GÜNDEM

Bafra Ülkü Ocağı Davutoğlu'na Başarılar Diledi

 
 2317
Bafra Ülkü Ocağı Davutoğlu'na Başarılar Diledi - Bafra ülkü Ocağı, Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu`nu eleştiren bir açıklama yayımladı. Açıklamada Davutoğlu`nun Dış İşleri Bakanlığı dönemini eleştiren Bafra Ülkü Ocağı, manidar bir şekilde başarı diledi.
Bafra Haber

 |  - Bafra ülkü Ocağı, Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu`nu eleştiren bir açıklama yayımladı. Açıklamada Davutoğlu`nun Dış İşleri Bakanlığı dönemini eleştiren Bafra Ülkü Ocağı, manidar bir şekilde başarı diledi.

BAFRA ÜLKÜ OCAĞININ BASIN AÇIKLAMASI

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 1921 tarihli bir demecinde izlemiş olduğu dış politikayı şu şekilde izah etmiştir.  

"Büyük hayaller peşinden koşan, yapamayacağımız şeyleri yapar gibi görünen sahtekâr insanlardan değiliz. Büyük ve hayalà® şeyleri yapmadan yapmış gibi görünmek yüzünden bütün dünyanın düşmanlığını, kötü niyetini, kinini bu memleketin ve milletin üzerine çektik. Biz Panislâmizm yapmadık; belki "Yapıyoruz, yapacağız!" dedik. Düşmanlar da "Yaptırmamak için bir an evvel öldürelim!" dediler. Bütün dava bundan ibarettir. Biz yaşama ve bağımsızlık isteyen milletiz. Ve yalnız ve ancak bunun için yaşamımızı esirgemeden veririz!" 

Günümüzden 93 yıl önce dile getirilen bu cümleler, son yıllarda izlenen dış politikanın başarısızlığının nedenlerini, çok net bir biçimde ortaya koymaktadır. Orta doğuda bölgesel bir güç olan, güçlü bir bölgesel lidere sahip olan yeni TÜRKİYE(!) pasif dış politikayı terk etmiş, aktif bir dış siyasete geçmiştir.

Komşularla Sıfır (0) Sorun Politikası ile yola çıkan yeni TÜRKİYE;

Suriye ile sıkıntıları giderdi. Esad ile ailecek, dostane ilişkiler geliştirildi. Sınırdaki mayınlar temizlendi. Sorunları sıfıra indirdi.

Ermeni açılımıyla sınırların açılabileceği, Hocalı Katliamının unutulup sözde Ermeni Katliamının kabul edilebileceği sinyalleri verildi. Sorun sıfıra indirildi.

Irak işgalinden sonra yeni Şii iktidar Maliki ile ilişkiler geliştirildi. Irak birliği korunmaya çalışıldı. Irak`ın kuzeyine Kürdistan denilebileceği ve kırmızıçizgilerin silgi ile silinebileceği gösterildi. Sorunu sıfıra indirdi.

Yunanistan ile Ege Adalarını görüştü. Deniz sahası, küçücük Ege adaları için kalp kırılmaması gerektiği vurguladı ve sırtımızda kambur olan KKTC`nin de Avrupa Birliği bünyesinde Kıbrıs devletine teslim edilebileceği açıkladı. Sorunu sıfıra indirdi.

Devletimiz, Filistin ile İsrail arasında arabuluculuğa soyunarak iki devletinde sempatisini kazandı. Kutsal topraklarda başarı sağladı. Bölgede sorun sıfıra indirildi.

Arap baharında kışa sırt dönüldü ve bahar mevsimine girildi. Libya Tunus ve Mısır diktatörlerden kurtarıldı. Sorun sıfıra indi.

Rusya`ya karşı Gürcülerin yanında oldu. Gürcü dostlarımızın askerlerini eğitti. Onları cesaretlendirerek güçlerine güç kattı. Burada da Sorunu sıfıra indirdi.

Avrupa Birliği yasalarını peş peşe çıkararak birliğin desteğini aldı. ABD ile stratejik ortak oldu gücümüze güç kattı. Hatta BOP projesinin eş başkanı oldu.

Tüm bu başarıların gizli mimarı Ahmet DAVUTOĞLU. Tabi AKP iktidarı Davutoğlu`nun bu başarılı politikaları ödüllendirmeden durur mu? Durmaz. Durmadı da.

