SİYASET

Bafra`da Anayasa Değişikliği Platformu Kuruldu

 
 216
Bafra`da Anayasa Değişikliği Platformu Kuruldu - Samsun`un Bafra ilçesinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin oylanacağı 16 Nisan Referandum sürecinde "HAYIR" kampanyası yürütmek amacıyla "Bafra Anayasa Değişikliği Platformu" adı altında bir grup oluştu.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin oylanacağı 16 Nisan Referandum sürecinde "HAYIR" kampanyası yürütmek amacıyla "Bafra Anayasa Değişikliği Platformu" adı altında bir grup oluştu.

Bafra Anayasa Değişikliği Platformunda MHP eski Milletvekili Cemalettin Şimşek, Saadet Süleyman Karagöz, Recep Kılıç, Hüseyin Şahin, Bilal Mürtezaoğlu, Namık Anarat, Tayyar Hatipoğlu ve Hakan Keser yer aldı.

İlk toplantısını gerçekleştiren Bafra Anayasa Değişikliği Platformu, bir bildiri yayımladı. "Bu iradeye ortak olmak ve katkı sunmak isteyen tüm bireylerin ve tüzel kişiliklerin desteğini bekliyoruz." denilen bildiride şu ifadeler yer aldı:

ÇOK DEĞERLİ VATANDAŞLARIMIZA

AMACIMIZ:
Yeni Anayasa değişiklik paketinin hiçbir siyasi düşünceye, tüzel kişiliğe ya da şahsa bağlı kalmaksızın ne getirip ne götürdüğünü ve bunu yaparken nelerin gözden kaçırılmak istendiğini en yalın şekilde sizlerle paylaşmak.

ÇAĞRIMIZ:
94 Yıllık demokrasi ve hukuk devleti mücadelesinde geri adım atılması anlamına gelen bu anayasa değişiklik teklifine engel olmak, eksikliklerimizi gidererek ülkemizi bu mücadelede daha ileriye taşımaktır.

Dünya çoğulcu demokrasiden katılımcı demokrasiye geçerken böylesi bir oldubitti ile ülkemizi daha da geriye getirecek bir değişiklik teklifine sorumluluğumuz gereği kaygısız kalabilmemiz beklenemezdi. Değerli vatandaşlarımız öncelikle ifade etmek isteriz ki getirilmek istenen bu sistemin dünyada bir eşi ve benzeri yoktur. Bu sisteme ne başkanlık, ne yarı başkanlık nede parlamenter sistem demek mümkün değildir. Çünkü bahsedilen sistemlerde sert bir kuvvetler ayrılığı, denge ve denetim vardır. Hâlbuki dayatılan bu sistemde kuvvetin bir elde toplanması sağlanmaktadır.

İnsanlık tarihi neolitik çağdan beri olagelen sistem arayışı mücadelesinde nice krallıklar, diktatörler ve tiranlar dönemini yaşamış sonuçta seçimle iş başına gelen yönetimleri oluşturmuştur. Ancak günümüzde seçilen kişilerin de bir şekilde denetlenmesi gerektiği kanaati hâsıl olmuştur. Demokratik hukuk devleti keyfiyetten değil bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. Adı ister başkanlık ister cumhurbaşkanlığı isterse parlamenter sistem olsun seçildikleri süre içerisinde denetlenmeyen bir iktidar, tarihte birçok örneği olduğu gibi mutlak yozlaşmaktadır. Bunun için bir hukuk devletinde seçilenlerin de seçildikleri süre içerisinde denetlenebildiği denge ve denetim mekanizmalarına ihtiyaç duyulmuştur. Hâlbuki 16 Nisanda oylayacağımız bu anayasa değişikliğinde "yargı, yasama, yürütme" arasında olması gereken denge ve denetim şeklen kağıt üzerinde yazılı olsa bile işlevliği bakımından çok yetersizdir. Sonuçta her şey bir kişinin (CUMHURBAŞKANI) iradesiyle şekillendirilmek istenmektedir. Hâlbuki demokratik hukuk devletinin temeli; açıklık, şeffaflık ve denetlene bilirliktir. Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran anayasa değişiklik teklifi 16 Nisanda sizlerin oylarına sunulacaktır.

TAKDİR YÜCE MİLLETİMİZDİR.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Anayasa Değişikliği Platformu Kuruldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0