GÜNDEM

Bafra Ülkü Ocakları Kadına Şiddete Dur Dedi

 
 1671
Bafra Ülkü Ocakları Kadına Şiddete Dur Dedi - Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı son dönemlerde kadına yönelik şiddet ve tecavüz olaylarının artması üzerine bir basın açıklaması yaptı. Bafra Cumhuriyet Meydanında yoğun kar yağışı altında yapılan açıklamaya kadın erkek birçok duyarlı vatandaş katıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı son dönemlerde kadına yönelik şiddet ve tecavüz olaylarının artması üzerine bir basın açıklaması yaptı. Bafra Cumhuriyet Meydanında yoğun kar yağışı altında yapılan açıklamaya kadın erkek birçok duyarlı vatandaş katıldı.

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hakan Eroğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ülkemizde bunca şiddet olayı, bunca gözü dönmüşlük yaşanırken, Dicle`nin kenarında bir kuzuyu kurt kapsa hesabı bizden sorulur diyenler ne yapmaktadır? Yüzlerce kadın gözü dönmüş, sapık ve sapkınlarca katledilirken; vatandaşının can ve mal güvenliğinden, ırzından, namusundan sorumlu olanlar hangi bahanelerin ardına sığınmaktadırlar? "Bunlar hayatın içinde olağan şeylerdir, maalesef"  diye açıklama yapan devlet büyüklerimiz Allah göstermesin bu acıları kendileri de yaşadıklarında aynı itidal ve sabır çağrısı yapan beylik cümlelerini kurabilecekler midir? Devletin yönetim kademesindeki büyüklerimiz her geçen gün artan, şiddet, tecavüz, adam kaçırma, soygun, kapkaç, hırsızlık gibi vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit eden asayiş olayları karşısında acaba hangi tedbirleri almaktadırlar. Suçluların cezaevi şartlarını Batılı normlara ve standartlara uydurmak için harcadığımız mesainin onda birini vatandaşımızın yaşam hakkını korumak için harcıyoruz mu acaba?

 En ufak bir anayasal hakkını kullanan esnafın gösterisine şiddet kullanarak gaz, sıkarak müdahale edenler; Bölücülerin, bölücü başına özgürlük istediği gösterilerde nedense şefkatli, anlayışlı devlet rolüne bürünüyor, bu hainlerin meydanlarda cirit atmasına müsaade ediyor. Kendi ülkesinde böyle bir çifte standarta imza atanlar, elbette yukarıdaki sorularımıza da cevap vermekte zorlanacaklardır.

Hakan Eroğlu, insanların artık sokağa çıkmaya korktuğunu can ve mal güvenliğinden kimsenin emin olmadığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şiddet ve tecavüz en büyük insanlık suçudur! Bu suçları işleyenleri nefret ve şiddetle lanetliyor, bu canilerin en ağır cezalarla cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Ülkü Ocakları milletinin her ferdinin huzuru ve mutluluğu için ne gerekiyorsa yapmaya and içmiş, milletinin evlatlarına yapılan her saldırıyı, zorbalığı, vahşeti kendi öz varlığına yapılmış bir saldırı ve cinayet olarak kabul etmiştir. Bundan milletimizin hiç şüphesi olmamalıdır.

Basın açıklamamıza burada son verirken alçakça katledilen kardeşimiz Özgecan Aslan`a Allah`tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz." 

Kadına Şiddet ve tecavüz İnsanlık onuruna karşı işlenmiş en büyük suçtur temalı basın açıklaması "Kadına uzanan eller kırılsın"  sloganlarıyla sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Ülkü Ocakları Kadına Şiddete Dur Dedi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0