Sayın DAVUTOĞLU zaman içerisinde hak ettiği haklara, mevki ve makamlara hızlı biçimde kavuşarak, ilk önce başbakan danışmanlığından dış işleri bakanlığına ardından da başbakanlığa layık görüldü.

Yeni başbakanımızı tebrik eder görevinde başarılar dileriz. Yapacak bir şey yok. Yüce Türk Milleti böyle uygun gördü. Elbette DAVUTOĞLU`nu devletin bu eşsiz makamına uygun gören Yüce Türk Milleti son yıllarda cereyan eden dış gelişmeleri de görür. Dış politikamızın duayeni, mimarı olan yeni başbakanımızın izlediği siyasetin son yıllarda olgunlaştırdığı meyvelerini de görür. Görmeyenler, göremeyenler ya da görmek istemeyenler için yukarıda atılan dış politika temellerinin sonuçlarını biz kısa bir film şeridi gibi gösterelim isterseniz.

Mamafih, Suriye politikası bir anda değişti. Esad oldu Esed, ABD gazı ile çıktığımız Suriye yolculuğu sonucunda yüz binlerce günahsız masum insan öldü, Türkmenler kurşuna dizildi. Suriye şehirleri harap oldu, Suriye`nin kuzeyinde PKK Kürt devleti kuruldu. 2 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz Anadolu şehirlerine yerleşti. Ülkemizde Arap düşmanlığı başladı.

Mamafih, Ermeni kapılarını açamadık, Azerbaycanlı kardeşlerimizi küstürdük onları Rusya`nın kucağına ittik. Hrant`ın katillerini bile bulamadık.

Mamafih Irak`ı işgal eden Amerika askeri için dua etik ama onların Arap kadınlarına tecavüzlerini görmedik. Irak merkezi hükümetini sırf Şii olduğu için beğenmedik İran`ın kucağına ittik. Barzani adlı çete liderine sahip çıktık iki kuruşluk petrol geliri için onu bağımsız bir devlet haline getirdik. Kerkük-Musul`daki kardeşlerimizi önemsemedik. İŞİD- BARZANİ ikilemi arasında kalan ata yurdu olan topraklara (Kerkük-Musul)  sırt çevirdik. Tüm çizgilerimizi yeşile boyadık.

Mamafih Ege`deki irili ufaklı tüm adaların fakir Yunanistan tarafından işgal edilmesine göz yumduk. Hatta buralara, gariban Yunanlıların karakol yapmalarına bile ses çıkarmadık. Kıbrıslı Rumlara KKTC`yi bile vermeyi başaramadık.

Mamafih Gazze için One minute! Dedik. İsrail`i düşman bildik. Lakin hem İsrail`le üst düzey ilişkilerimize son sürat devam ettik. Hem de Gazze`ye olan İsrail saldırılarına ne engel olabildik ne de Gazze`ye yardım edebildik. Hatta Gazze`yi vuran İsrail uçaklarının yakıtını satan Barzani`ye aracılık ettik sonra da petrol bizim değil ki dedik.

 

Mamafih mevsimlerden Arap Baharı dedik. Mursi`ye senin yanındayız dedik. Ziyaret ettik. Etmez olaydık. İhtilal yapıldı. Sonuçta Mursi gitti. Sisi geldi. Müslüman kardeşlerimiz hapislere atıldı. Tanımıyoruz etmiyoruz dedik ama Sisi`yi ilk kutlayanlardan birisi de biz olduk. (Abdullah Gül`ün tebrik mektubu)

Gürcü komşularımızın yanında olduk. Asker gönderdik, eğittik. Rusya harekete geçip ülkenin yarısını işgal edince sesimizi dahi çıkarmadık. Sonuçta Gürcistan devleti bölündü. Rusya bölgeye yerleşti.

AB yasalarını bir tarafa iterek bizim yerimiz ORTADOĞU dedik. Her gün Avrupa`ya giydirirken batı düşmanı bir nesil yetiştirmeye çalıştık.

Netice itibari ile BOP eş başkanlığını üstlenerek bölgenin haritasını değiştirmeye kalktık. Lakin geçen seneler harita çizilirken kalemin hiçbir zaman bizde olmadığını ve olmayacağını gösterdi. Hep hayaller kurup hüsranlarla karşılaştık.

Tüm bu başarmış gibi görünüp hiçbir şeyi başaramadığımız geçmiş zamanlar için Konyalı Ahmet Davutoğlu`na yani yeni başbakanımıza görevinde başarılar dileriz!

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Ülkü Ocağı Davutoğlu'na Başarılar Diledi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0