cumhuriyetinin harcına karışmıştır.

     Vatanın bütünlüğü, Türk milletinin huzuru ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,  aziz hatıraları önünde söz veriyoruz:   koruduğunuz bu Vatanı ve Bayrağı kimsenin çiğnemesine izin vermeyeceğiz, dün olduğu gibi bu gün ve yarında vatan ve istiklalimize göz dikmiş harici ve dâhili bedbahtlarımız olacaktır. Bıraktığınız yerden  Vatan ve İstiklali koruma ve kollamaya devam edeceğiz.

CHP Bafra İlçe Başkanı
          Nihat Oktay                  
 

ADD BAFRA ŞUBESİ 2.BAŞKANI ONUR GÜNDÜZ,
‘’ÇANAKKALE SAVAŞI BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİN TEMEL TAŞIDIR.’’DEDİ.

Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD) Bafra Şubesi 2.Başkanı Onur Gündüz 18 Mart Çanakkale Zaferi hakkında dernek binasında bir basın açıklaması yaptı.

Gündüz açıklamasında,’’Çanakkale Zaferi  yalnız  bizim tarihimizin değil, yakın dünya  tarihinin  en  önemli  savaşlarından biridir.Çanakkale savaşları,birinci dünya savaşı içinde,  tarihin  en önemli savaşı olarak bilinir.Bu savaş Türk  kurtuluş savaşına giden  tam  bağımsızlık ve  ulusal egemenlik yollarını soylu saygın bir savaştır.Çanakkale  savaşı  bağımsızlık  mücadelemizin azim ve  kararlılıkla yoğrulmuş temel taşıdır.Türk ulusuna  kurtuluş  yolunu açmıştır.Çanakkale Zaferi  Türk evlatlarının kahramanlık öyküsüdür.
Mustafa  Kemal “ Bu savaş  öyle  alelade  bir savaş  değil;  herkesin  başarmak  yada  ölmek  arzusuyla  harekete  geçtiği  bir  taarruzdur ‘’ diye  ifade  etmiştir. Burada  57. Alay  hiç kurtulmamacasına  Mustafa  Kemal’in  emrine  uyarak  tamamen  şehit  olmuştur. Çanakkale’ye  gidenler; eşleri  tarafından  Balkan  yenilgisinin  lekesini  sil de   gel  diye  uğurlanan  kahramanlardır.Çanakkale’ye  gidenler;   kendi  kilosunun  dört  kat  ağırlığındaki mermiyi  topa  sürebilecek kadar  yürekli  Edremitli  Seyit  Onbaşılar  gibi  kahramanlardır. Çanakkale’ye  gidenler;  binlerce  askere:  ‘’  Ben  size  savaşmayı  değil,  ölmeyi  emrediyorum’’  diyebilen,  bu  sorumluluğu  omuzlayabilen,  ilerde  Türkiye  cumhuriyetinin   kurucusu  olacak  Mustafa  Kemal  ve  arkadaşlarıdır. Bu anlamlı günde  o  kahramanların  torunlarının da  aynı  ruh  ile dolu  oldukları  vatanın savunması  için  seve  seve  canlarını verebilecekleri  unutulmamalıdır. Şehitlerimizi  andığımız  bu  günde  bizlere  düşen  görev,  bu  kahramanların  kanları  ile  sulanmış  ülke  topraklarına  sahip  çıkmak  dünkü  müstevilerin  bu  kadar  yıl  sonra  para ile  toprakları  almamalarına  müsaade etmemeliyiz. Ülkemiz  için  canı ve  kanı  pahasına  uğraş  veren  aziz  Atatürk,  silah  arkadaşlarını  ve  kahraman  Mehmetçiklerimizi   minnet  ve  şükranla  anıyor,  tanrıdan rahmet  diliyoruz.’’dedi.

 

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 97. YILDÖNÜMÜ BASIN AÇIKLAMASI

Çanakkale zaferi aziz milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir.  Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin  vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir hadisedir. Aziz milletimizin ortaya koyduğu bu destanla adeta yeni bir tarih yazılmıştır.

Tarihe altın harflerle kazınan bu kahramanlık destanının asıl sahipleri hiç şüphe yok ki aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizdir. Yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle yediden yetmişe tek bir yürek ve tek bir vücut olan ecdadımızın bize armağan ettiği bu şanlı zaferi her yıl yeniden idrak ederek anmak ve üstün cesaret, feragat ve kahramanlıkları ile herkese örnek olan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha yâd etmek hepimizin asli görevidir.

Devletimize, milletimizin bölünmez bütünlüğüne karşı saldırıların, milli değerlerimize edilen hakaretlerin prim yaptığı, makbul sayıldığı bu günlerde; değerlerimize sahip çıkmak, vatan müdafaası derecesinde, hayati önem kazanmıştır. Değerlerimiz bir bir elimizden alınmaya çalışılır, bayramlarımız kaldırılmak istenir, geleneklerimiz yozlaştırılırken; hiç unutmamak zorunda olduğumuz tarihimizde, nice şanlı ve onurlu zaferler, nice zorluklar ve badireler vardır.

 Milli değerlerimize karşı girişilen saldırılar içerisinde bizi biz yapan, Türk milletinin olmazsa olmazı bayrağımıza, dilimize, İstiklal Marşımıza ve zaferlerimize sımsıkı sarılmak, her zamankinden daha gerekli hale gelmiştir. Unutulmamalıdır ki, tarihini bilmeyen, atasına küfreden, geçmişine sahip çıkmayan, kültürel değerlerinin farkında olmayan toplumlar, birlik içinde yaşayamazlar. Milletler tarihini, kahramanlarını, hainlerini, dostunu, düşmanını, çok iyi bilmek zorundadır.

 İnsanlığın anlamakta güçlük çektiği bir cesaret ve kahramanlık örneği göstererek, savaşmayı değil ölmeyi tercih ederken en ufak bir tereddüt dahi göstermeden, şahadete koşan atalarımıza, yalnızca Türk Milleti değil; tüm insanlık minnet borçludur.
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümü vesilesiyle, bize böyle bir zaferin gururunu yaşatan başta devletimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, mukaddes vatanımızın korunması ve milletleri millet yapan değerler için mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize milletçe şükranlarımızı sunuyoruz.

KAMUSEN- TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE BAŞKANLIĞI

MEMUR-SEN VE DİYANET-SEN DEN ÇANAKKALE BASIN AÇIKLAMASI
     
       Memur-Sen ve Diyanet-Sen İlçe Başkanı Asım Kalyoncu Çanakkale Zaferinin 97. Yıldönümü Dolayısıyla Basın Açıklaması Yayımladı: 
       Kur`an-ı Kerimde buyrulduğu üzere;
       “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah’ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar.”
       Milletimizdeki ezelden beri gelen bağımsızlık tutkusunun destansı sayfalarından birisi olan Çanakkale Zaferi’nin 95. yıldönümünü gururla kutlarken, bizlere bu gururu yaşatan 250 bin şehidimizi ve şanlı ecdadımızı da minnet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz.
       18 Mart 1915, bağımsızlığımızı milli karakterimizin değişmez parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz ve bizden kat be kat güçlü olan düşmanlarımızı `Çanakkale Geçilmez!’ diyerek bozguna uğratarak yazdığımız şanlı destanımızın tarihidir.
       Milli şairimiz Mehmet Akif’in o muhteşem şiirindeki ‘Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi’ mısrasında ifade ettiği gibi bu zafer, vatanın her bölgesinden gelen Mehmetler, Hasanlar, Yahya Çavuşlar, Seyit Onbaşılar ve adını burada sayamadığımız binlerce vatan evladının çelik siperlerin yerine göğsünü gerdiği, merminin bittiği yerde süngüsünü, süngüsünün olmadığı yerde, yüreğini kullandığı fedakârlık destanıdır.
       Çanakkale destanı, her fırsatta dile getirdiğimiz ‘Türk ezansız olmaz, ‘Türk bayraksız olmaz, ‘Türk vatansız olmaz, ‘Türk hürriyetsiz olmaz’ sözünün tarihimizdeki en büyük örneklerinden birisidir.
       Çanakkale destanı, bu topraklarda yaşama azim ve kararlılığımızı millet olarak topyekûn gösterirken yaptığımız fedakârlıkların zirveye çıktığı bir ölüm kalım mücadelesi olmuştur. Takriben 250 bin şehit verdiğimiz, genci-yaşlısıyla yüz binlerce gazimiz olan Çanakkale destanı, milletimizin her türlü yokluk ve acılar içinde bile birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini gösteren kahramanlık örnekleriyle dolu büyük bir zaferin adıdır.
      
Kalyoncu;
       Emperyalist güçlerin istilacı emellerine karşı toplu vuran yüreklerin zaferi olarak sömürülen halklara kurtuluş reçetesi sunan Çanakkale, var olmaya azmetmiş bir milletin iradesini kıracak hiçbir güç ve kuvvetin olmadığını haykıran muhteşem bir abidedir.

       Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Atılan her lağamın yaktığı: Yüzlerce adam / Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer” diye mahşeri resmettiği Çanakkale; namusu çiğnetmemek için ‘Asım’ın Nesli’nin Bedrin Aslanları’nı örnek aldığı yerdir.
 
       “Söz konusu vatan kurtuluşu ise, gerisi teferruattır” bilinciyle en güzel aidiyetin vatana olan aidiyet, en güzel birlikteliğin ise din, vatan ve namus için yapılan birliktelik olduğunu haykıran, ulusal kurtuluş mücadelemizin başlangıcı, sömürülen mazlum milletlerin kurtuluş kodlarını bulacağı, günümüzde yaşanan etnik hastalıkların ilacıdır Çanakkale…

       Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklarına rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunabileceğini göstermesi açısından sömürülen mazlum milletlere en iyi örnek teşkil edecek olan Çanakkale; imanın demire, çeliğe ve teknolojiye karşı zaferinin adresidir.
       Kalyoncu sözlerini şöyle bitirdi;
       1915`te Çanakkale`de dünya tarihin en büyük destanlarından biri yazıldı. Memleketimizin dört bir yanından tertemiz, nur yüzlü gençlerimiz cepheye koştular. Bir milletin kalbi, onların ellerindeydi. 250 bin şehidin ardından ırmaklar gibi gözyaşları döküldü. Bugün hâlâ Gelibolu, Arı burnu, Seddül bahir, Anafartalar denilince aklımıza şehitlerimiz geliyor. İçimizi barut acısı yakıyor. Dudaklarımız titriyor, gözyaşlarımız sicim gibi akıyor.
       Bu vesile ile Çanakkale’de canlarını Allah için, vatan için ve aziz milletimiz için feda eden aziz şehitlerimizi minnet ile anıyoruz. Ruhları şad olsun dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Çanakkale Kutlamaları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0